Paahdettu palsternakka-juustosalaatti
Ihana illanistujaissalaatti syntyy palsternakasta ja vanhasta goudajuustosta. Omenainen kastike tuo kastikkeeseen mukavaa kirpakkuutta.
- 4 annosta
- yli 60 min
- 285 kcal / annos (170g)
Ainekset
4 annosta
- 3-4(500 g)palsternakkaa
- 2rklöljyä
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Kastike
- 1(200 g)omena (esim. Royal Gala)
- 1pieni (50 g)sipuli
- 2rklsitruunanmehua
- 1-2rklöljyä
- 1/2dltuoretta basilikaa hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja suikaloi palsternakat. Pyöräytä palsternakat öljyssä kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä suikaleet yhteen kerrokseen pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Käännä palsternakkoja lastalla kypsentämisen puolessa välissä.
- Valmista kastike. Leikkaa pesty ja kuorittu omena mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli. Sekoita niiden joukkoon muut kastikkeen ainekset.
- Kääntele palsternakat kastikkeen joukkoon. Anna marinoitua huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Suikaloi juusto ja rouhi pähkinät. Lisää ne salaatin joukkoon. (Voit tarjota salaatin haaleana tai kylmänä.) Tarjoa lisäksi leipää.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 170g100 g
- 285 kcal1 190 kJ
- Proteiinia 8 g
- Hiilihydraatteja10 g
- Rasvaa23 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi