• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pellillinen mustikkapiirakkaa

Mehevä mustikkapiirakka on helppo tehdä ja siitä riittää isollekin joukolle. N. 0,30 €/annos.
Pellillinen mustikkapiirakkaa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 20 palaa
  • 30 - 60 min
  • 249 kcal / annos (90g)

Ainekset

n. 20 palaa

Täyte

    • 500gPirkka mustikoita (pakaste)
    • 1rklperunajauhoja

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon rasva.
  2. Jaa taikina kahteen osaan. Säästä hieman pienempi puoli pinnalle ripoteltavaksi muruseokseksi. Sekoita puuhaarukalla isompaan, pohjaksi tulevaan taikinaan piimä, munat ja halutessasi kardemumma. (Taikina jää hieman paakkuiseksi, mutta se ei haittaa.)
  3. Levitä pohjataikina leivinpaperin päälle pellille (30 x 40 cm).
  4. Sekoita mustikat ja perunajauhot keskenään. Lisää ne pohjan päälle. Ripottele pinnalle taikinamuruseos.
  5. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä tai -kastiketta.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 249 kcal1 040 kJ
  • Proteiinia3,97 g
  • Hiilihydraatteja34 g
  • Rasvaa10,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille33
  • marppe12.9.2016

    Paistoaika kyllä paljon pidempi kuin 20min..n.50min on lähempänä😊

  • K-Kuluttajapalvelu5.9.2016

    Mammuskaleipuri, resepti on testattu piimällä, mutta mahdollisesti myös jokin muu hapanmaitotuote, kuten kermaviili tai maustamaton jogurtti voisi toimia.

  • Mammuskaleipuri3.9.2016

    Voiko piimän korvata jollain

  • K-Kuluttajapalvelu17.8.2016

    Hei leipuri ja kiitos kysymyksestäsi! Tällä reseptillä valmistettu mustikkapiirakka säilyy jääkaapissa yleensä ainakin useita päiviä. Jos arvioit, ettei kaikkea mustikkapiirakkaa tule muutaman päivän sisällä syötyä, piirakan voi myös pakastaa valmiina paloina.

  • leipuri17.8.2016

    Kauanko tämä piirakka säilyy hyvänä leipomista jälkeen?

  • katja11.8.2016

    Paistoaika pitäisi olla 40-60 min. 20 minuttia ei rittää.

  • varmasti hyvääää9.8.2016

    on hyvää.. kun sais tehtyä

  • Maarit Kajaanista3.8.2016

    Tein gluteenittoman version, vaihtamalla jauhot. Tuli niin hyvää piirakkaa, että tehtiin 5 päivän sisällä 2 piirakkaa. Kiitos reseptistä!