Pellillinen mustikkapiirakkaa
- Annosmäärän. 20 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
Mehevä mustikkapiirakka on helppo tehdä ja siitä riittää isollekin joukolle.
Ainekset
n. 20 palaa
250 g | tai |
8 dl | tai |
3 1/2 dl | sokeria tai |
2 tl | tai |
1 1/2 tl | tai |
2 tl | tai |
2 dl | tai |
2 | tai |
(1 tl | tai |
Täyte | |
---|---|
500 g | tai |
1 rkl | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon rasva.
Jaa taikina kahteen osaan. Säästä hieman pienempi puoli pinnalle ripoteltavaksi muruseokseksi. Sekoita puuhaarukalla isompaan, pohjaksi tulevaan taikinaan piimä, munat ja halutessasi kardemumma. (Taikina jää hieman paakkuiseksi, mutta se ei haittaa.)
Levitä pohjataikina leivinpaperin päälle pellille (30 x 40 cm).
Sekoita mustikat ja perunajauhot keskenään. Lisää ne pohjan päälle. Ripottele pinnalle taikinamuruseos.
Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä tai -kastiketta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(485 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(288 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(129 arvostelua)
- yli 60 min3,1(9 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(171 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(67 arvostelua)
- yli 60 min4,0(43 arvostelua)
- 30 - 60 min4,4(69 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (745 arvostelua)
- Riitta1 kuukausi sittenParas marjapiirakkaresepti, koska on niin helppo ja nopea. Oon tehnyt monilla eri marjoilla ja aina onnistuu, vaikka ei löytyskään juuri oikeita ainesosia. Helppo muunnella. Jaettu tutuille ja tuntemattomille ja itsekin sain linkin kaverilta. Tämä ei voi mennä pieleen, jos noudattaa ohjeita ja raaka-aineet kunnossa.
- Ellu1 kuukausi sittenHyvältä näyttää. Vielä uunissa hetken
- Sirpukka2 kuukautta sittenMakoisa perinteinen mustikkapiirakka, joka onnistuu aina. Joutuisa valmistaa, aineet vaan sekoitetaan keskenään ohjeen mukaisessa järjestyksessä.
- Valo7 kuukautta sittenKokeilemassa juuri😃
- K-Kuluttajapalvelu7 kuukautta sittenBlink, ohjeessa voi halutessaan käyttää gluteenittomia jauhoja. Tässä lisäksi ohje gluteenittomaan kermaviilipohjaiseen mustikkapiirakkaamme: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-mustikkapiirakka
- Blink7 kuukautta sittenVoiko jauhot korvata gluteenittomalla
- Milla7 kuukautta sittenMäkin haulusin tehbä
- Leipoja7 kuukautta sittenKannattaa laskea uudet hinnat leivonnaisille. Vuodesta 2016 ovat moninkertaistunut.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenJoku roti, reseptissä on käytetty tavallisen 60 cm leveän uunin peltiä (30 cm x 40 cm).
- Joku roti1 vuosi sittenmikä pellillinen 30-40cm?
- Monestitällämennyt1 vuosi sittenParas piirakka ever
- Mimi1 vuosi sittenTosi hyvä ja helppo! Teen nyt toiseen kerran. Piirakka sulaa suuhun. Nam!
- Päivikki641 vuosi sittenSuosittelen lämpimästi.. Tosi hyvä ja helppo.. Tehty useasti meillä.
- Sirpa2 vuotta sittenHuom. Korjaan tuota edellistä respetin kirjoitusta puolituksesta. Siinä piti lukea 1 dl jogurttia ja 1 dl maitoa. Tähän seokseen lisään munat ja sekoitan ne hyvin keskenään ja lisään taikinaan.
- Sirpa2 vuotta sittenHei. Hyvä ja helppo resepti. Olen vaihtanut piimän kreikkalaiseen luonnonjogurttiin ja maitoon. Puolitan piimän mitan 1/2 dl jogurttia ja 1/2 dl maitoa, sekoitan ainekset keskenään ja lisään taikinaan. Puolitan myös kardemuman 1/2 tl, ei nouse niin voimakkaasti kardemumman maku taikinasta. Mutta vähän vivahdetta antaa siihen. Mielestäni mustikanmäärää voi hieman vähentää. Itse käytän luonnonmustikoita ne ovat mehukkaampia, kuin pensasmustikka. Reseptiä voi tosiaan soveltaa, mikä tekee tästä piirakasta leipurinsa näköisen.
- Elina2 vuotta sittenTodella hyvä resepti. Olen tehnyt tätä varmaan kymmenen kertaa, onnistuu joka kerta. Teen ison pellillisen, riittää taikina hyvin.Tulee mehevää ja säilyy jääkaapissa hyvin. Vaihdan aina osan vehnäjauhoista manteli- tai spelttijauhoihin, pofiberiin tai kauraleseisiin, tulee vielä maukkaampaa. Kokeile myös puolukalla.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenSalome, harmillista että piimän määrä tuntui liian suurelta. Resepti on testattu tuolla 2 dl määrällä ja todettu toimivaksi. Toki jauhojen nesteensidonnassa tai piimän koostumuksessa voi olla vaihtelua. Reseptiä on hyvä säätää jauhoille itselleen sopivaksi.
- Salome2 vuotta sittenHei, onko piimän määrä oikea (2 dl)? Taikinasta ei tullut loppuvaiheessa ollenkaan paakkuista kuten reseptissä sanotaan, vaan ihan valuvaa. Oli pakko lisätä siihen jauhoja.
- Kotileipuri2 vuotta sittenAivan paras mustikkapiirakan ohje!! Hyvin ainakin itse saan pellillisen melko paksua piirakkaa, muruseosta riittää 1/3 päälle hyvin. Ja kardemumma sopii älyttömän hyvin. Kaksi pellillistä jo tälle kesää leivottu. Nyt ajattelin ohjeesta soveltaa mustikkamuffinsseja.
- Leiku2 vuotta sittenNopea ja helppo piirakka🤗.Vaihdoin puolet vehnäjauhoista mantelijauhoon ja sain mukavaa vaihtelua piirakan makuuñ. Samoin päälle ripoteltavan murun voi välillä korvata kaurahiutale-fariinisokeri-rasva seoksella ja maku senkun paranee.
- Ei leipuri alkuunkaan2 vuotta sittenIhan parasta mustikkapiirakkaa ikinä! Pehmeää ja suussa sulavaa, nam! Soodaa en laita, vaan 3tl leivinjauhetta. Piimää ei jääkaapista löytynyt, korvasin vaniljajugurtilla.
- Piirakkahiiri2 vuotta sittenTodella hyvää! Vajaa puolet jätin muruksi ja hyvin riitti pellilliseen taikina. Taikina tosin jäi aika paksuksi ja levitin sen nuolijan avulla pellille. Piimän korvasin islantilaisella jugurtilla mitä notkistin vähän maidolla. Kardemumma sopi tähän hyvin. 20min riitti paistoajaksi. Nam!
- Maikku2 vuotta sittenTämä on minun ja poikani suosikki! Tulee tosi hyvä piirakka. Olen tosin korvannut piimän aina kermaviilillä, kun sitä on aina kaapissa, mutta piimää ei. Herkullista vaniljakastikkeen kanssa.
- SP3 vuotta sittenTodella hyvä ja helppo ohje. 5 veen kanssa leivotaan tätä usein ja nopeasti häviää koko pellillinen parempiin suihin.
- Ville3 vuotta sittenItellä jää tämä piirakka todella ohueksi. tuntuu että taikinaa saa raapia viimeiseen asti että saa pellillisen. Tarkoitus ilmeisesti ohuen ohuet mustikkapiirakka? Voisko tuon murun määrän ilmoittaa murto-osina? ''Hieman pienempi osa" on melko epäselvä ilmaus.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenVille, harmillista kuulla, että piirakan leipominen ei ole onnistunut toivotulla tavalla. Hieman alle puolet taikinasta ripotellaan piirakan päälle. Välitämme palautteesi eteenpäin reseptin tekijöille.
- Johanna3 vuotta sittenOikein hyvää tuli. Piimä korvautui kermaviilillä ja osa sokerista fariiinia. Paistoin isossa Ikean metallivuoassa, leivinpaperi alle. 30min paistoaika. Ihanan mehevää ja rapeaa samalla!
- Kaitsun paakelsit3 vuotta sittenHyvää piirakkaa tuli. Soodaa olisin ehkä hivenen voinut ohjeesta poiketen vähentää. Osan vehnäjauhoista korvasin sämpylä- ja täysjyväjauhoilla. Ja tein puolitoistakertaisen annoksen keskikokoiselle uunipellillä. Teen toistekin.
- Minnuska3 vuotta sittenMiksi tarvitaan kumpaakin leivinjauhetta sekä soodaa?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMinnuska, reseptissä on hapanta piimää, joten siinä on käytetty ruokasoodaa. Runsas määrä sooda voi jättää leivonnaisiin kitkerää makua, joten reseptissä on lisäksi myös leivnjauhetta.