• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Paahdettu palsternakkasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahdettu palsternakkasalaatti

Paahdetut palsternakat maustetaan kanelilla. Vihersalaatti viimeistellään granaattiomenavinaigretella ja sinihomejuustolla. Noin 2,55€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Granaattiomenavinaigrette

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori palsternakat ja leikkaa ne pitkiksi lohkoiksi. Pyörittele palsternakat öljyssä, vaahterasiirapissa ja mausteissa ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Paahda 200 asteessa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Levitä salaattisekoitus laakealle tarjoiluvadille. Lohko granaattiomena ja irrota siemenet. Laita siemenet kulhoon ja painele niitä hieman esimerkiksi kauhalla, jotta niistä irtoaa noin 1/4 dl mehua. Sekoita granaattiomenoiden joukkoon muut kastikkeen ainekset.
  3. Pyörittele vinaigrette salaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista. Jätä osa granaattiomenansiemenistä koristeeksi. Nostele pinnalle palsternakat ja reiluiksi paloiksi murennettu sinihomejuusto ja ripottele pinnalle loput granaattiomenansiemenet.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 23 arvostelua