Pellillinen mustikkapiirakkaa
Mehevä mustikkapiirakka on helppo tehdä ja siitä riittää isollekin joukolle. N. 0,30 €/annos.
- n. 20 palaa
- 30 - 60 min
- 249 kcal / annos (90g)
Ainekset
n. 20 palaa
- 8dlvehnäjauhoja
- 3 1/2dlsokeria
- 2tlleivinjauhetta
- 1 1/2tlsoodaa
- 2tlvanilliinisokeria
- 2kananmunaa
- (1 tlkardemummaa)
Täyte
- 500gPirkka mustikoita (pakaste)
- 1rklperunajauhoja
Valmistus
30 - 60 min- Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon rasva.
- Jaa taikina kahteen osaan. Säästä hieman pienempi puoli pinnalle ripoteltavaksi muruseokseksi. Sekoita puuhaarukalla isompaan, pohjaksi tulevaan taikinaan piimä, munat ja halutessasi kardemumma. (Taikina jää hieman paakkuiseksi, mutta se ei haittaa.)
- Levitä pohjataikina leivinpaperin päälle pellille (30 x 40 cm).
- Sekoita mustikat ja perunajauhot keskenään. Lisää ne pohjan päälle. Ripottele pinnalle taikinamuruseos.
- Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä tai -kastiketta.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 90g100 g
- 249 kcal1 040 kJ
- Proteiinia 3,97 g
- Hiilihydraatteja34 g
- Rasvaa10,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Huom. Korjaan tuota edellistä respetin kirjoitusta puolituksesta. Siinä piti lukea 1 dl jogurttia ja 1 dl maitoa. Tähän seokseen lisään munat ja sekoitan ne hyvin keskenään ja lisään taikinaan.
Hei. Hyvä ja helppo resepti. Olen vaihtanut piimän kreikkalaiseen luonnonjogurttiin ja maitoon. Puolitan piimän mitan 1/2 dl jogurttia ja 1/2 dl maitoa, sekoitan ainekset keskenään ja lisään taikinaan. Puolitan myös kardemuman 1/2 tl, ei nouse niin voimakkaasti kardemumman maku taikinasta. Mutta vähän vivahdetta antaa siihen. Mielestäni mustikanmäärää voi hieman vähentää. Itse käytän luonnonmustikoita ne ovat mehukkaampia, kuin pensasmustikka. Reseptiä voi tosiaan soveltaa, mikä tekee tästä piirakasta leipurinsa näköisen.
Todella hyvä resepti. Olen tehnyt tätä varmaan kymmenen kertaa, onnistuu joka kerta. Teen ison pellillisen, riittää taikina hyvin.Tulee mehevää ja säilyy jääkaapissa hyvin. Vaihdan aina osan vehnäjauhoista manteli- tai spelttijauhoihin, pofiberiin tai kauraleseisiin, tulee vielä maukkaampaa. Kokeile myös puolukalla.
Salome, harmillista että piimän määrä tuntui liian suurelta. Resepti on testattu tuolla 2 dl määrällä ja todettu toimivaksi. Toki jauhojen nesteensidonnassa tai piimän koostumuksessa voi olla vaihtelua. Reseptiä on hyvä säätää jauhoille itselleen sopivaksi.
Hei, onko piimän määrä oikea (2 dl)? Taikinasta ei tullut loppuvaiheessa ollenkaan paakkuista kuten reseptissä sanotaan, vaan ihan valuvaa. Oli pakko lisätä siihen jauhoja.
Aivan paras mustikkapiirakan ohje!! Hyvin ainakin itse saan pellillisen melko paksua piirakkaa, muruseosta riittää 1/3 päälle hyvin. Ja kardemumma sopii älyttömän hyvin. Kaksi pellillistä jo tälle kesää leivottu. Nyt ajattelin ohjeesta soveltaa mustikkamuffinsseja.
Nopea ja helppo piirakka🤗.Vaihdoin puolet vehnäjauhoista mantelijauhoon ja sain mukavaa vaihtelua piirakan makuuñ. Samoin päälle ripoteltavan murun voi välillä korvata kaurahiutale-fariinisokeri-rasva seoksella ja maku senkun paranee.
Ihan parasta mustikkapiirakkaa ikinä! Pehmeää ja suussa sulavaa, nam! Soodaa en laita, vaan 3tl leivinjauhetta. Piimää ei jääkaapista löytynyt, korvasin vaniljajugurtilla.
Todella hyvää! Vajaa puolet jätin muruksi ja hyvin riitti pellilliseen taikina. Taikina tosin jäi aika paksuksi ja levitin sen nuolijan avulla pellille. Piimän korvasin islantilaisella jugurtilla mitä notkistin vähän maidolla. Kardemumma sopi tähän hyvin. 20min riitti paistoajaksi. Nam!
Tämä on minun ja poikani suosikki! Tulee tosi hyvä piirakka. Olen tosin korvannut piimän aina kermaviilillä, kun sitä on aina kaapissa, mutta piimää ei. Herkullista vaniljakastikkeen kanssa.
Todella hyvä ja helppo ohje. 5 veen kanssa leivotaan tätä usein ja nopeasti häviää koko pellillinen parempiin suihin.
Itellä jää tämä piirakka todella ohueksi. tuntuu että taikinaa saa raapia viimeiseen asti että saa pellillisen. Tarkoitus ilmeisesti ohuen ohuet mustikkapiirakka? Voisko tuon murun määrän ilmoittaa murto-osina? ''Hieman pienempi osa" on melko epäselvä ilmaus.
Ville, harmillista kuulla, että piirakan leipominen ei ole onnistunut toivotulla tavalla. Hieman alle puolet taikinasta ripotellaan piirakan päälle. Välitämme palautteesi eteenpäin reseptin tekijöille.
Oikein hyvää tuli. Piimä korvautui kermaviilillä ja osa sokerista fariiinia. Paistoin isossa Ikean metallivuoassa, leivinpaperi alle. 30min paistoaika. Ihanan mehevää ja rapeaa samalla!
Hyvää piirakkaa tuli. Soodaa olisin ehkä hivenen voinut ohjeesta poiketen vähentää. Osan vehnäjauhoista korvasin sämpylä- ja täysjyväjauhoilla. Ja tein puolitoistakertaisen annoksen keskikokoiselle uunipellillä. Teen toistekin.
Miksi tarvitaan kumpaakin leivinjauhetta sekä soodaa?
Minnuska, reseptissä on hapanta piimää, joten siinä on käytetty ruokasoodaa. Runsas määrä sooda voi jättää leivonnaisiin kitkerää makua, joten reseptissä on lisäksi myös leivnjauhetta.
Muuten hyvä ohje, mutta taikina ei kyllä riitä 30x40 vuokaan jos haluaa hyvän korkuisia paloja. Itse pienensin vuoan kokoa, jotta sain taikinan riittämään. Minulla paistui 25 minuutissa täysin uudessa uunissa.
Todella hyvää piirakkaa tuli. Laitoin pohjataikinaan 1 tl kanelia ja maidon tilalta maudtamatonya jogurttia. Paistoaika oli 30 min.
Aivan hirveän makuista tuli. Meni koko pellillinen roskiin. En suosittele kokeilemaan.
Pelti ei kyllä täyttynyt
Todella hyvä ohje. Olen leiponut tällä pohjalla mustikka- omena- ja luumupiirakkaa ja kaikkiiin näihin sopi erinomaisesti. Sokeria vähensin yhteen desiin, koska mielestäni piirakka oli liian makea. Piimän tilalla olen käyttänyt kreikkalaista jogurttia, koska sitä on aina kotona.
Pahaa kuin mikä....harmittaa kun meni paljon hyviä aineita hukkaan .
mahtava resepti, kardemumma sopi mielestäni todella hyvin tähän piirakkaan suosittelen kokeilemaan.
Hyvä ohje olen tehnyt 2 pellillistä. Laitoin 1 tl sooda. Teen huomenna taas uuden piirakan.
Kyllä mustikat piirakka hyvää on!!
Korvasin piimän maidolla mutta olis tarvinnu vaikka puolet jotain hapanmaito tuotetta.Ensi kerralla puolet vaikka sitä piimää,mausta puuttui se jokin.Mutta hyvää kuitenkin esim vaniljakastikkeen kanssa.Paistoaika noin 30 minsaa oli sopiva NAM...
Todella maukas piirakka, olen korvannut piimän maidolla ja hyvää tulee. Paistoaikaa on pitänyt myös pidentää, jää muuten keskeltä raa'aksi.
Mustikat meni rumanvärisiksi varmaan soodan takia. Muuten hyvä ohje.
Meillä riitti 20minuuttia paistoajaksi. Varmaan riippuu siitä millaisiin suhteisiin jakaa pohjan. Itse laitoin aika paljon päälle ripoteltavaa taikinaa. Korvasin piimän vanilijajugurtilla ja lisäsin jauhoihin vajaa 2dl valio profeel vanilijannakuista proteiinijauhetta.