Omenatäytteiset ohukaiset
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Syksyn mehevät omenat maistuvat ohukaisten täytteenä. Mausta omenat kanelilla, rusinoilla ja inkiväärillä.
Ainekset
8 annosta
2 | kananmunaa tai |
4 dl | maitoa tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | kardemummaa tai |
Omenatäyte | |
---|---|
4–5 (n. 750 g) | omenaa tai |
1 rkl | voita tai margariinia tai |
1 dl | tai |
2 rkl | fariinisokeria tai |
1/2–1 tl | tai |
1/2 tl | inkivääriä tai |
Paistamiseen | |
margariinia tai | |
Lisäksi | |
tai |
Valmistus
30 - 60 min
Valmista ohukaistaikina. Vatkaa munat kevyesti. Lisää joukkoon maito, vehnäjauhot, suola ja kardemumma. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna sen turvota noin 1/2 tuntia ennen paistamista.
Leikkaa (kuoritut) omenat ohuiksi lohkoiksi. Kiehauta lohkot pannulla rasvassa ja lisää joukkoon rusinat. Mausta fariinisokerilla, kanelilla ja inkiväärillä. Hauduta omenat pehmeiksi miedolla lämmöllä kannen alla.
Paista ohukaiset isossa pannussa molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Taikinasta tulee noin 8 isoa ohukaista. Annostele täyte ohukaisten toiselle puoliskolle ja taita ne neljään osaan. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaahdoksi vatkatun vaniljakastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min2,5(17 arviota)
- alle 30 min4,0(1 arvio)
- yli 60 min4,0(53 arviota)
- 30 - 60 min4,0(34 arviota)
- 30 - 60 min4,2(54 arviota)
- alle 30 min4,9(14 arviota)
- 30 - 60 min4,5(13 arviota)
- yli 60 min4,6(122 arviota)
Arvostele resepti
ka. 5,0 (3 arviota)