Helppo raparperipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo raparperipiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Raparperipiirakka on tosi helppo valmistaa. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Lisää raparperit ja kermaviiliseos pohjan päälle. Paista ja nauti jäähtyneenä!

    Ainekset

    8 annosta

    Pohja

    2 dl
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    1/2 tl
     
    tai
    1 dl (n. 90 g)
     
    tai
    1
     
    tai

    Täyte

    5–6 dl (n. 300 g)
     
    tuoretta raparperia viipaleina
    tai
    1 tlk (200 g)
     
    tai
    1
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    tai

    Valmistus

    30 - 60 min
    Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää jäähtynyt rasva ja muna sekoittaen.
    Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle raparperipalat.
    Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.
    Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia. Tarkkaile etteivät reunat pääse palamaan. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
    Voit tehdä piirakan myös irtopohjavuokaan (⌀ 24 cm). Jos käytät pakastettua raparperia, pidennä paistoaikaa noin 5 minuuttia ja peitä pinta tarvittaessa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      1,75/kpl
      0,88/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500g
      Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500g
      1,89/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Pirkka leivinjauhe 100g
      1,09/kpl
      10,90/kg
    • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      0,69/kpl
      46,00/kg
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      2,19/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka suomalainen laktoositon kermaviili 200g
      Pirkka suomalainen laktoositon kermaviili 200g
      0,62/kpl
      3,10/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      1,35/kpl
      3,88/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Pirkka vaniljasokeri 100g
      2,59/kpl
      25,90/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      1,89/kpl
      3,26/kg
    • Meira kaneli jauhettu 85g
      Meira kaneli jauhettu 85g
      1,89/kpl
      22,24/kg
    • Meira kaneli 27g jauhettu pussi mauste
      Meira kaneli 27g jauhettu pussi mauste
      0,85/kpl
      31,48/kg
    • Valio Eila kermaviili 200g laktoositon
      Valio Eila kermaviili 200g laktoositon
      1,55/kpl
      7,75/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      1,35/kpl
      8,44/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Meira leivinjauhe 100g tölkki
      0,99/kpl
      9,90/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      2,09/kpl
      2,09/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      2,29/kpl
      26,94/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      2,55/kpl
      15,94/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      1,79/kpl
      1,79/kg
    • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      2,79/kpl
      2,79/kg
    • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      2,25/kpl
      1,13/kg
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      3,99/kpl
      7,98/kg
    • Valio voi 500g voimakassuolainen
      Valio voi 500g voimakassuolainen
      4,75/kpl
      9,50/kg

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (932 arvostelua)

    • jauhopeukalo
      18 päivää sitten
      korvasin leseet ohrahiutaleilla, kun kukaan ei niistä keitettyä puuroa syö... nyt tiedän mihin "hukkaan" nuo kaapissa ajelehtineet hiutaleet vihdoin ja viimein. -ehkä täytteeseen seuraavalla kerralla 2 munaa?
    • Vadelma
      6 kuukautta sitten
      Helppo, nopea ja herkullinen. Olen jo pitkään tehnyt esim. marjapiirakat tämän reseptin pohjan ohjeella.
    • Sienimummo
      7 kuukautta sitten
      Tein pohjan kaksinkertaisena, ei tullut edes pellillistä. Tai tuli, mutta pohja on 3mm paksu. Pohja olisi saanut olla makeampi. Kyllä tämä tulee syötyä, mutta parempiakin ohjeita on tullut aiemmin vastaan.
    • Ulla
      8 kuukautta sitten
      Herkullinen. Paras raparperipiirakka ohje. Pehmitin raparperit etukäteen uunissa fariinisokeria kera. Toisella kerralla käytin raparperia tuplamäärän. Lisäsin kermaviilin sekaan purkillisen rahkaa ja kaksi kananmunaa. Ihanan mehevä tulos
    • NamNam
      8 kuukautta sitten
      Testasin reseptiä, oikein hyvä ja maukas tuli! 5 tähteä ja vielä oikeen + perään, koska ohje oli helppo. Suosittelen kokeilemaan.
    • nannura
      9 kuukautta sitten
      Hyvä piirakka tuli myös kun vaihtoi jauhot gluteenittomiksi!
    • Hilda Lepomäki
      9 kuukautta sitten
      Oli helppoa tehdä ja ooi myös hyvää
    • Ansku
      1 vuosi sitten
      Oon käyttäny tätä reseptiä todella monesti ja hyvää on tullu joka kerta:) Jos piirakka epäonnistuu vika ei ole reseptissä vaan tekijästä . Itse olen välillä lisännyt musikoita ja munan lisää. Paistoaika n. 30-35min
    • Miki
      1 vuosi sitten
      Erittäin helppo resepti! Tein ensin 1 pelti. Eli kaikki ainekset×2. Hyvin onnistui. Sitten seuraavalla päivällä tein uudestaan. 28cm vuokaan. Perhe ja naapurikin tykkäsivät. Kyllä maistuu! Suosittelen!
    • KM
      2 vuotta sitten
      Helppo ja hyvä resepti. Oli niin hyvää, että tänään uusi piiras tekoon kun edellinen syöty. Ei ongelmia täytteen hyytymisessä eikä paistoajassa. Leseet antavat kivan rakenteen pohjalle. Parempi kuin pelkkä vehnäjauhoista tehty pohja.
    • Maikkis
      2 vuotta sitten
      Miksi kuvan ja videon piirakat ovat täysin erinäköisiä? Eri piirakoita???
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Maikkis, kyllä piirakat ovat samalla ohjella tehtyjä, mutta eivät yksi ja sama piirakka. Kuvan piirakkaan on haluttu jättää osa raparpereista täytteen pinnalle, jotta se on vielä kuvauksellisempi.
    • Gluteenittomana onnistuu
      2 vuotta sitten
      Todella maukasta oli! Kaikki pitivät!! Vaihdoin vehnäjauhot ja kauraleseet gluteenittomiin hienoihin jauhoihin ja gluteenittomiin kaurahiutaleisiin, hyvin toimi. 👍🏽 Huomenna kokeilen uudestaan vehnäjauhoilla.
    • Mari
      3 vuotta sitten
      Ihana piirakka. Meillä pojat 9 ja 11 vee tekevät tätä ihan itse. Täyte on niin hyvää, että tekevät sen aina tuplana. Ottavat uunista, kun pinta on pojan sanojen mukaan hieman kullan ruskea, eikä ole koskaan ollut löysä. Reunoja he eivät taikinasta nosta.
    • Ii
      3 vuotta sitten
      Kokeilin laittaa kermaviilin tilalle kaksi purkkia rahkaa (mango ja maustamaton). Raparperi ja mago kävivät kivasti yhteen. Vähän isompi kananmuna oli myös tässä kokeilutäytteessä.
    • Merja
      3 vuotta sitten
      Olipa hyvää! Pohjaan laitoin leseiden tilalle kaurahiutaleita. Raparperipalojen joukkoon hieman perunajauhoja ja täytteen sokerista puolet tavallista hienoa sokeria ja puolet hillosokeria, hieman vaniljaakin, eipä jäänyt löysäksi. Puolessa tunnissa paistui sopivaksi.
    • Marjo
      3 vuotta sitten
      Oli ehkä paras raparperipiirakka, jonka olen koskaan tehnyt! Makean ja kirpeän yhdistelmä juuri sopiva ja mukavan kostea täyte. Ja plussaa tietysti helposta ohjeesta.
    • Tätä toistekin
      3 vuotta sitten
      Todella helppo ja hyvä ohje. Tein ohjeen mukaan. Nätin väriset reunat, täyte mehevä ja kypsä. Olen aina paistanut vastaavat piirakat uunin keskitasolla, mutta nyt ohjeen mukaan alatasolla. Nam.
    • Merja
      3 vuotta sitten
      Helppo tehdä ja hyvää
    • ÖPÖ
      3 vuotta sitten
      ÖPÖ Laitoin vain vuoan pohjalle taikinaa ,en laittanut reunoille ollenkaan kun ei meillä tee kauppaansa reunat ollenkaan.onnistui hyvin ja lesiden tilalla käytin kauraryyni-lese sekoitusta! Teenpä toistekin!!
    • Ohto
      3 vuotta sitten
      Hyvää piirakkaa :DD
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Jauhopeukalo, kauraleseiden tilalla voi hyvin käyttää tavallisia tai pikakaurahiutaleita.
    • mökkiläinen
      4 vuotta sitten
      Korvasin rasvan oliiviöljyllä ja leseet kaurahiutaleilla. Paistoin 30 min alatasolla normaalilla ylä-alalämmöllä (ei kiertoilmalla). Onnistui ja oli hyvää.
    • Helka
      4 vuotta sitten
      Piirakka onnistui hyvin, kun käytti Sunnuntaivehnäjauhoja, valion kermaviiliä.
    • Rantamummeli
      4 vuotta sitten
      Todella hyvä ja nopea valmistaa. Ja todella maukas vaikka jääkaappi huusi hoosiannaa eikä olut kermaviiliä. Korvasin jogurtilla ja sitäkin oli vain puolet kermaviilin määrästä. Lisäksi vehnäjauhotkin oli täysjyväluomua. Enkä tietenkään voinut olla lisäämättä vaniliinisokeria😋Nami.
    • Ekakerta
      4 vuotta sitten
      Tuli hyvä piirakka. Tein 28 cm vuokaan joten tein pohjaan 1,5 taikinaa. Täytettä oli liian vähän, joten laitoin kermaa ja sokeria päälle.
    • Riikka
      5 vuotta sitten
      Tykkäsin. Leikkasin raparperit 2 millimetrin siivuiksi. Käytin 15% kermaviiliä ja rasvana oli voi. Hyvää tuli. Pidin uunissa 30min. Raparperit jäivät kivan rouskuviksi.
    • Nappinatalia
      5 vuotta sitten
      Wau tulipas hyvää !! Minulla oli reilun kokoinen piirakkavuoka joten Laitoin päälle 2kermaviiliä ja 2 munaa.Herkullinen ja mehevä lopputulos
    • Liissukka
      5 vuotta sitten
      Erittäin helppo ja hyvä. Minulla onnistui täydellisesti, laitoin ohjetta enemmän enemmän vehnäleseitä. Vaniljakastikkeen kanssa erinomainen
    • kotikokki
      6 vuotta sitten
      Katsoin videon ja huomasin, että kyseessä eivät ollekaan raparperinpalat, vaan raparperit kuuluu leikata ohuiksi siivuiksi.