Helppo raparperipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo raparperipiirakka

Raparperipiirakka on tosi helppo valmistaa. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Lisää raparperit ja kermaviiliseos pohjan päälle.

  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 220 kcal / annos (85g)

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää rasva ja muna sekoittaen. Levitä taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Levitä päälle raparperipalat.
  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri. Kaada seos piirakan päälle.
  4. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 85g100 g

  • 220 kcal921 kJ
  • Proteiinia 4 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,25/kpl0,63/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
    Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
    1,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500g
    Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500g
    1,75/kpl3,50/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,70/kpl7,00/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,51/kpl10,20/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kaneli jauhettu 15 g
    Pirkka kaneli jauhettu 15 g
    0,55/kpl36,67/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sallinen Kaneli jauhettu 350g
    Sallinen Kaneli jauhettu 350g
    4,99/kpl14,26/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    2,99/kpl11,96/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500ml
    Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500ml
    1,19/kpl2,38/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500ml
    Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500ml
    2,09/kpl4,18/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 750ml
    Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 750ml
    2,09/kpl2,79/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-35 %
    1,00/kpl1,72/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kevyt kermaviili vähälaktoosinen 200g
    Pirkka kevyt kermaviili vähälaktoosinen 200g
    0,47/kpl2,35/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 394 arvostelua
  • Henkok2.8.2019

    Paistoaika 25 min liian lyhyt. Muuten hyvä ja helppo resepti.

  • Mari24.6.2019

    Ihana piirakka. Meillä pojat 9 ja 11 vee tekevät tätä ihan itse. Täyte on niin hyvää, että tekevät sen aina tuplana. Ottavat uunista, kun pinta on pojan sanojen mukaan hieman kullan ruskea, eikä ole koskaan ollut löysä. Reunoja he eivät taikinasta nosta.

  • Ii6.6.2019

    Kokeilin laittaa kermaviilin tilalle kaksi purkkia rahkaa (mango ja maustamaton). Raparperi ja mago kävivät kivasti yhteen. Vähän isompi kananmuna oli myös tässä kokeilutäytteessä.

  • Merja6.6.2019

    Olipa hyvää! Pohjaan laitoin leseiden tilalle kaurahiutaleita. Raparperipalojen joukkoon hieman perunajauhoja ja täytteen sokerista puolet tavallista hienoa sokeria ja puolet hillosokeria, hieman vaniljaakin, eipä jäänyt löysäksi. Puolessa tunnissa paistui sopivaksi.

  • Marjo1.6.2019

    Oli ehkä paras raparperipiirakka, jonka olen koskaan tehnyt! Makean ja kirpeän yhdistelmä juuri sopiva ja mukavan kostea täyte. Ja plussaa tietysti helposta ohjeesta.

  • Ubbendaali31.5.2019

    Tein piirakan ohjeen mukaan, tosin kermaviili ei ollut kevyttä. Onnistui todella hyvin ja oli hyvää. Ei minkäänlaisia hyytymisongelmia minulla ollut, piirakka oli uunissa 26 min.

  • Tätä toistekin30.5.2019

    Todella helppo ja hyvä ohje. Tein ohjeen mukaan. Nätin väriset reunat, täyte mehevä ja kypsä. Olen aina paistanut vastaavat piirakat uunin keskitasolla, mutta nyt ohjeen mukaan alatasolla. Nam.

  • Merja 29.5.2019

    Helppo tehdä ja hyvää

  • ÖPÖ27.5.2019

    ÖPÖ Laitoin vain vuoan pohjalle taikinaa ,en laittanut reunoille ollenkaan kun ei meillä tee kauppaansa reunat ollenkaan.onnistui hyvin ja lesiden tilalla käytin kauraryyni-lese sekoitusta! Teenpä toistekin!!

  • Stella27.5.2019

    Reunat palo, mutta täyte oli siltikin tosi juoksevaa, eikä pintaan tullut minkäänlaista väriä. Maku kylläkin oli ihan hyvä.

  • Ohto25.5.2019

    Hyvää piirakkaa :DD

  • K-Kuluttajapalvelu27.2.2019

    Jauhopeukalo, kauraleseiden tilalla voi hyvin käyttää tavallisia tai pikakaurahiutaleita.

  • jauhopeukalo27.2.2019

    voiko kauraleseiden tilalla käyttää vaikkapa pikakaurahiutaleita tms?

  • Marianne25.7.2018

    Maku on aivan ihana, mutta minulla paistaminen kesti kanssa kauemmin kuin 25 minuuttia. Pidemmän paistoajan haittapuolena on se, että reunat alkavat tummumaan liikaa.

  • K-Kuluttajapalvelu19.7.2018

    3 kokeilua, harmillista kuulla, että piirakka ei ole onnistunut toivotusti. Resepti on testattu K-koekeittiössä ohjeen mukaisella paistoajalla.

  • 3 kokeilua19.7.2018

    25 minuuttia ei riittänyt, raparperit jäivät rouskuviksi. Aiemmin kun piirakka oli yliajalla, ne pehmenivät, mutta reunoista tuli kovin tummat.

  • mökkiläinen18.7.2018

    Korvasin rasvan oliiviöljyllä ja leseet kaurahiutaleilla. Paistoin 30 min alatasolla normaalilla ylä-alalämmöllä (ei kiertoilmalla). Onnistui ja oli hyvää.

  • K-Kuluttajapalvelu8.6.2018

    RAParperi, kiitos palautteesta! Laitetaan viesti eteenpäin reseptin tekijälle.

  • RAParperi8.6.2018

    Loistava ja herkullinen resepti mutta kermaviili jää löysäksi, vaatii pitempää paistoaikaa (+15-20min).

  • Helka4.6.2018

    Piirakka onnistui hyvin, kun käytti Sunnuntaivehnäjauhoja, valion kermaviiliä.

  • Kesäpoika31.5.2018

    Täyte jäi ihan vetiseksi velliksi, vaikka paistoin 35 min. Ei toimi tämä resepti.

  • Rantamummeli26.5.2018

    Todella hyvä ja nopea valmistaa. Ja todella maukas vaikka jääkaappi huusi hoosiannaa eikä olut kermaviiliä. Korvasin jogurtilla ja sitäkin oli vain puolet kermaviilin määrästä. Lisäksi vehnäjauhotkin oli täysjyväluomua. Enkä tietenkään voinut olla lisäämättä vaniliinisokeria😋Nami.

  • Ekakerta25.5.2018

    Tuli hyvä piirakka. Tein 28 cm vuokaan joten tein pohjaan 1,5 taikinaa. Täytettä oli liian vähän, joten laitoin kermaa ja sokeria päälle.

  • Riikka4.8.2017

    Tykkäsin. Leikkasin raparperit 2 millimetrin siivuiksi. Käytin 15% kermaviiliä ja rasvana oli voi. Hyvää tuli. Pidin uunissa 30min. Raparperit jäivät kivan rouskuviksi.

  • Kruokaa22.6.2017

    Pidin uunissa 200C alimmalla tasolla mutta piirakka alkoi hyytymään vasta n. tunnin kohdalla. Nyt näyttää kuitenkin hyvältä ja tuoksu on ainakin ihana!

  • Nappinatalia18.6.2017

    Wau tulipas hyvää !! Minulla oli reilun kokoinen piirakkavuoka joten Laitoin päälle 2kermaviiliä ja 2 munaa.Herkullinen ja mehevä lopputulos

  • Liissukka11.6.2017

    Erittäin helppo ja hyvä. Minulla onnistui täydellisesti, laitoin ohjetta enemmän enemmän vehnäleseitä. Vaniljakastikkeen kanssa erinomainen

  • Leipuri1.6.2017

    Pohja jäi kuivaksi ja mauttomaksi. 25 min ei riittänyt..pidin uunissa 40 min ja kuitenkin päällinen oli väritön.

  • Pettynyt27.11.2016

    Ei hyytynyt minunkaan piirakka, jotain vikaa on reseptissä.

  • K-Kuluttajapalvelu27.11.2016

    Pettynyt, harmillista kuulla, ettei piirakka ole onnistunut. Välitän palautteesi eteenpäin reseptistä vastaaville henkilöille.