Helppo raparperipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo raparperipiirakka

Raparperipiirakka on tosi helppo valmistaa. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Lisää raparperit ja kermaviiliseos pohjan päälle.

  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 220 kcal / annos (85g)

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää rasva ja muna sekoittaen. Levitä taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Levitä päälle raparperipalat.
  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri. Kaada seos piirakan päälle.
  4. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 85g100 g

  • 220 kcal921 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 266 arvostelua
  • Marianne25.7.2018

    Maku on aivan ihana, mutta minulla paistaminen kesti kanssa kauemmin kuin 25 minuuttia. Pidemmän paistoajan haittapuolena on se, että reunat alkavat tummumaan liikaa.

  • 3 kokeilua19.7.2018

    25 minuuttia ei riittänyt, raparperit jäivät rouskuviksi. Aiemmin kun piirakka oli yliajalla, ne pehmenivät, mutta reunoista tuli kovin tummat.

  • K-Kuluttajapalvelu19.7.2018

    3 kokeilua, harmillista kuulla, että piirakka ei ole onnistunut toivotusti. Resepti on testattu K-koekeittiössä ohjeen mukaisella paistoajalla.

  • mökkiläinen18.7.2018

    Korvasin rasvan oliiviöljyllä ja leseet kaurahiutaleilla. Paistoin 30 min alatasolla normaalilla ylä-alalämmöllä (ei kiertoilmalla). Onnistui ja oli hyvää.

  • Mansikka14.6.2018

    RAParperi KAI SINÄ ANNOIT PIIRAKAN JÄÄHTYÄ KUNNOLLA❓❗🍨LIIKAA..

  • RAParperi8.6.2018

    Loistava ja herkullinen resepti mutta kermaviili jää löysäksi, vaatii pitempää paistoaikaa (+15-20min).

  • K-Kuluttajapalvelu8.6.2018

    RAParperi, kiitos palautteesta! Laitetaan viesti eteenpäin reseptin tekijälle.

  • Helka4.6.2018

    Piirakka onnistui hyvin, kun käytti Sunnuntaivehnäjauhoja, valion kermaviiliä.

  • Kesäpoika31.5.2018

    Täyte jäi ihan vetiseksi velliksi, vaikka paistoin 35 min. Ei toimi tämä resepti.

  • Rantamummeli26.5.2018

    Todella hyvä ja nopea valmistaa. Ja todella maukas vaikka jääkaappi huusi hoosiannaa eikä olut kermaviiliä. Korvasin jogurtilla ja sitäkin oli vain puolet kermaviilin määrästä. Lisäksi vehnäjauhotkin oli täysjyväluomua. Enkä tietenkään voinut olla lisäämättä vaniliinisokeria😋Nami.

  • Ekakerta25.5.2018

    Tuli hyvä piirakka. Tein 28 cm vuokaan joten tein pohjaan 1,5 taikinaa. Täytettä oli liian vähän, joten laitoin kermaa ja sokeria päälle.

  • Riikka4.8.2017

    Tykkäsin. Leikkasin raparperit 2 millimetrin siivuiksi. Käytin 15% kermaviiliä ja rasvana oli voi. Hyvää tuli. Pidin uunissa 30min. Raparperit jäivät kivan rouskuviksi.

  • Kruokaa22.6.2017

    Pidin uunissa 200C alimmalla tasolla mutta piirakka alkoi hyytymään vasta n. tunnin kohdalla. Nyt näyttää kuitenkin hyvältä ja tuoksu on ainakin ihana!

  • Nappinatalia18.6.2017

    Wau tulipas hyvää !! Minulla oli reilun kokoinen piirakkavuoka joten Laitoin päälle 2kermaviiliä ja 2 munaa.Herkullinen ja mehevä lopputulos

  • Liissukka11.6.2017

    Erittäin helppo ja hyvä. Minulla onnistui täydellisesti, laitoin ohjetta enemmän enemmän vehnäleseitä. Vaniljakastikkeen kanssa erinomainen

  • Leipuri1.6.2017

    Pohja jäi kuivaksi ja mauttomaksi. 25 min ei riittänyt..pidin uunissa 40 min ja kuitenkin päällinen oli väritön.

  • Pettynyt27.11.2016

    Ei hyytynyt minunkaan piirakka, jotain vikaa on reseptissä.

  • K-Kuluttajapalvelu27.11.2016

    Pettynyt, harmillista kuulla, ettei piirakka ole onnistunut. Välitän palautteesi eteenpäin reseptistä vastaaville henkilöille.

  • K-Kuluttajapalvelu19.9.2016

    Hei Leipuri ja kiitos kommentista! Harmillista kuulla, että piirakka ei onnistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiössä ja piirakan pitäisi kyllä hyytyä. Uunit ovat ominaisuuksiltaan erilaisia ja joskus paistoaika voi olla pidempi. Toivottavasti onnistut seuraavalla kerralla! Terveisin Johanna K-Kuluttajapalvelusta.

  • Leipuri16.9.2016

    En tiedä miksi mutta minun kermaviilikastike päällä jäi piirakkaan ihan löllöksi, jonka takia raparperipiirakka jäi ihan kosteaksi ja löysäksi, vaikka pidin uunissa yli puoli tuntia..

  • kotikokki6.8.2016

    Katsoin videon ja huomasin, että kyseessä eivät ollekaan raparperinpalat, vaan raparperit kuuluu leikata ohuiksi siivuiksi.

  • Nopea leipoja 18.7.2016

    Tosi helppo ja hyvä. Raparperin lisäksi voi laittaa päälle myös tuoreita mansikoita. Sopii hyvin raparperin ja kermaviilin kanssa.