Helppo raparperipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo raparperipiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Raparperipiirakka on tosi helppo valmistaa. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Lisää raparperit ja kermaviiliseos pohjan päälle. Paista ja nauti jäähtyneenä!
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta

Pohja

2 dl
 
tai
1 dl
 
tai
1/2 dl
 
tai
1 tl
 
tai
1/2 tl
 
tai
1 dl (n. 90 g)
 
tai
1
 
kananmuna
tai

Täyte

5–6 dl (n. 300 g)
 
tuoretta raparperia viipaleina
tai
1 tlk (200 g)
 
tai
1
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 426 kJ / 341 kcal
Rasva
16 g
josta tyydyttynyttä
9,5 g
Hiilihydraatit
40,2 g
josta sokereita
23,7 g
Proteiini
7 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää jäähtynyt rasva ja muna sekoittaen.

Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle raparperipalat.

Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.

Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia. Tarkkaile etteivät reunat pääse palamaan. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Voit tehdä piirakan myös irtopohjavuokaan (⌀ 24 cm). Jos käytät pakastettua raparperia, pidennä paistoaikaa noin 5 minuuttia ja peitä pinta tarvittaessa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500g
    Hinta 1,69/kpl
    3,38/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka laktoositon kermaviili 200g
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (1 471 arviota)

  • Pike
    3 päivää sitten
    Tällä piirakalla aloitan aina kesän 👍
  • Mummo mökiltä
    5 päivää sitten
    Mökkiversio piirakasta . Tein paksuhkon kiisselin raparperista, taikinaan laitoin kauraryyniä leseen tilalle, vaniljasokeria ja öljyä laitoin sulatetun rasvan tilalle. munia oli vähän laitoin maustamatonta jukurttia ja sitruunekreemin sekaisin päälle, ja hyvää tuli.
  • Peki53
    13 päivää sitten
    Tämä piirakka on suht helppo tehdä kun on raparperit valmiiksi siivutettuna. Noin litran verran raparperejä käytin. Sokeria voi vähentää halutessaan varsinkin täytteessä. Aika monta kertaa olen tämän jo tehnyt😋 yksi parhaista piirakoista.
  • Nami
    6 kuukautta sitten
    Tosi hyvä ja helppo ohje! Toimii myös, jos korvaa raparperit mustikoilla tai omenapaloilla.
  • Jasu Jaska
    7 kuukautta sitten
    Hyvä
  • kikkara
    9 kuukautta sitten
    olipa helppo ja nopea tehdsä...itse annoin pohjan paistua yksikseen 10 min ennenkuin laitoin siihen päällysteet. Lopuksi laitoin reunoille hetkeksi suojapaperin. Tulipa hyvää ja ihan nätti piirakka
  • Nam
    10 kuukautta sitten
    Raparperiä oli vain vähän. Tein puolikkaan annoksen pitkään irtopohjavuokaan. Just sopiva ja hyvä.
  • Kyösti
    10 kuukautta sitten
    Herkullista ja helppoa!! Itse en ole kanelia laittanut.
  • Kerkko
    10 kuukautta sitten
    Tämä on joku miniversio. Kannattaa tehdä heti tuplana niin saa ihan oikean, eikä teelautasen kokoista. Tässä pitäisi olla maininta asiasta.
  • S.P
    10 kuukautta sitten
    vähän hämy, mutta syötävää
  • Mökki on paras
    10 kuukautta sitten
    Toimii myös mökillä
  • Jepu
    10 kuukautta sitten
    Hyvä ohje, otan käyttööni, piiras oli herkullista!
  • K-Kuluttajapalvelu
    10 kuukautta sitten
    Erkkise58, paistolämpö on ilmoitettu ilman kiertoilmaa.
  • erkkise58
    10 kuukautta sitten
    Hyvä resepti Yksi kysymys uunilämpötilasta Onko lämpötila kiertoilmauunille/ normiuuni ?
  • Glut. leipuri
    11 kuukautta sitten
    Oli herkullinen myös gluteenittomana. Taikinaa ei riittänyt kunnolla normaalin piirakkavuoan reunoille asti, mutta se ei haitannut.
  • Tuula
    11 kuukautta sitten
    Helppo ja nopea tehdä. Kiva suutuntuma, kermaviili tekee kevyemmän täytteestä! Jatkoon ja täydet ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Irtopohjavuokaan tehty 👍
  • Mämmikouran unelma
    11 kuukautta sitten
    Valmistin piirakan ohjeen mukaan ja vien sen tulijaiseksi sukulaisille. Hyväähän siitä tuli. Ostan vielä vaniljakastiketta, kermaa ja jäätelöä viemisiksi. Ohje on mämmikouran unelma, joten siitä kiittäen toivon iloista juhannusta!
  • Marikaarina
    11 kuukautta sitten
    Hyvältä maistui. Korvasin osan pohjan jauhoista kaurahiutaleilla ja mantelijauholla. Jauhojen määrää lisäsin. Sokeria vähensin ja puolet sokerista laitoin fariinisokeria. Täytteeseen lisäsin rasvatonta rahkaa n. 150 g. Piirakkavuoka täyttyi, muttei valunut.
  • :/
    11 kuukautta sitten
    Reseptissä voisi lukea esimerkiksi ”sekoita 2dl vehnä jauhoja…” kun nyt siinä lukee ”sekoita vehnäjauhot…”. Tällä tavalla ei tarvitsisi koko ajan mennä edestakas Valmistus- ja Aineksetosioiden välillä
  • JonnaP
    11 kuukautta sitten
    Laiskan leipojan unelma! Niin nopeasti tulee yksinkertainen, mutta herkullinen pohjakin. Käytin fariinisokeria myös täytteeseen. Herkullista tuli ja toive tehdä pian uudestaan.
  • Raparperimies
    11 kuukautta sitten
    Nami resepti tee kotona vaikka raparpereistä ne sopivat hyvin tähän raparperipiirakkaan
  • Olivia
    11 kuukautta sitten
    Nopea ja helppo tehdä! Tuli oikein raikkaan ja hyvän makuinen.
  • Paljon leiponut
    11 kuukautta sitten
    Ihmeellinen, rasvainen lättänä. Ei mitään kuohkeutta. Ylimakea täyte. Nolottaa tarjota vieraille.
  • Likka
    11 kuukautta sitten
    Helppo ja nopea resepti, jolla onnistui täydellisesti, jatkoon:)
  • Koti leipuri Savonlinnasta
    11 kuukautta sitten
    Tein uunipellilisen , eli kaksin kertainen taikina 35 minuuttia uunissa. Laitoin myös pakkasesta mansikoita joukkoon . Hyvä ja herkullinen piirakka tuli .
  • Pirkkis
    11 kuukautta sitten
    Oikein hyvä piirakkaohje. Lisäsin täytteeseen vielä vaniljarahkaa ja ripottelin päälle kanelia.
  • Raija
    11 kuukautta sitten
    Mikä vuokakoko? Siis halkaisija?
  • Paljon leiponut
    11 kuukautta sitten
    Surkea,lättänä piirakkapohja.
  • K-Kuluttajapalvelu
    11 kuukautta sitten
    Momi, piirakan voi halutessaan pakastaa.
  • Momi
    11 kuukautta sitten
    Voiko raparperi piirakka pakastaa