• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paahdettu palsternakka-juustosalaatti

Paahdettu palsternakka-juustosalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 285 kcal / annos (170g)

Ainekset

4 annosta

Kastike

    • 1(200 g)omena (esim. Royal Gala)
    • 1pieni (50 g)sipuli
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1-2rklöljyä
    • 1/2dltuoretta basilikaa hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja suikaloi palsternakat. Pyöräytä palsternakat öljyssä kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä suikaleet yhteen kerrokseen pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Käännä palsternakkoja lastalla kypsentämisen puolessa välissä.
  2. Valmista kastike. Leikkaa pesty ja kuorittu omena mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli. Sekoita niiden joukkoon muut kastikkeen ainekset.
  3. Kääntele palsternakat kastikkeen joukkoon. Anna marinoitua huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Suikaloi juusto ja rouhi pähkinät. Lisää ne salaatin joukkoon. (Voit tarjota salaatin haaleana tai kylmänä.) Tarjoa lisäksi leipää.

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 285 kcal1 190 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille