Hyppää sisältöön
OmenapannukakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Omenapannukakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Omenoilla ja fariinisokerilla koristeltu pannari on astetta herkumpi: taikina sekoitetaan turkkilaisesta jogurtista ja muna-sokerivaahdosta.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

20 annosta
  • 3 kananmunaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 3 dl maitoa
  • 1 prk (200 g) Pirkka turkkilaista laktoositonta jogurttia
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl Pirkka vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi

  • 3 (400 g) omenaa (esim. kotimaista, Jonagold tai Royal Gala)
  • 2 rkl fariinisokeria tai muuta ruskeaa sokeria

Ravintosisältö

  • Energia
    930 kJ / 222 kcal
  • Rasva
    9,1 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,4 g
  • Hiilihydraatit
    28,4 g
  • josta sokereita
    15,7 g
  • Proteiini
    5,8 g
  • Suola
    0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maito, jogurtti ja öljy joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
  2. Poista omenoista siemenkodat. Viipaloi omenat vajaan puolen sentin paksuisiksi renkaiksi.
  3. Kaada taikina korkeareunaiselle uunipellille leivinpaperin päälle. Asettele omenat pinnalle. Ripottele sokeri päälle.
  4. Paista 200-asteesen uunin alatasossa noin 20 minuuttia, kunnes pannari on kypsä ja ruskistunut.
  5. Tarjoa pannari vaikka turkkilaisen jogurtin ja hunajan kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (62 arviota)

  • Lissu
    4 vuotta sitten
    Voi rypsiöljyn sijaan käyttää sulatettua voita?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Lissu, rypsiöljyn voi korvata samalla määrällä sulatettua voita.
  • wannabe pomologi
    4 vuotta sitten
    "3 (400 g) hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold)" - Mistä asti Jonagoldia on pidetty happamana lajikkeena? Ympäri vuoden on saatavana Granny Smith joka on yleensä perusnimike kun hapanta omenaa tarvitaan. Ja kotimaisissakin on isoja eroja. Valkeakuulas tekee taatusti erilaisen pannarin kuin vaikka Antonovka.
  • Tepsu
    5 vuotta sitten
    Ja minkä kokoiselle pellille ohje on?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Tepsu, Resepti on suunniteltu 60 cm leveän lieden uunipellille.
  • Tepsu
    5 vuotta sitten
    Voiko vehnäjauhojen tilalla käyttää gluteenittomia kaurajauhoja?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Tepsu, resepti on testattu vehnäjauhoilla, mutta voit halutessasi kokeilla reseptiä gluteenittomilla kaurajauhoilla.