Pellillinen mustikkapiirakkaaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pellillinen mustikkapiirakkaa

  • Annosmäärän. 20 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
Mehevä mustikkapiirakka on helppo tehdä ja siitä riittää isollekin joukolle.

    Ainekset

    n. 20 palaa
    250 g
     
    tai
    8 dl
     
    tai
    3 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    tai
    1 1/2 tl
     
    tai
    2 tl
     
    tai
    2 dl
     
    tai
    2
     
    tai
    (1 tl
     
    tai

    Täyte

    500 g
     
    tai
    1 rkl
     
    tai

    Valmistus

    30 - 60 min
    Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon rasva.
    Jaa taikina kahteen osaan. Säästä hieman pienempi puoli pinnalle ripoteltavaksi muruseokseksi. Sekoita puuhaarukalla isompaan, pohjaksi tulevaan taikinaan piimä, munat ja halutessasi kardemumma. (Taikina jää hieman paakkuiseksi, mutta se ei haittaa.)
    Levitä pohjataikina leivinpaperin päälle pellille (30 x 40 cm).
    Sekoita mustikat ja perunajauhot keskenään. Lisää ne pohjan päälle. Ripottele pinnalle taikinamuruseos.
    Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä tai -kastiketta.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      1,75/kpl
      0,88/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Pirkka leivinjauhe 100g
      1,09/kpl
      10,90/kg
    • Pirkka ruokasooda 120g
      Pirkka ruokasooda 120g
      0,89/kpl
      7,42/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Pirkka vanilliinisokeri 100g
      1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1l
      Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1l
      1,29/kpl
      1,29/l
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      2,19/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      0,85/kpl
      106,25/kg
    • Pirkka suomalainen mustikka 500g pakaste
      Pirkka suomalainen mustikka 500g pakaste
      4,45/kpl
      8,90/kg
    • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      0,99/kpl
      1,98/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      1,89/kpl
      3,26/kg
    • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      0,95/kpl
      118,75/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      0,99/kpl
      123,75/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      1,35/kpl
      8,44/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Meira leivinjauhe 100g tölkki
      0,99/kpl
      9,90/kg
    • Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakaste
      Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakaste
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -7 %
      3,502 kpl
      1,89/kpl
      9,45/kg
    • Pakkasmarja mustikka 200g suomalainen pakaste
      Pakkasmarja mustikka 200g suomalainen pakaste
      2,39/kpl
      11,95/kg
    • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
      Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
      1,19/kpl
      2,38/kg
    • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
      Finnamyl 500g Luomu perunajauho
      1,99/kpl
      3,98/kg
    • Meira ruokasooda 125g tölkki
      Meira ruokasooda 125g tölkki
      0,89/kpl
      7,12/kg
    • Sallinen Sooda 900g puhdistettu
      Sallinen Sooda 900g puhdistettu
      4,49/kpl
      4,99/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      2,09/kpl
      2,09/kg
    • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
      K-Menu Vanilliinisokeri 400g
      2,15/kpl
      5,37/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      1,19/kpl
      11,90/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      1,79/kpl
      1,79/kg
    • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      2,79/kpl
      2,79/kg
    • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      2,25/kpl
      1,13/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Pirkka suomalainen voi 400g
      4,65/kpl
      11,63/kg
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      4,35/kpl
      10,87/kg

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (745 arvostelua)

    • Riitta
      1 kuukausi sitten
      Paras marjapiirakkaresepti, koska on niin helppo ja nopea. Oon tehnyt monilla eri marjoilla ja aina onnistuu, vaikka ei löytyskään juuri oikeita ainesosia. Helppo muunnella. Jaettu tutuille ja tuntemattomille ja itsekin sain linkin kaverilta. Tämä ei voi mennä pieleen, jos noudattaa ohjeita ja raaka-aineet kunnossa.
    • Ellu
      1 kuukausi sitten
      Hyvältä näyttää. Vielä uunissa hetken
    • Sirpukka
      2 kuukautta sitten
      Makoisa perinteinen mustikkapiirakka, joka onnistuu aina. Joutuisa valmistaa, aineet vaan sekoitetaan keskenään ohjeen mukaisessa järjestyksessä.
    • Valo
      7 kuukautta sitten
      Kokeilemassa juuri😃
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 kuukautta sitten
      Blink, ohjeessa voi halutessaan käyttää gluteenittomia jauhoja. Tässä lisäksi ohje gluteenittomaan kermaviilipohjaiseen mustikkapiirakkaamme: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-mustikkapiirakka
    • Blink
      7 kuukautta sitten
      Voiko jauhot korvata gluteenittomalla
    • Milla
      7 kuukautta sitten
      Mäkin haulusin tehbä
    • Leipoja
      7 kuukautta sitten
      Kannattaa laskea uudet hinnat leivonnaisille. Vuodesta 2016 ovat moninkertaistunut.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Joku roti, reseptissä on käytetty tavallisen 60 cm leveän uunin peltiä (30 cm x 40 cm).
    • Joku roti
      1 vuosi sitten
      mikä pellillinen 30-40cm?
    • Monestitällämennyt
      1 vuosi sitten
      Paras piirakka ever
    • Mimi
      1 vuosi sitten
      Tosi hyvä ja helppo! Teen nyt toiseen kerran. Piirakka sulaa suuhun. Nam!
    • Päivikki64
      1 vuosi sitten
      Suosittelen lämpimästi.. Tosi hyvä ja helppo.. Tehty useasti meillä.
    • Sirpa
      2 vuotta sitten
      Huom. Korjaan tuota edellistä respetin kirjoitusta puolituksesta. Siinä piti lukea 1 dl jogurttia ja 1 dl maitoa. Tähän seokseen lisään munat ja sekoitan ne hyvin keskenään ja lisään taikinaan.
    • Sirpa
      2 vuotta sitten
      Hei. Hyvä ja helppo resepti. Olen vaihtanut piimän kreikkalaiseen luonnonjogurttiin ja maitoon. Puolitan piimän mitan 1/2 dl jogurttia ja 1/2 dl maitoa, sekoitan ainekset keskenään ja lisään taikinaan. Puolitan myös kardemuman 1/2 tl, ei nouse niin voimakkaasti kardemumman maku taikinasta. Mutta vähän vivahdetta antaa siihen. Mielestäni mustikanmäärää voi hieman vähentää. Itse käytän luonnonmustikoita ne ovat mehukkaampia, kuin pensasmustikka. Reseptiä voi tosiaan soveltaa, mikä tekee tästä piirakasta leipurinsa näköisen.
    • Elina
      2 vuotta sitten
      Todella hyvä resepti. Olen tehnyt tätä varmaan kymmenen kertaa, onnistuu joka kerta. Teen ison pellillisen, riittää taikina hyvin.Tulee mehevää ja säilyy jääkaapissa hyvin. Vaihdan aina osan vehnäjauhoista manteli- tai spelttijauhoihin, pofiberiin tai kauraleseisiin, tulee vielä maukkaampaa. Kokeile myös puolukalla.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Salome, harmillista että piimän määrä tuntui liian suurelta. Resepti on testattu tuolla 2 dl määrällä ja todettu toimivaksi. Toki jauhojen nesteensidonnassa tai piimän koostumuksessa voi olla vaihtelua. Reseptiä on hyvä säätää jauhoille itselleen sopivaksi.
    • Salome
      2 vuotta sitten
      Hei, onko piimän määrä oikea (2 dl)? Taikinasta ei tullut loppuvaiheessa ollenkaan paakkuista kuten reseptissä sanotaan, vaan ihan valuvaa. Oli pakko lisätä siihen jauhoja.
    • Kotileipuri
      2 vuotta sitten
      Aivan paras mustikkapiirakan ohje!! Hyvin ainakin itse saan pellillisen melko paksua piirakkaa, muruseosta riittää 1/3 päälle hyvin. Ja kardemumma sopii älyttömän hyvin. Kaksi pellillistä jo tälle kesää leivottu. Nyt ajattelin ohjeesta soveltaa mustikkamuffinsseja.
    • Leiku
      2 vuotta sitten
      Nopea ja helppo piirakka🤗.Vaihdoin puolet vehnäjauhoista mantelijauhoon ja sain mukavaa vaihtelua piirakan makuuñ. Samoin päälle ripoteltavan murun voi välillä korvata kaurahiutale-fariinisokeri-rasva seoksella ja maku senkun paranee.
    • Ei leipuri alkuunkaan
      2 vuotta sitten
      Ihan parasta mustikkapiirakkaa ikinä! Pehmeää ja suussa sulavaa, nam! Soodaa en laita, vaan 3tl leivinjauhetta. Piimää ei jääkaapista löytynyt, korvasin vaniljajugurtilla.
    • Piirakkahiiri
      2 vuotta sitten
      Todella hyvää! Vajaa puolet jätin muruksi ja hyvin riitti pellilliseen taikina. Taikina tosin jäi aika paksuksi ja levitin sen nuolijan avulla pellille. Piimän korvasin islantilaisella jugurtilla mitä notkistin vähän maidolla. Kardemumma sopi tähän hyvin. 20min riitti paistoajaksi. Nam!
    • Maikku
      2 vuotta sitten
      Tämä on minun ja poikani suosikki! Tulee tosi hyvä piirakka. Olen tosin korvannut piimän aina kermaviilillä, kun sitä on aina kaapissa, mutta piimää ei. Herkullista vaniljakastikkeen kanssa.
    • SP
      3 vuotta sitten
      Todella hyvä ja helppo ohje. 5 veen kanssa leivotaan tätä usein ja nopeasti häviää koko pellillinen parempiin suihin.
    • Ville
      3 vuotta sitten
      Itellä jää tämä piirakka todella ohueksi. tuntuu että taikinaa saa raapia viimeiseen asti että saa pellillisen. Tarkoitus ilmeisesti ohuen ohuet mustikkapiirakka? Voisko tuon murun määrän ilmoittaa murto-osina? ''Hieman pienempi osa" on melko epäselvä ilmaus.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Ville, harmillista kuulla, että piirakan leipominen ei ole onnistunut toivotulla tavalla. Hieman alle puolet taikinasta ripotellaan piirakan päälle. Välitämme palautteesi eteenpäin reseptin tekijöille.
    • Johanna
      3 vuotta sitten
      Oikein hyvää tuli. Piimä korvautui kermaviilillä ja osa sokerista fariiinia. Paistoin isossa Ikean metallivuoassa, leivinpaperi alle. 30min paistoaika. Ihanan mehevää ja rapeaa samalla!
    • Kaitsun paakelsit
      3 vuotta sitten
      Hyvää piirakkaa tuli. Soodaa olisin ehkä hivenen voinut ohjeesta poiketen vähentää. Osan vehnäjauhoista korvasin sämpylä- ja täysjyväjauhoilla. Ja tein puolitoistakertaisen annoksen keskikokoiselle uunipellillä. Teen toistekin.
    • Minnuska
      3 vuotta sitten
      Miksi tarvitaan kumpaakin leivinjauhetta sekä soodaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Minnuska, reseptissä on hapanta piimää, joten siinä on käytetty ruokasoodaa. Runsas määrä sooda voi jättää leivonnaisiin kitkerää makua, joten reseptissä on lisäksi myös leivnjauhetta.