Hyppää sisältöön
Helppo raparperipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo raparperipiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Raparperipiirakka on tosi helppo valmistaa. Sekoita pohjan ainekset keskenään, lisää raparperit ja kermaviiliseos pohjan päälle. Paista ja nauti jäähtyneenä!
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

Ravintosisältö

  • Energia
    1 426 kJ / 341 kcal
  • Rasva
    16,1 g
  • josta tyydyttynyttä
    9,5 g
  • Hiilihydraatit
    40 g
  • josta sokereita
    23,7 g
  • Proteiini
    7,1 g
  • Suola
    0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää jäähtynyt rasva ja muna sekoittaen.
  2. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle raparperipalat.
  3. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.
  4. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia. Tarkkaile etteivät reunat pääse palamaan. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Voit tehdä piirakan myös irtopohjavuokaan (⌀ 24 cm). Jos käytät pakastettua raparperia, pidennä paistoaikaa noin 5 minuuttia ja peitä pinta tarvittaessa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,65/kpl
    0,83/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500g
    Hinta 1,69/kpl
    3,38/kg
  • Pirkka sokeri 1kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 4,19/kpl
    8,38/kg
  • Pirkka laktoositon kermaviili 200g
    Hinta 0,55/kpl
    2,75/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Hinta 1,59/kpl
    9,94/kg
  • Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RK
    Hinta 2,35/kpl
    106,82/kg
  • Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22g
    Hinta 0,89/kpl
    40,45/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (1 703 arviota)

  • RT
    8 päivää sitten
    Oon tehnyt tätä pohjaa puolukkapiirakkana, toimii hyvin ! Kanelin jätin vaan pois
  • I
    5 kuukautta sitten
    Oli hyvää
  • 👑👑👑
    6 kuukautta sitten
    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍🤫🤫🤫
  • ekaa kertaa keittiössä 69
    7 kuukautta sitten
    Huonosti koostettu resepti, maku lienee ok. Heti alussa voisi mainita, minkä kokoiseen vuokaan piirakka näillä ohjeilla tulisi tehdä.
  • Christa
    7 kuukautta sitten
    Paras resepti ikinä. Pohja suorastaan sulaa suussa.
  • Lisbell
    8 kuukautta sitten
    Maukasta oli😋
  • Kaltsu1400
    8 kuukautta sitten
    Tosi hyvä piirakka
  • Selma
    9 kuukautta sitten
    Miksi näissä resepteissä hyvin harvoin on maininta vuo’an sopivasta koosta. Se puuttuu tästäkin!
  • Helppoja reseptejä käyttävä.
    9 kuukautta sitten
    Hyvä ja helppo ohje.kaikki ainekset sekoitin kulhossa.päälliseen laitoin vanilija rahkan kun onohdin kermaviiliin.nam.
  • iisa
    9 kuukautta sitten
    Hyvä resepti oikein maukasta🥰
  • pullahiiri
    10 kuukautta sitten
    Paras piirakka mitä olen ikinä syönyt!
  • Saara
    10 kuukautta sitten
    Tosi helppoa valmistaa. Kun osaa lukea. Sekoita ainekset vaan keskenään👍
  • Tumpelo
    10 kuukautta sitten
    Reseptin mukaan toimiessa piirakka onnistuu varmasti. Piirakka on hyvänmakuinen ja kuohkea. Jos leseitä ei löydy, ne voi salaa korvata kaurahiutaleilla.
  • Marianne
    10 kuukautta sitten
    Tehkää reseptin tulostaminen helpommaksi!
  • Tuomi
    10 kuukautta sitten
    Erittäin maukas. Pohjassa oleva kauralese kruunaa kaiken.
  • Nerry
    10 kuukautta sitten
    Tällä ohjeella tulee ihan maailman paras pohja ja on aivan super helppokin vielä. Olen tehnyt niin makeaa, kuin suolaistakin piirakkaa tällä pohjalla. Hieman toki varioiden täytteen mukaan.
  • Sanna
    10 kuukautta sitten
    Aivan ihana piirakka ja miten helppo tehdä!
  • Orava
    10 kuukautta sitten
    Oikein maittavaa ja helppo valmistaa!
  • Elsa's
    10 kuukautta sitten
    Hyvä ohje ja hapokasta tuli. Vaihdoin leseet kaurahiutaleisiin ja paistoin air fryerissa. Erittäin raikas
  • Pike
    11 kuukautta sitten
    Tällä piirakalla aloitan aina kesän 👍
  • Mummo mökiltä
    11 kuukautta sitten
    Mökkiversio piirakasta . Tein paksuhkon kiisselin raparperista, taikinaan laitoin kauraryyniä leseen tilalle, vaniljasokeria ja öljyä laitoin sulatetun rasvan tilalle. munia oli vähän laitoin maustamatonta jukurttia ja sitruunekreemin sekaisin päälle, ja hyvää tuli.
  • Peki53
    11 kuukautta sitten
    Tämä piirakka on suht helppo tehdä kun on raparperit valmiiksi siivutettuna. Noin litran verran raparperejä käytin. Sokeria voi vähentää halutessaan varsinkin täytteessä. Aika monta kertaa olen tämän jo tehnyt😋 yksi parhaista piirakoista.
  • Nami
    1 vuosi sitten
    Tosi hyvä ja helppo ohje! Toimii myös, jos korvaa raparperit mustikoilla tai omenapaloilla.
  • Jasu Jaska
    1 vuosi sitten
    Hyvä
  • kikkara
    1 vuosi sitten
    olipa helppo ja nopea tehdsä...itse annoin pohjan paistua yksikseen 10 min ennenkuin laitoin siihen päällysteet. Lopuksi laitoin reunoille hetkeksi suojapaperin. Tulipa hyvää ja ihan nätti piirakka
  • Nam
    1 vuosi sitten
    Raparperiä oli vain vähän. Tein puolikkaan annoksen pitkään irtopohjavuokaan. Just sopiva ja hyvä.
  • Kyösti
    1 vuosi sitten
    Herkullista ja helppoa!! Itse en ole kanelia laittanut.
  • Kerkko
    1 vuosi sitten
    Tämä on joku miniversio. Kannattaa tehdä heti tuplana niin saa ihan oikean, eikä teelautasen kokoista. Tässä pitäisi olla maininta asiasta.
  • S.P
    1 vuosi sitten
    vähän hämy, mutta syötävää
  • Mökki on paras
    1 vuosi sitten
    Toimii myös mökillä