• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omenatäytteiset ohukaiset

Syksyn mehevät omenat maistuvat ohukaisten täytteenä. Mausta omenat kanelilla, rusinoilla ja inkiväärillä.
Omenatäytteiset ohukaiset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 223 kcal / annos (140g)

Ainekset

8 annosta
    • 2kananmunaa
    • 4dlmaitoa
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlkardemummaa

Omenatäyte

    • 4-5(n. 750 g)omenaa
    • 1rklvoita tai margariinia
    • 2rklfariinisokeria
    • 1/2-1tlkanelia
    • 1/2tlinkivääriä

Paistamiseen

    • margariinia

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ohukaistaikina. Vatkaa munat kevyesti. Lisää joukkoon maito, vehnäjauhot, suola ja kardemumma. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna sen turvota noin 1/2 tuntia ennen paistamista.
  2. Leikkaa (kuoritut) omenat ohuiksi lohkoiksi. Kiehauta lohkot pannulla rasvassa ja lisää joukkoon rusinat. Mausta fariinisokerilla, kanelilla ja inkiväärillä. Hauduta omenat pehmeiksi miedolla lämmöllä kannen alla.
  3. Paista ohukaiset isossa pannussa molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Taikinasta tulee noin 8 isoa ohukaista. Annostele täyte ohukaisten toiselle puoliskolle ja taita ne neljään osaan. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaahdoksi vatkatun vaniljakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 223 kcal925 kJ
  • Proteiinia5,6 g
  • Hiilihydraatteja26,6 g
  • Rasvaa8,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1