BritakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Britakakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Britakakku on kesän lempiherkku! Makean rapean marenkipilven, pehmoisen pohjan, kuohkean kerman, raikkaiden mansikoiden ja sitruunatahnan liitto on voittamaton.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

10 annosta

Pohja

150 g
 
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
4
 
kananmunan keltuaista
tai
2 dl
 
tai
2 tl
 
tai
1 1/2 dl
 
tai

Marenki

4
 
kananmunan valkuaista
tai
2 dl
 
sokeria
tai

Täyte

4 dl
 
tai
2 rkl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai
1 l
 
5 dl
 
5 dl
 
mansikoita
tai
tuoreita mustikoita
tai
tuoreita vadelmia
tai
1 prk (340 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 605 kJ / 383 kcal
Rasva
20,4 g
josta tyydyttynyttä
11,7 g
Hiilihydraatit
43,7 g
josta sokereita
35,9 g
Proteiini
5,6 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.

Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.

Jos käytät mansikoita, poista kannat ja leikkaa mansikat puoliksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.

Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Notkista lemon curd ja levitä levylle puolet tahnasta. Levitä päälle myös puolet kermasta ja puolet marjoista. Nosta toinen torttulevy päälle. Levitä pinnalle loppu lemon curd ja loppu kerma. Koristele marjoilla.

Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään. Voit käyttää täytteenä omia lempimarjojasi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Hinta 0,95/kpl
    0,95/l
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Robertson's Lemon Curd 320g
    Hinta 3,19/kpl
    9,97/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
    Hinta 3,89/kpl
    64,83/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/l
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
  • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 2,19/kpl
    8,76/l
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Pirkka mansikka 400g 1lk
    Hinta 4,99/kpl
    12,48/kg
  • Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen
    Hinta 3,29/kpl
    13,16/kg
  • Pirkka vadelma 225g 1lk ulkomainen
    Hinta 6,99/kpl
    31,07/kg
  • Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainen
    Hinta 3,29/kpl
    26,32/kg
  • Mackays Sitruunatahna 340g
    Hinta 3,89/kpl
    11,44/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (581 arviota)

  • RapeaMarenki
    2 kuukautta sitten
    Mikä marenki paistuu rapeaksi em. tavalla? Ihan raa'aksi ja lötsöksi jää. 120° 1 1/2 tuntia ja saa olla kauemminkin 100°ssa. (siis marenki, ei kakkupohja)
  • qno
    7 kuukautta sitten
    Aineksissa on lemoncurdia 340g, mutta Pirkan purkki on vain 320g. Tästö syystä yksi tähti pois.
  • Brita
    7 kuukautta sitten
    Ehdottomasti paras ohje. Onnistuu aina, eikä ole niin tarkkaa pellin koon kanssa. Helteellä teen pohjan pakkaseen ed. Iltana. Sulaa siinä samalla kun valmistelee loppuun ja asettaa tarjolle!
  • Epäonnistunut Brita
    8 kuukautta sitten
    Ei kypsynyt pohja tai marenki tällä ohjeella, kun laitetaan yhtäaikaa uuniin :(.
  • Mona
    8 kuukautta sitten
    Ihanaa herkkua. Koko perheen suosikki. Olen tehnyt tänä kesänä jo neljättä kertaa. Ohutta pohjaa ei tule kun uunipelti on 42,5x36cm mutta ei haittaa. Itse olen jättänyt pois lemon curdin. Jos marenkiseosta ei riitä koko pohjan leveydeltä, niin ei haittaa koska uunissa marenki leviää pohjan leveydelle. Olen leikannut torttulevyn kolmeen osaan ja vatkannut kermaa 5dl, hyvin riittää. Pitää vain silmämääräisesti katsoa paljonko väleihin menee ettei mene liikaa että jää myös pinnalle. Kiitos ihanasta ohjeesta!
  • Niko
    8 kuukautta sitten
    Kaikkien suosikki ❤️ Helppo valmistaa ja ei voi epäonnistua. Ihana kesän herkku, joka lumoaa nauttijansa täysin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    9 kuukautta sitten
    Kakkumaakari, 60 cm:n levyisen uunin pellille.
  • Kakkumaakari
    9 kuukautta sitten
    Kuinka suurelle pellille tämä tehdään?
  • mari
    1 vuosi sitten
    Minun makuuni lemon curdilla ihan liian äitelänmakea . Ei ollut enää raikkaan makuinen. Rahka voisi toimia hyvin.
  • PuluLulu
    1 vuosi sitten
    Maistuu ihanalta. 😍 Vaihdon lemoncurdin vanilia rahkaksi silti maistui hyvälle! Tuleeko marengista kova, jos niin en ole onnistunut! 🙈
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Saltsu, pohjan voi pakastaa marengin kanssa. Pohjakerrosten väliin kannattaa laittaa leivinpaperi pakastusta varten.
  • Saltsu
    1 vuosi sitten
    Hei, eli pohja+marenki -yhdistelmä voidaan pakastaa? Vai pelkkä pohja?
  • Britakakku
    1 vuosi sitten
    Ihana kakku maistuu hyvälle
  • Joskus onnistuu
    2 vuotta sitten
    En ole mikään kakkumaakari,mutta tällä ohjeella onnistuin tekemään täydellisen kakun. Isä saa tulevana Isänpäivän nauttia britakakusta.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Raita, tässä linkki gluteenittoman britakakun ohjeeseen: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-britakakku
  • Raita
    2 vuotta sitten
    Onnistuukohan tämä gluteenittomana, jos vaihtaisi jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen?
  • Tyytyväinen
    2 vuotta sitten
    Lemon curd oli todella hyvä lisä täytteeseen!
  • Laura
    2 vuotta sitten
    Hyvät ohjeet. Täyteläinen pohja,joissakin ohjeissa liian vähän munia pohjassa. Tähän mennessä paras Brita ohje.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Uuni, taikinapohja paistetaan samaan aikaan marengin kanssa, sen jälkeen un marenki on valmis ja levitetty pellillä jo olevan taikinan päälle. Pohja+marenki paistetaan 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.
  • Uuni
    3 vuotta sitten
    Pohjan paistamiselle ei ole mitään ohjetta?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kakkuro, marenki lisätään pohjataikinan päälle heti kun marenki on valmis ja pohja+marenki paistetaan samalla kerralla uunissa. Marengin voi levittää taikinan päälle esimerkiksi lusikalla tai lastalla.
  • Kakkuro
    3 vuotta sitten
    Missä vaiheessa ja miten ja mihin marenki lisätään?