Helppo raparperipiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Raparperipiirakka on tosi helppo valmistaa. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Lisää raparperit ja kermaviiliseos pohjan päälle. Paista ja nauti jäähtyneenä!
Ainekset
8 annosta
Pohja | |
---|---|
2 dl | tai |
1 dl | tai |
1/2 dl | tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | tai |
1 dl (n. 90 g) | tai |
1 | tai |
Täyte | |
5–6 dl (n. 300 g) | tuoretta raparperia viipaleina tai |
1 tlk (200 g) | tai |
1 | tai |
1 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää jäähtynyt rasva ja muna sekoittaen.
Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle raparperipalat.
Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.
Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia. Tarkkaile etteivät reunat pääse palamaan. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Voit tehdä piirakan myös irtopohjavuokaan (⌀ 24 cm). Jos käytät pakastettua raparperia, pidennä paistoaikaa noin 5 minuuttia ja peitä pinta tarvittaessa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,7(200 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(166 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(92 arvostelua)
- yli 60 min4,7(102 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(146 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(15 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(103 arvostelua)
- yli 60 min4,0(37 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (932 arvostelua)
- jauhopeukalo18 päivää sittenkorvasin leseet ohrahiutaleilla, kun kukaan ei niistä keitettyä puuroa syö... nyt tiedän mihin "hukkaan" nuo kaapissa ajelehtineet hiutaleet vihdoin ja viimein. -ehkä täytteeseen seuraavalla kerralla 2 munaa?
- Vadelma6 kuukautta sittenHelppo, nopea ja herkullinen. Olen jo pitkään tehnyt esim. marjapiirakat tämän reseptin pohjan ohjeella.
- Sienimummo7 kuukautta sittenTein pohjan kaksinkertaisena, ei tullut edes pellillistä. Tai tuli, mutta pohja on 3mm paksu. Pohja olisi saanut olla makeampi. Kyllä tämä tulee syötyä, mutta parempiakin ohjeita on tullut aiemmin vastaan.
- Ulla8 kuukautta sittenHerkullinen. Paras raparperipiirakka ohje. Pehmitin raparperit etukäteen uunissa fariinisokeria kera. Toisella kerralla käytin raparperia tuplamäärän. Lisäsin kermaviilin sekaan purkillisen rahkaa ja kaksi kananmunaa. Ihanan mehevä tulos
- NamNam8 kuukautta sittenTestasin reseptiä, oikein hyvä ja maukas tuli! 5 tähteä ja vielä oikeen + perään, koska ohje oli helppo. Suosittelen kokeilemaan.
- nannura9 kuukautta sittenHyvä piirakka tuli myös kun vaihtoi jauhot gluteenittomiksi!
- Hilda Lepomäki9 kuukautta sittenOli helppoa tehdä ja ooi myös hyvää
- Ansku1 vuosi sittenOon käyttäny tätä reseptiä todella monesti ja hyvää on tullu joka kerta:) Jos piirakka epäonnistuu vika ei ole reseptissä vaan tekijästä . Itse olen välillä lisännyt musikoita ja munan lisää. Paistoaika n. 30-35min
- Miki1 vuosi sittenErittäin helppo resepti! Tein ensin 1 pelti. Eli kaikki ainekset×2. Hyvin onnistui. Sitten seuraavalla päivällä tein uudestaan. 28cm vuokaan. Perhe ja naapurikin tykkäsivät. Kyllä maistuu! Suosittelen!
- KM2 vuotta sittenHelppo ja hyvä resepti. Oli niin hyvää, että tänään uusi piiras tekoon kun edellinen syöty. Ei ongelmia täytteen hyytymisessä eikä paistoajassa. Leseet antavat kivan rakenteen pohjalle. Parempi kuin pelkkä vehnäjauhoista tehty pohja.
- Maikkis2 vuotta sittenMiksi kuvan ja videon piirakat ovat täysin erinäköisiä? Eri piirakoita???
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMaikkis, kyllä piirakat ovat samalla ohjella tehtyjä, mutta eivät yksi ja sama piirakka. Kuvan piirakkaan on haluttu jättää osa raparpereista täytteen pinnalle, jotta se on vielä kuvauksellisempi.
- Gluteenittomana onnistuu2 vuotta sittenTodella maukasta oli! Kaikki pitivät!! Vaihdoin vehnäjauhot ja kauraleseet gluteenittomiin hienoihin jauhoihin ja gluteenittomiin kaurahiutaleisiin, hyvin toimi. 👍🏽 Huomenna kokeilen uudestaan vehnäjauhoilla.
- Mari3 vuotta sittenIhana piirakka. Meillä pojat 9 ja 11 vee tekevät tätä ihan itse. Täyte on niin hyvää, että tekevät sen aina tuplana. Ottavat uunista, kun pinta on pojan sanojen mukaan hieman kullan ruskea, eikä ole koskaan ollut löysä. Reunoja he eivät taikinasta nosta.
- Ii3 vuotta sittenKokeilin laittaa kermaviilin tilalle kaksi purkkia rahkaa (mango ja maustamaton). Raparperi ja mago kävivät kivasti yhteen. Vähän isompi kananmuna oli myös tässä kokeilutäytteessä.
- Merja3 vuotta sittenOlipa hyvää! Pohjaan laitoin leseiden tilalle kaurahiutaleita. Raparperipalojen joukkoon hieman perunajauhoja ja täytteen sokerista puolet tavallista hienoa sokeria ja puolet hillosokeria, hieman vaniljaakin, eipä jäänyt löysäksi. Puolessa tunnissa paistui sopivaksi.
- Marjo3 vuotta sittenOli ehkä paras raparperipiirakka, jonka olen koskaan tehnyt! Makean ja kirpeän yhdistelmä juuri sopiva ja mukavan kostea täyte. Ja plussaa tietysti helposta ohjeesta.
- Tätä toistekin3 vuotta sittenTodella helppo ja hyvä ohje. Tein ohjeen mukaan. Nätin väriset reunat, täyte mehevä ja kypsä. Olen aina paistanut vastaavat piirakat uunin keskitasolla, mutta nyt ohjeen mukaan alatasolla. Nam.
- Merja3 vuotta sittenHelppo tehdä ja hyvää
- ÖPÖ3 vuotta sittenÖPÖ Laitoin vain vuoan pohjalle taikinaa ,en laittanut reunoille ollenkaan kun ei meillä tee kauppaansa reunat ollenkaan.onnistui hyvin ja lesiden tilalla käytin kauraryyni-lese sekoitusta! Teenpä toistekin!!
- Ohto3 vuotta sittenHyvää piirakkaa :DD
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenJauhopeukalo, kauraleseiden tilalla voi hyvin käyttää tavallisia tai pikakaurahiutaleita.
- mökkiläinen4 vuotta sittenKorvasin rasvan oliiviöljyllä ja leseet kaurahiutaleilla. Paistoin 30 min alatasolla normaalilla ylä-alalämmöllä (ei kiertoilmalla). Onnistui ja oli hyvää.
- Helka4 vuotta sittenPiirakka onnistui hyvin, kun käytti Sunnuntaivehnäjauhoja, valion kermaviiliä.
- Rantamummeli4 vuotta sittenTodella hyvä ja nopea valmistaa. Ja todella maukas vaikka jääkaappi huusi hoosiannaa eikä olut kermaviiliä. Korvasin jogurtilla ja sitäkin oli vain puolet kermaviilin määrästä. Lisäksi vehnäjauhotkin oli täysjyväluomua. Enkä tietenkään voinut olla lisäämättä vaniliinisokeria😋Nami.
- Ekakerta4 vuotta sittenTuli hyvä piirakka. Tein 28 cm vuokaan joten tein pohjaan 1,5 taikinaa. Täytettä oli liian vähän, joten laitoin kermaa ja sokeria päälle.
- Riikka5 vuotta sittenTykkäsin. Leikkasin raparperit 2 millimetrin siivuiksi. Käytin 15% kermaviiliä ja rasvana oli voi. Hyvää tuli. Pidin uunissa 30min. Raparperit jäivät kivan rouskuviksi.
- Nappinatalia5 vuotta sittenWau tulipas hyvää !! Minulla oli reilun kokoinen piirakkavuoka joten Laitoin päälle 2kermaviiliä ja 2 munaa.Herkullinen ja mehevä lopputulos
- Liissukka5 vuotta sittenErittäin helppo ja hyvä. Minulla onnistui täydellisesti, laitoin ohjetta enemmän enemmän vehnäleseitä. Vaniljakastikkeen kanssa erinomainen
- kotikokki6 vuotta sittenKatsoin videon ja huomasin, että kyseessä eivät ollekaan raparperinpalat, vaan raparperit kuuluu leikata ohuiksi siivuiksi.