Helppo raparperipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo raparperipiirakka

Raparperipiirakka on tosi helppo valmistaa. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Lisää raparperit ja kermaviiliseos pohjan päälle.

  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 220 kcal / annos (85g)

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää rasva ja muna sekoittaen. Levitä taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Levitä päälle raparperipalat.
  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri. Kaada seos piirakan päälle.
  4. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 85g100 g

  • 220 kcal921 kJ
  • Proteiinia 4 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,35/kpl0,68/kg
  • Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    1,35/kpl
  • Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500g
    Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500g
    1,75/kpl3,50/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    -12 %2,503 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-12 %
    0,95/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,75/kpl7,50/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,51/kpl10,20/kg
  • Pirkka kaneli jauhettu 15 g
    Pirkka kaneli jauhettu 15 g
    0,55/kpl36,67/kg
  • K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    2,99/kpl11,96/kg
  • Meira kaneli jauhettu 85g
    Meira kaneli jauhettu 85g
    1,85/kpl21,76/kg
  • Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500ml
    Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500ml
    1,19/kpl2,38/l
  • Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500ml
    Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500ml
    2,09/kpl4,18/l
  • Becel kasviöljyvalm 500ml 82% juokseva
    Becel kasviöljyvalm 500ml 82% juokseva
    2,39/kpl4,78/l
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,69/kpl2,64/kg
  • Raparperi Suomi
    Raparperi Suomi
    0,64/kpl3,99/kg
  • Pirkka suomalainen vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
    Pirkka suomalainen vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
    0,49/kpl2,45/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 557 arvostelua
  • M5.7.2020

    Taikinaa liian vähän ja taikina todella rasvainen ja löllö

  • M5.7.2020

    Ei kyllä taikina millän riitä reunoille. Liian vähältä tuntuu 24cm vuokaan vaikka ihan ohjeen mukasn tein

  • Maikkis17.6.2020

    Miksi kuvan ja videon piirakat ovat täysin erinäköisiä? Eri piirakoita???

  • K-Kuluttajapalvelu17.6.2020

    Maikkis, kyllä piirakat ovat samalla ohjella tehtyjä, mutta eivät yksi ja sama piirakka. Kuvan piirakkaan on haluttu jättää osa raparpereista täytteen pinnalle, jotta se on vielä kuvauksellisempi.

  • Gluteenittomana onnistuu17.6.2020

    Todella maukasta oli! Kaikki pitivät!! Vaihdoin vehnäjauhot ja kauraleseet gluteenittomiin hienoihin jauhoihin ja gluteenittomiin kaurahiutaleisiin, hyvin toimi. 👍🏽 Huomenna kokeilen uudestaan vehnäjauhoilla.

  • 🥧11.6.2020

    Tosi helppo ja mauakas piirakka! Paistoaikana sopiva oli n.45 min.

  • NiinaO9.6.2020

    Erittäin maukas piirakka kunhan tuplasi paistoajan! Näin myös pinnasta tuli kauniin värinen ja pohjasta sopivan rapea. En myöskään nostanut reunoja, vaan jätin taikinan vuoan pohjaan ja päällinen vain päälle - näin ei ollut vaaraa palamisesta. Teen toistekkin!

  • Sleepy2.4.2020

    Ei kyllä todellakaan hyydy täyte, 40 minuuttia jo uunissa ja ihan mössöä vielä. En usko että tätä on testattu yhtään missään. Reunat on kohta mustaa korppua ja keskusta juoksee naapuriin

  • K-Kuluttajapalvelu2.4.2020

    Sleepy, harmillista kuulla, että piirakka ei ole onnistunut toivotusti. Resepti on testattu K-koekeittiössä ohjeen mukaisella paistoajalla. Kiitos palautteestasi, laitetaan viesti eteenpäin reseptin tekijälle.

  • Henkok2.8.2019

    Paistoaika 25 min liian lyhyt. Muuten hyvä ja helppo resepti.

  • Mari24.6.2019

    Ihana piirakka. Meillä pojat 9 ja 11 vee tekevät tätä ihan itse. Täyte on niin hyvää, että tekevät sen aina tuplana. Ottavat uunista, kun pinta on pojan sanojen mukaan hieman kullan ruskea, eikä ole koskaan ollut löysä. Reunoja he eivät taikinasta nosta.

  • Ii6.6.2019

    Kokeilin laittaa kermaviilin tilalle kaksi purkkia rahkaa (mango ja maustamaton). Raparperi ja mago kävivät kivasti yhteen. Vähän isompi kananmuna oli myös tässä kokeilutäytteessä.

  • Merja6.6.2019

    Olipa hyvää! Pohjaan laitoin leseiden tilalle kaurahiutaleita. Raparperipalojen joukkoon hieman perunajauhoja ja täytteen sokerista puolet tavallista hienoa sokeria ja puolet hillosokeria, hieman vaniljaakin, eipä jäänyt löysäksi. Puolessa tunnissa paistui sopivaksi.

  • Marjo1.6.2019

    Oli ehkä paras raparperipiirakka, jonka olen koskaan tehnyt! Makean ja kirpeän yhdistelmä juuri sopiva ja mukavan kostea täyte. Ja plussaa tietysti helposta ohjeesta.

  • Ubbendaali31.5.2019

    Tein piirakan ohjeen mukaan, tosin kermaviili ei ollut kevyttä. Onnistui todella hyvin ja oli hyvää. Ei minkäänlaisia hyytymisongelmia minulla ollut, piirakka oli uunissa 26 min.

  • Tätä toistekin30.5.2019

    Todella helppo ja hyvä ohje. Tein ohjeen mukaan. Nätin väriset reunat, täyte mehevä ja kypsä. Olen aina paistanut vastaavat piirakat uunin keskitasolla, mutta nyt ohjeen mukaan alatasolla. Nam.

  • Merja 29.5.2019

    Helppo tehdä ja hyvää

  • ÖPÖ27.5.2019

    ÖPÖ Laitoin vain vuoan pohjalle taikinaa ,en laittanut reunoille ollenkaan kun ei meillä tee kauppaansa reunat ollenkaan.onnistui hyvin ja lesiden tilalla käytin kauraryyni-lese sekoitusta! Teenpä toistekin!!

  • Stella27.5.2019

    Reunat palo, mutta täyte oli siltikin tosi juoksevaa, eikä pintaan tullut minkäänlaista väriä. Maku kylläkin oli ihan hyvä.

  • Ohto25.5.2019

    Hyvää piirakkaa :DD

  • K-Kuluttajapalvelu27.2.2019

    Jauhopeukalo, kauraleseiden tilalla voi hyvin käyttää tavallisia tai pikakaurahiutaleita.

  • jauhopeukalo27.2.2019

    voiko kauraleseiden tilalla käyttää vaikkapa pikakaurahiutaleita tms?

  • Marianne25.7.2018

    Maku on aivan ihana, mutta minulla paistaminen kesti kanssa kauemmin kuin 25 minuuttia. Pidemmän paistoajan haittapuolena on se, että reunat alkavat tummumaan liikaa.

  • K-Kuluttajapalvelu19.7.2018

    3 kokeilua, harmillista kuulla, että piirakka ei ole onnistunut toivotusti. Resepti on testattu K-koekeittiössä ohjeen mukaisella paistoajalla.

  • 3 kokeilua19.7.2018

    25 minuuttia ei riittänyt, raparperit jäivät rouskuviksi. Aiemmin kun piirakka oli yliajalla, ne pehmenivät, mutta reunoista tuli kovin tummat.

  • mökkiläinen18.7.2018

    Korvasin rasvan oliiviöljyllä ja leseet kaurahiutaleilla. Paistoin 30 min alatasolla normaalilla ylä-alalämmöllä (ei kiertoilmalla). Onnistui ja oli hyvää.

  • K-Kuluttajapalvelu8.6.2018

    RAParperi, kiitos palautteesta! Laitetaan viesti eteenpäin reseptin tekijälle.

  • RAParperi8.6.2018

    Loistava ja herkullinen resepti mutta kermaviili jää löysäksi, vaatii pitempää paistoaikaa (+15-20min).

  • Helka4.6.2018

    Piirakka onnistui hyvin, kun käytti Sunnuntaivehnäjauhoja, valion kermaviiliä.

  • Kesäpoika31.5.2018

    Täyte jäi ihan vetiseksi velliksi, vaikka paistoin 35 min. Ei toimi tämä resepti.