Paahdettu palsternakkasalaatti
Paahdetut palsternakat maustetaan kanelilla. Vihersalaatti viimeistellään granaattiomenavinaigretella ja sinihomejuustolla. Noin 2,55€/annos.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 600gpalsternakkoja
- 1 1/2rklrypsiöljyä
- 1tlkanelia
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 1/2ps(à 200 g)Pirkka sesonkisalaattisekoitusta
- 1pkt(125 g)Pirkka sinihomejuustoa
Granaattiomenavinaigrette
- 1(350 g)granaattiomena
- 1rklpunaviinietikkaa
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Kuori palsternakat ja leikkaa ne pitkiksi lohkoiksi. Pyörittele palsternakat öljyssä, vaahterasiirapissa ja mausteissa ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Paahda 200 asteessa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Levitä salaattisekoitus laakealle tarjoiluvadille. Lohko granaattiomena ja irrota siemenet. Laita siemenet kulhoon ja painele niitä hieman esimerkiksi kauhalla, jotta niistä irtoaa noin 1/4 dl mehua. Sekoita granaattiomenoiden joukkoon muut kastikkeen ainekset.
- Pyörittele vinaigrette salaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista. Jätä osa granaattiomenan siemenistä koristeeksi. Nostele pinnalle palsternakat ja reiluiksi paloiksi murennettu sinihomejuusto ja ripottele pinnalle loput granaattiomenan siemenet.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi