Omenapannukakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Omenoilla ja fariinisokerilla koristeltu pannari on astetta herkumpi: taikina sekoitetaan turkkilaisesta jogurtista ja muna-sokerivaahdosta.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
20 annosta
- 3 kananmunaa
- 3/4 dl sokeria
- 3 dl maitoa
- 1 prk (200 g) Pirkka turkkilaista laktoositonta jogurttia
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl Pirkka vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
Lisäksi
- 3 (400 g) omenaa (esim. kotimaista, Jonagold tai Royal Gala)
- 2 rkl fariinisokeria tai muuta ruskeaa sokeria
Ravintosisältö
- Energia930 kJ / 222 kcal
- Rasva9,1 g
- josta tyydyttynyttä2,4 g
- Hiilihydraatit28,4 g
- josta sokereita15,7 g
- Proteiini5,8 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maito, jogurtti ja öljy joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
- Poista omenoista siemenkodat. Viipaloi omenat vajaan puolen sentin paksuisiksi renkaiksi.
- Kaada taikina korkeareunaiselle uunipellille leivinpaperin päälle. Asettele omenat pinnalle. Ripottele sokeri päälle.
- Paista 200-asteesen uunin alatasossa noin 20 minuuttia, kunnes pannari on kypsä ja ruskistunut.
- Tarjoa pannari vaikka turkkilaisen jogurtin ja hunajan kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(170 arviota)
- Video30 - 60 min4,6(52 arviota)
- 30 - 60 min3,8(330 arviota)
- 30 - 60 min3,9(385 arviota)
- 30 - 60 min4,0(163 arviota)
- 30 - 60 min4,0(95 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min4,1(144 arviota)
- 30 - 60 min3,8(55 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (62 arviota)
- Lissu4 vuotta sittenVoi rypsiöljyn sijaan käyttää sulatettua voita?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenLissu, rypsiöljyn voi korvata samalla määrällä sulatettua voita.
- wannabe pomologi4 vuotta sitten"3 (400 g) hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold)" - Mistä asti Jonagoldia on pidetty happamana lajikkeena? Ympäri vuoden on saatavana Granny Smith joka on yleensä perusnimike kun hapanta omenaa tarvitaan. Ja kotimaisissakin on isoja eroja. Valkeakuulas tekee taatusti erilaisen pannarin kuin vaikka Antonovka.
- Tepsu5 vuotta sittenJa minkä kokoiselle pellille ohje on?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenTepsu, Resepti on suunniteltu 60 cm leveän lieden uunipellille.
- Tepsu5 vuotta sittenVoiko vehnäjauhojen tilalla käyttää gluteenittomia kaurajauhoja?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenTepsu, resepti on testattu vehnäjauhoilla, mutta voit halutessasi kokeilla reseptiä gluteenittomilla kaurajauhoilla.