• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokavalio

Pellillinen mustikkapiirakkaa

Mehevä mustikkapiirakka on helppo tehdä ja siitä riittää isollekin joukolle. N. 0,30 €/annos.
Pellillinen mustikkapiirakkaa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 20 palaa
  • 30 - 60 min
  • 249 kcal / annos (90g)

Ainekset

n. 20 palaa

Täyte

    • 500gPirkka mustikoita (pakaste)
    • 1rklperunajauhoja

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon rasva.
  2. Jaa taikina kahteen osaan. Säästä hieman pienempi puoli pinnalle ripoteltavaksi muruseokseksi. Sekoita puuhaarukalla isompaan, pohjaksi tulevaan taikinaan piimä, munat ja halutessasi kardemumma. (Taikina jää hieman paakkuiseksi, mutta se ei haittaa.)
  3. Levitä pohjataikina leivinpaperin päälle pellille (30 x 40 cm).
  4. Sekoita mustikat ja perunajauhot keskenään. Lisää ne pohjan päälle. Ripottele pinnalle taikinamuruseos.
  5. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä tai -kastiketta.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 249 kcal1 040 kJ
  • Proteiinia3,97 g
  • Hiilihydraatteja34 g
  • Rasvaa10,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 99 arvostelua
  • Anna-täti18.8.2017

    Ihan mahtava resepti, koko suvun suosikki, tämän kesän hitti. Paistoaikaa on kyllä pidempi.

  • Ihanaaon22.6.2017

    Aivan mahdottoman hyvää ja tosi helppo tehdä, vaikka vähän pienempienkin leipurien! :)

  • Leipuri17.4.2017

    Tämä on paras resepti ikinä! Tullut tehtyä jo useampaan otteeseen. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Minulla paistoajaksi riittää tuo 20 min, vaikka muut ovat täällä olleet eri mieltä..

  • L22.2.2017

    Peltllinen ohje ? Tuota ei löydy

  • K-Kuluttajapalvelu22.2.2017

    L, valitettavasti pelillisen ohjetta ei löydy toivomassasi muodossa. Välitän reseptitoiveen eteenpäin.

  • Lek21.2.2017

    Piirakka rasva sokerivaahtotaikinasta ?

  • K-Kuluttajapalvelu21.2.2017

    Lek, tässä ohjeessa ei tosiaan rasvaa ja sokeria vaahdoteta. Jos etsit mustikkapiirakkaa, jossa rasva ja sokeri vaahdotetaan, käy katsomassa esimerkiksi tämä mustikkapiirakan resepti https://www.k-ruoka.fi/reseptit/mustikkapiirakka.

  • marppe12.9.2016

    Paistoaika kyllä paljon pidempi kuin 20min..n.50min on lähempänä😊

  • K-Kuluttajapalvelu5.9.2016

    Mammuskaleipuri, resepti on testattu piimällä, mutta mahdollisesti myös jokin muu hapanmaitotuote, kuten kermaviili tai maustamaton jogurtti voisi toimia.

  • Mammuskaleipuri3.9.2016

    Voiko piimän korvata jollain

  • K-Kuluttajapalvelu17.8.2016

    Hei leipuri ja kiitos kysymyksestäsi! Tällä reseptillä valmistettu mustikkapiirakka säilyy jääkaapissa yleensä ainakin useita päiviä. Jos arvioit, ettei kaikkea mustikkapiirakkaa tule muutaman päivän sisällä syötyä, piirakan voi myös pakastaa valmiina paloina.

  • leipuri17.8.2016

    Kauanko tämä piirakka säilyy hyvänä leipomista jälkeen?

  • katja11.8.2016

    Paistoaika pitäisi olla 40-60 min. 20 minuttia ei rittää.

  • varmasti hyvääää9.8.2016

    on hyvää.. kun sais tehtyä

  • Maarit Kajaanista3.8.2016

    Tein gluteenittoman version, vaihtamalla jauhot. Tuli niin hyvää piirakkaa, että tehtiin 5 päivän sisällä 2 piirakkaa. Kiitos reseptistä!