K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Helppo raparperipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo raparperipiirakka

Raparperipiirakka on tosi helppo valmistaa. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Lisää raparperit ja kermaviiliseos pohjan päälle. Paista ja nauti jäähtyneenä!

Ainekset

8 annosta

Pohja

    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlsokeria tai fariinisokeria
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1/2tlkanelia
    • 1dlvoita tai leivontamargariinia sulatettuna
    • 1kananmuna

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää jäähtynyt rasva ja muna sekoittaen.
  2. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle raparperipalat.
  3. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.
  4. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 30-35 minuuttia. Tarkkaile etteivät reunat pääse palamaan. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Katso video

Tiesitkö että...

Voit tehdä piirakan myös irtopohjavuokaan (⌀ 24 cm).

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 85g100 g

  • 220 kcal921 kJ
  • Proteiinia 4 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,55/kpl
    1,55/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    2,25/kpl
    1,12/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,49/kpl
    0,74/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500g
    Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500g
    1,89/kpl
    3,78/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,79/kpl
    7,90/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    1,35/kpl
    8,44/kg
  • Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,60/kpl
    12,00/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    0,55/kpl
    36,67/kg
  • K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    3,09/kpl
    12,36/kg
  • Meira kaneli jauhettu 85g
    Meira kaneli jauhettu 85g
    1,99/kpl
    23,41/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -19 %
    2,49/kpl
    4,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl
    9,98/kg
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • Raparperi
    Raparperi
    0,79/kpl
    4,95/kg
  • Pirkka suomalainen laktoositon kermaviili 200g
    Pirkka suomalainen laktoositon kermaviili 200g
    0,55/kpl
    2,75/kg
  • Valio Eila kermaviili 200g laktoositon
    Valio Eila kermaviili 200g laktoositon
    1,39/kpl
    6,95/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl
    24,90/kg
  • Dansukker Vaniljasokeri 170g
    Dansukker Vaniljasokeri 170g
    1,69/kpl
    9,94/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,09/kpl
    24,59/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille807 arvostelua
  • Ansku13.6.2021

    Oon käyttäny tätä reseptiä todella monesti ja hyvää on tullu joka kerta:) Jos piirakka epäonnistuu vika ei ole reseptissä vaan tekijästä . Itse olen välillä lisännyt musikoita ja munan lisää. Paistoaika n. 30-35min

  • Miki10.6.2021

    Erittäin helppo resepti! Tein ensin 1 pelti. Eli kaikki ainekset×2. Hyvin onnistui. Sitten seuraavalla päivällä tein uudestaan. 28cm vuokaan. Perhe ja naapurikin tykkäsivät. Kyllä maistuu! Suosittelen!

  • KM9.8.2020

    Helppo ja hyvä resepti. Oli niin hyvää, että tänään uusi piiras tekoon kun edellinen syöty. Ei ongelmia täytteen hyytymisessä eikä paistoajassa. Leseet antavat kivan rakenteen pohjalle. Parempi kuin pelkkä vehnäjauhoista tehty pohja.

  • Maikkis17.6.2020

    Miksi kuvan ja videon piirakat ovat täysin erinäköisiä? Eri piirakoita???

  • K-Kuluttajapalvelu17.6.2020

    Maikkis, kyllä piirakat ovat samalla ohjella tehtyjä, mutta eivät yksi ja sama piirakka. Kuvan piirakkaan on haluttu jättää osa raparpereista täytteen pinnalle, jotta se on vielä kuvauksellisempi.

  • Gluteenittomana onnistuu17.6.2020

    Todella maukasta oli! Kaikki pitivät!! Vaihdoin vehnäjauhot ja kauraleseet gluteenittomiin hienoihin jauhoihin ja gluteenittomiin kaurahiutaleisiin, hyvin toimi. 👍🏽 Huomenna kokeilen uudestaan vehnäjauhoilla.

  • Mari24.6.2019

    Ihana piirakka. Meillä pojat 9 ja 11 vee tekevät tätä ihan itse. Täyte on niin hyvää, että tekevät sen aina tuplana. Ottavat uunista, kun pinta on pojan sanojen mukaan hieman kullan ruskea, eikä ole koskaan ollut löysä. Reunoja he eivät taikinasta nosta.

  • Ii6.6.2019

    Kokeilin laittaa kermaviilin tilalle kaksi purkkia rahkaa (mango ja maustamaton). Raparperi ja mago kävivät kivasti yhteen. Vähän isompi kananmuna oli myös tässä kokeilutäytteessä.

  • Merja6.6.2019

    Olipa hyvää! Pohjaan laitoin leseiden tilalle kaurahiutaleita. Raparperipalojen joukkoon hieman perunajauhoja ja täytteen sokerista puolet tavallista hienoa sokeria ja puolet hillosokeria, hieman vaniljaakin, eipä jäänyt löysäksi. Puolessa tunnissa paistui sopivaksi.

  • Marjo1.6.2019

    Oli ehkä paras raparperipiirakka, jonka olen koskaan tehnyt! Makean ja kirpeän yhdistelmä juuri sopiva ja mukavan kostea täyte. Ja plussaa tietysti helposta ohjeesta.

  • Tätä toistekin30.5.2019

    Todella helppo ja hyvä ohje. Tein ohjeen mukaan. Nätin väriset reunat, täyte mehevä ja kypsä. Olen aina paistanut vastaavat piirakat uunin keskitasolla, mutta nyt ohjeen mukaan alatasolla. Nam.

  • Merja 29.5.2019

    Helppo tehdä ja hyvää

  • ÖPÖ27.5.2019

    ÖPÖ Laitoin vain vuoan pohjalle taikinaa ,en laittanut reunoille ollenkaan kun ei meillä tee kauppaansa reunat ollenkaan.onnistui hyvin ja lesiden tilalla käytin kauraryyni-lese sekoitusta! Teenpä toistekin!!

  • Ohto25.5.2019

    Hyvää piirakkaa :DD

  • K-Kuluttajapalvelu27.2.2019

    Jauhopeukalo, kauraleseiden tilalla voi hyvin käyttää tavallisia tai pikakaurahiutaleita.

  • mökkiläinen18.7.2018

    Korvasin rasvan oliiviöljyllä ja leseet kaurahiutaleilla. Paistoin 30 min alatasolla normaalilla ylä-alalämmöllä (ei kiertoilmalla). Onnistui ja oli hyvää.

  • Helka4.6.2018

    Piirakka onnistui hyvin, kun käytti Sunnuntaivehnäjauhoja, valion kermaviiliä.

  • Rantamummeli26.5.2018

    Todella hyvä ja nopea valmistaa. Ja todella maukas vaikka jääkaappi huusi hoosiannaa eikä olut kermaviiliä. Korvasin jogurtilla ja sitäkin oli vain puolet kermaviilin määrästä. Lisäksi vehnäjauhotkin oli täysjyväluomua. Enkä tietenkään voinut olla lisäämättä vaniliinisokeria😋Nami.

  • Ekakerta25.5.2018

    Tuli hyvä piirakka. Tein 28 cm vuokaan joten tein pohjaan 1,5 taikinaa. Täytettä oli liian vähän, joten laitoin kermaa ja sokeria päälle.

  • Riikka4.8.2017

    Tykkäsin. Leikkasin raparperit 2 millimetrin siivuiksi. Käytin 15% kermaviiliä ja rasvana oli voi. Hyvää tuli. Pidin uunissa 30min. Raparperit jäivät kivan rouskuviksi.

  • Nappinatalia18.6.2017

    Wau tulipas hyvää !! Minulla oli reilun kokoinen piirakkavuoka joten Laitoin päälle 2kermaviiliä ja 2 munaa.Herkullinen ja mehevä lopputulos

  • Liissukka11.6.2017

    Erittäin helppo ja hyvä. Minulla onnistui täydellisesti, laitoin ohjetta enemmän enemmän vehnäleseitä. Vaniljakastikkeen kanssa erinomainen

  • kotikokki6.8.2016

    Katsoin videon ja huomasin, että kyseessä eivät ollekaan raparperinpalat, vaan raparperit kuuluu leikata ohuiksi siivuiksi.

  • Nopea leipoja 18.7.2016

    Tosi helppo ja hyvä. Raparperin lisäksi voi laittaa päälle myös tuoreita mansikoita. Sopii hyvin raparperin ja kermaviilin kanssa.