Helppo raparperipiirakka
Raparperipiirakka on tosi helppo valmistaa. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Lisää raparperit ja kermaviiliseos pohjan päälle.
- 8 annosta
- 30 - 60 min
- 220 kcal / annos (85g)
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 2dlvehnäjauhoja
- 1/2dlsokeria tai fariinisokeria
- 1tlleivinjauhetta
- 1/2tlkanelia
- 1kananmuna
Täyte
- 5-6dl(n. 300 g)raparperipaloja
- 1tlk(200 g)Pirkka Kevyt kermaviiliä
- 1kananmuna
- 1dlsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää rasva ja muna sekoittaen. Levitä taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
- Levitä päälle raparperipalat.
- Sekoita kermaviili, muna ja sokeri. Kaada seos piirakan päälle.
- Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per annos 85g100 g
- 220 kcal921 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja21 g
- Rasvaa14 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Voisiko tässä korvata osan vehnäjauhoista mantelijauholla tai - jauheella?
Tupsu, piirakkaa ei ole testattu mantelijauhoilla. Yleisesti ottaen, leivonnassa voit korvata jopa 100 % jauhoista mantelijauholla, mutta koska mantelijauheen kuitusisältö on niin korkea se tulee imemään jopa kaksi kertaa enemmän nestettä kuin muu jauho. Tällöin tulisi vähentää mantelijauhomäärä 50-60% alkuperäisestä jauhomäärästä tai lisättävä reseptin nestemäärää. Huomioi myös, että mantelijauhojen kanssa taikinasta voi tulla kuivempi ja irtonaisempi kuin vehnäjauhoista leivottuna. Jos vain osan korvaa, todennäköisesti suhteet voi pitää samoina.
Helppo ja hyvä resepti. Oli niin hyvää, että tänään uusi piiras tekoon kun edellinen syöty. Ei ongelmia täytteen hyytymisessä eikä paistoajassa. Leseet antavat kivan rakenteen pohjalle. Parempi kuin pelkkä vehnäjauhoista tehty pohja.
Muuten mahtava resepti, mutta aivan liian vähän oli uunissa
kaappi, ikävä kuulla, että piirakka oli mielestäsi liian vähän uunissa. Ohje on testattu K-Koekeittiöllä mutta koska uuneissa on eroja, voi olla, että toinen uuni vaatii pidemmän paistoajan.
Taikinaa liian vähän ja taikina todella rasvainen ja löllö
Ei kyllä taikina millän riitä reunoille. Liian vähältä tuntuu 24cm vuokaan vaikka ihan ohjeen mukasn tein
Miksi kuvan ja videon piirakat ovat täysin erinäköisiä? Eri piirakoita???
Maikkis, kyllä piirakat ovat samalla ohjella tehtyjä, mutta eivät yksi ja sama piirakka. Kuvan piirakkaan on haluttu jättää osa raparpereista täytteen pinnalle, jotta se on vielä kuvauksellisempi.
Todella maukasta oli! Kaikki pitivät!! Vaihdoin vehnäjauhot ja kauraleseet gluteenittomiin hienoihin jauhoihin ja gluteenittomiin kaurahiutaleisiin, hyvin toimi. 👍🏽 Huomenna kokeilen uudestaan vehnäjauhoilla.
Tosi helppo ja mauakas piirakka! Paistoaikana sopiva oli n.45 min.
Erittäin maukas piirakka kunhan tuplasi paistoajan! Näin myös pinnasta tuli kauniin värinen ja pohjasta sopivan rapea. En myöskään nostanut reunoja, vaan jätin taikinan vuoan pohjaan ja päällinen vain päälle - näin ei ollut vaaraa palamisesta. Teen toistekkin!
Ei kyllä todellakaan hyydy täyte, 40 minuuttia jo uunissa ja ihan mössöä vielä. En usko että tätä on testattu yhtään missään. Reunat on kohta mustaa korppua ja keskusta juoksee naapuriin
Sleepy, harmillista kuulla, että piirakka ei ole onnistunut toivotusti. Resepti on testattu K-koekeittiössä ohjeen mukaisella paistoajalla. Kiitos palautteestasi, laitetaan viesti eteenpäin reseptin tekijälle.
Paistoaika 25 min liian lyhyt. Muuten hyvä ja helppo resepti.
Ihana piirakka. Meillä pojat 9 ja 11 vee tekevät tätä ihan itse. Täyte on niin hyvää, että tekevät sen aina tuplana. Ottavat uunista, kun pinta on pojan sanojen mukaan hieman kullan ruskea, eikä ole koskaan ollut löysä. Reunoja he eivät taikinasta nosta.
Kokeilin laittaa kermaviilin tilalle kaksi purkkia rahkaa (mango ja maustamaton). Raparperi ja mago kävivät kivasti yhteen. Vähän isompi kananmuna oli myös tässä kokeilutäytteessä.
Olipa hyvää! Pohjaan laitoin leseiden tilalle kaurahiutaleita. Raparperipalojen joukkoon hieman perunajauhoja ja täytteen sokerista puolet tavallista hienoa sokeria ja puolet hillosokeria, hieman vaniljaakin, eipä jäänyt löysäksi. Puolessa tunnissa paistui sopivaksi.
Oli ehkä paras raparperipiirakka, jonka olen koskaan tehnyt! Makean ja kirpeän yhdistelmä juuri sopiva ja mukavan kostea täyte. Ja plussaa tietysti helposta ohjeesta.
Tein piirakan ohjeen mukaan, tosin kermaviili ei ollut kevyttä. Onnistui todella hyvin ja oli hyvää. Ei minkäänlaisia hyytymisongelmia minulla ollut, piirakka oli uunissa 26 min.
Todella helppo ja hyvä ohje. Tein ohjeen mukaan. Nätin väriset reunat, täyte mehevä ja kypsä. Olen aina paistanut vastaavat piirakat uunin keskitasolla, mutta nyt ohjeen mukaan alatasolla. Nam.
Helppo tehdä ja hyvää
ÖPÖ Laitoin vain vuoan pohjalle taikinaa ,en laittanut reunoille ollenkaan kun ei meillä tee kauppaansa reunat ollenkaan.onnistui hyvin ja lesiden tilalla käytin kauraryyni-lese sekoitusta! Teenpä toistekin!!
Reunat palo, mutta täyte oli siltikin tosi juoksevaa, eikä pintaan tullut minkäänlaista väriä. Maku kylläkin oli ihan hyvä.
Hyvää piirakkaa :DD
Jauhopeukalo, kauraleseiden tilalla voi hyvin käyttää tavallisia tai pikakaurahiutaleita.
voiko kauraleseiden tilalla käyttää vaikkapa pikakaurahiutaleita tms?
Maku on aivan ihana, mutta minulla paistaminen kesti kanssa kauemmin kuin 25 minuuttia. Pidemmän paistoajan haittapuolena on se, että reunat alkavat tummumaan liikaa.
3 kokeilua, harmillista kuulla, että piirakka ei ole onnistunut toivotusti. Resepti on testattu K-koekeittiössä ohjeen mukaisella paistoajalla.
25 minuuttia ei riittänyt, raparperit jäivät rouskuviksi. Aiemmin kun piirakka oli yliajalla, ne pehmenivät, mutta reunoista tuli kovin tummat.