Helppo raparperipiirakka
Raparperipiirakka on tosi helppo valmistaa. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Lisää raparperit ja kermaviiliseos pohjan päälle. Paista ja nauti jäähtyneenä!
8 annosta30 - 60 min220 kcal / annos (85g)
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 2dlvehnäjauhoja
- 1/2dlsokeria tai fariinisokeria
- 1tlleivinjauhetta
- 1/2tlkanelia
- 1dlvoita tai leivontamargariinia sulatettuna
- 1kananmuna
Täyte
- 5-6dl(n. 300 g)tuoretta raparperia viipaleina
- 1tlk(200 g)Pirkka laktoositonta kermaviiliä
- 1kananmuna
- 1dlsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää jäähtynyt rasva ja muna sekoittaen.
- Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle raparperipalat.
- Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.
- Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 30-35 minuuttia. Tarkkaile etteivät reunat pääse palamaan. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Katso video
Tiesitkö että...
Voit tehdä piirakan myös irtopohjavuokaan (⌀ 24 cm).Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per annos 85g100 g
- 220 kcal921 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja21 g
- Rasvaa14 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Oon käyttäny tätä reseptiä todella monesti ja hyvää on tullu joka kerta:) Jos piirakka epäonnistuu vika ei ole reseptissä vaan tekijästä . Itse olen välillä lisännyt musikoita ja munan lisää. Paistoaika n. 30-35min
Erittäin helppo resepti! Tein ensin 1 pelti. Eli kaikki ainekset×2. Hyvin onnistui. Sitten seuraavalla päivällä tein uudestaan. 28cm vuokaan. Perhe ja naapurikin tykkäsivät. Kyllä maistuu! Suosittelen!
Helppo ja hyvä resepti. Oli niin hyvää, että tänään uusi piiras tekoon kun edellinen syöty. Ei ongelmia täytteen hyytymisessä eikä paistoajassa. Leseet antavat kivan rakenteen pohjalle. Parempi kuin pelkkä vehnäjauhoista tehty pohja.
Miksi kuvan ja videon piirakat ovat täysin erinäköisiä? Eri piirakoita???
Maikkis, kyllä piirakat ovat samalla ohjella tehtyjä, mutta eivät yksi ja sama piirakka. Kuvan piirakkaan on haluttu jättää osa raparpereista täytteen pinnalle, jotta se on vielä kuvauksellisempi.
Todella maukasta oli! Kaikki pitivät!! Vaihdoin vehnäjauhot ja kauraleseet gluteenittomiin hienoihin jauhoihin ja gluteenittomiin kaurahiutaleisiin, hyvin toimi. 👍🏽 Huomenna kokeilen uudestaan vehnäjauhoilla.
Ihana piirakka. Meillä pojat 9 ja 11 vee tekevät tätä ihan itse. Täyte on niin hyvää, että tekevät sen aina tuplana. Ottavat uunista, kun pinta on pojan sanojen mukaan hieman kullan ruskea, eikä ole koskaan ollut löysä. Reunoja he eivät taikinasta nosta.
Kokeilin laittaa kermaviilin tilalle kaksi purkkia rahkaa (mango ja maustamaton). Raparperi ja mago kävivät kivasti yhteen. Vähän isompi kananmuna oli myös tässä kokeilutäytteessä.
Olipa hyvää! Pohjaan laitoin leseiden tilalle kaurahiutaleita. Raparperipalojen joukkoon hieman perunajauhoja ja täytteen sokerista puolet tavallista hienoa sokeria ja puolet hillosokeria, hieman vaniljaakin, eipä jäänyt löysäksi. Puolessa tunnissa paistui sopivaksi.
Oli ehkä paras raparperipiirakka, jonka olen koskaan tehnyt! Makean ja kirpeän yhdistelmä juuri sopiva ja mukavan kostea täyte. Ja plussaa tietysti helposta ohjeesta.
Todella helppo ja hyvä ohje. Tein ohjeen mukaan. Nätin väriset reunat, täyte mehevä ja kypsä. Olen aina paistanut vastaavat piirakat uunin keskitasolla, mutta nyt ohjeen mukaan alatasolla. Nam.
Helppo tehdä ja hyvää
ÖPÖ Laitoin vain vuoan pohjalle taikinaa ,en laittanut reunoille ollenkaan kun ei meillä tee kauppaansa reunat ollenkaan.onnistui hyvin ja lesiden tilalla käytin kauraryyni-lese sekoitusta! Teenpä toistekin!!
Hyvää piirakkaa :DD
Jauhopeukalo, kauraleseiden tilalla voi hyvin käyttää tavallisia tai pikakaurahiutaleita.
Korvasin rasvan oliiviöljyllä ja leseet kaurahiutaleilla. Paistoin 30 min alatasolla normaalilla ylä-alalämmöllä (ei kiertoilmalla). Onnistui ja oli hyvää.
Piirakka onnistui hyvin, kun käytti Sunnuntaivehnäjauhoja, valion kermaviiliä.
Todella hyvä ja nopea valmistaa. Ja todella maukas vaikka jääkaappi huusi hoosiannaa eikä olut kermaviiliä. Korvasin jogurtilla ja sitäkin oli vain puolet kermaviilin määrästä. Lisäksi vehnäjauhotkin oli täysjyväluomua. Enkä tietenkään voinut olla lisäämättä vaniliinisokeria😋Nami.
Tuli hyvä piirakka. Tein 28 cm vuokaan joten tein pohjaan 1,5 taikinaa. Täytettä oli liian vähän, joten laitoin kermaa ja sokeria päälle.
Tykkäsin. Leikkasin raparperit 2 millimetrin siivuiksi. Käytin 15% kermaviiliä ja rasvana oli voi. Hyvää tuli. Pidin uunissa 30min. Raparperit jäivät kivan rouskuviksi.
Wau tulipas hyvää !! Minulla oli reilun kokoinen piirakkavuoka joten Laitoin päälle 2kermaviiliä ja 2 munaa.Herkullinen ja mehevä lopputulos
Erittäin helppo ja hyvä. Minulla onnistui täydellisesti, laitoin ohjetta enemmän enemmän vehnäleseitä. Vaniljakastikkeen kanssa erinomainen
Katsoin videon ja huomasin, että kyseessä eivät ollekaan raparperinpalat, vaan raparperit kuuluu leikata ohuiksi siivuiksi.
Tosi helppo ja hyvä. Raparperin lisäksi voi laittaa päälle myös tuoreita mansikoita. Sopii hyvin raparperin ja kermaviilin kanssa.