Sitrusriisi
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Raikas, mutta tuhti jälkiruoka sopii talveen!
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
1 dl | tai |
1 dl | vettä tai |
4 dl | maitoa tai tai |
n. 1/2 l | tai |
1 dl | sokeria tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
2 dl | maustamatonta jogurttia tai |
1 | sitruunan raastettu kuori tai |
1/2 dl | sitruunan mehua tai |
2 | liivatelehteä tai |
2 dl | tai |
1 tlk (312 g/175 g) | tai |
1 tlk (410 g/230 g) | tai |
Koristeeksi | |
---|---|
roseepippureita tai |
Ravintosisältö
Energia | 643 kJ / 153 kcal |
Rasva | 5,9 g |
josta tyydyttynyttä | 3,6 g |
Hiilihydraatit | 21 g |
josta sokereita | 12,1 g |
Proteiini | 3,3 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kiehauta vesi kattilassa, lisää riisit. Sekoita ja keitä pari minuuttia. Lisää maito ja keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia, sekoita välillä. Jäähdytä puuro.
Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori hienoksi raasteeksi. Purista mehu. Vaahdota kerma.
Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mausta puuro sokerilla, vanilliinisokerilla ja sitruunan kuorella. Lisää joukkoon jogurtti.
Kuumenna sitruunan mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana puuroseokseen koko ajan sekoittaen. Tarkista, että seos on kylmää ennen kun sekoitat joukkoon kermavaahdon.
Pane sitrusriisi tarjolle lasikulhoon valutettujen mandariini- ja aprikoosilohkojen kanssa. Jätä hedelmiä myös pinnalle koristeeksi. Ripottele sitrusriisin päälle vielä rosépippureita.