Britakakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Britakakku on kesän lempiherkku! Rapean marenkipilven, pehmoisen pohjan, kerman, mansikoiden ja kirpeän sitruunatahnan yhdistelmä on voittamaton.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
10 annosta
Pohja | |
---|---|
150 g | tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
4 | kananmunan keltuaista tai |
2 dl | tai |
2 tl | tai |
1 1/2 dl | tai |
Marenki | |
4 | kananmunan valkuaista tai |
2 dl | sokeria tai |
Täyte | |
4 dl | tai |
2 rkl | sokeria tai |
1 tl | tai |
1 l 5 dl 5 dl | mansikoita tai tuoreita mustikoita tai tuoreita vadelmia tai |
1 prk (340 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 605 kJ / 383 kcal |
Rasva | 20,4 g |
josta tyydyttynyttä | 11,7 g |
Hiilihydraatit | 43,7 g |
josta sokereita | 35,9 g |
Proteiini | 5,6 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.
Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.
Jos käytät mansikoita, poista kannat ja leikkaa mansikat puoliksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.
Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Notkista lemon curd ja levitä levylle puolet tahnasta. Levitä päälle myös puolet kermasta ja puolet marjoista. Nosta toinen torttulevy päälle. Levitä pinnalle loppu lemon curd ja loppu kerma. Koristele marjoilla.
Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään. Voit käyttää täytteenä omia lempimarjojasi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,59/kpl0,80/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,95/kpl0,95/l
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,35/kpl6,75/l
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Robertson's Lemon Curd 320gHinta 3,29/kpl10,28/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker 160g leivinjauheHinta 1,59/kpl9,94/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Pirkka mansikka 400g 1lkHinta 5,99/kpl14,98/kg
- Pirkka mansikka 250g 1lkEtuhinta 2,49/kpl9,96/kgnorm. 3,99/kpl (15,96/kg)
- Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainenEtuhinta 2,49/kpl19,92/kgnorm. 3,09/kpl (24,72/kg)
- Mackays Sitruunatahna 340gHinta 3,89/kpl11,44/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(76 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 211 arviota)
- alle 30 min4,1(3 973 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 515 arviota)
- yli 60 min4,0(654 arviota)
- 30 - 60 min4,0(766 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 701 arviota)
- yli 60 min4,1(453 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (769 arviota)
- Synttärileipoja4 kuukautta sittenTodella hyvää ja maukasta. Paljon kakkua kehuttu!
- Lillukka5 kuukautta sittenOikein hyvä👍 VOIKO POHJAN PAKASTAA?
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenLillukka, pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään.
- Kakkukesä5 kuukautta sittenHelppo ja selkeä resepti. Aina on onnistunut paisto. Tämän ohjeilla menossa jo 4. kakku tänä vuonna. Kaikki ovat kehuneet. Lemon curdia en tosin laita ihan reseptin ohjeistuksen mukaista äärää
- KN5 kuukautta sittenParas Britaresepti
- Mestari0125 kuukautta sittenLoistava resepti
- Milde6 kuukautta sittenHyvä resepti. Lemon curdia en käytä ollenkaan.
- Tanja6 kuukautta sittenHyvä resepti. Laitoin lemon curdia ja kermavaahtoa vain puolet, riitti hyvin.