Omenapannukakku
Omenoilla ja fariinisokerilla koristeltu pannari on astetta herkumpi: taikina sekoitetaan turkkilaisesta jogurtista ja muna-sokerivaahdosta.
20 annosta30 - 60 min
Ainekset
20 annosta
- 3kananmunaa
- 3/4dlsokeria
- 3dlmaitoa
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1/2dlrypsiöljyä
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlkardemummaa
- 1tlleivinjauhetta
- 1/2tlsuolaa
Lisäksi
- 3(400 g)omenaa (esim. kotimaista, Jonagold tai Royal Gala)
- 2rklfariinisokeria tai muuta ruskeaa sokeria
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maito, jogurtti ja öljy joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
- Poista omenoista siemenkodat. Viipaloi omenat vajaan puolen sentin paksuisiksi renkaiksi.
- Kaada taikina korkeareunaiselle uunipellille leivinpaperin päälle. Asettele omenat pinnalle. Ripottele sokeri päälle.
- Paista 200-asteesen uunin alatasossa noin 20 minuuttia, kunnes pannari on kypsä ja ruskistunut.
- Tarjoa pannari vaikka turkkilaisen jogurtin ja hunajan kanssa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Voi rypsiöljyn sijaan käyttää sulatettua voita?
Lissu, rypsiöljyn voi korvata samalla määrällä sulatettua voita.
"3 (400 g) hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold)" - Mistä asti Jonagoldia on pidetty happamana lajikkeena? Ympäri vuoden on saatavana Granny Smith joka on yleensä perusnimike kun hapanta omenaa tarvitaan. Ja kotimaisissakin on isoja eroja. Valkeakuulas tekee taatusti erilaisen pannarin kuin vaikka Antonovka.
Ja minkä kokoiselle pellille ohje on?
Tepsu, Resepti on suunniteltu 60 cm leveän lieden uunipellille.
Voiko vehnäjauhojen tilalla käyttää gluteenittomia kaurajauhoja?
Tepsu, resepti on testattu vehnäjauhoilla, mutta voit halutessasi kokeilla reseptiä gluteenittomilla kaurajauhoilla.