Britakakku
Britakakku on kesän lempiherkku! Makean rapean marenkipilven, pehmoisen pohjan, kuohkean kerman, raikkaiden mansikoiden ja sitruunatahnan liitto on voittamaton.
- 10 annosta
- yli 60 min
- 525 kcal / annos (160g)
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 150gvoita tai leivontamargariinia
- 1 1/2dlsokeria
- 4kananmunan keltuaista
- 2dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
- 1 1/2dlmaitoa
Marenki
- 4kananmunan valkuaista
- 2dlsokeria
Täyte
- 4dlvispikermaa
- 2rklsokeria
- 1lmansikoita tai
- 5dltuoreita mustikoita tai
- 5dltuoreita vadelmia
- 1prk(340 g)lemon curdia eli sitruunatahnaa
Valmistus
yli 60 min- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.
- Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.
- Jos käytät mansikoita, poista kannat ja leikkaa mansikat puoliksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.
- Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Notkista lemon curd ja levitä levylle puolet tahnasta. Levitä päälle myös puolet kermasta ja puolet marjoista. Nosta toinen torttulevy päälle. Levitä pinnalle loppu lemon curd ja loppu kerma. Koristele marjoilla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään. Voit käyttää täytteenä omia lempimarjojasi.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 160g100 g
- 525 kcal2 200 kJ
- Proteiinia 6 g
- Hiilihydraatteja52 g
- Rasvaa31 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Pohjan paistamiselle ei ole mitään ohjetta?
Uuni, taikinapohja paistetaan samaan aikaan marengin kanssa, sen jälkeen un marenki on valmis ja levitetty pellillä jo olevan taikinan päälle. Pohja+marenki paistetaan 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.
Missä vaiheessa ja miten ja mihin marenki lisätään?
Kakkuro, marenki lisätään pohjataikinan päälle heti kun marenki on valmis ja pohja+marenki paistetaan samalla kerralla uunissa. Marengin voi levittää taikinan päälle esimerkiksi lusikalla tai lastalla.