• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Paahtopaisti ja juuresgratiini

Paahtopaisti ja juuresgratiini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6-8 annosta
  • yli 60 min
  • 362 kcal / annos (350g)

Ainekset

6-8 annosta

Juuresgratiini

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota paahtopaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista muovipakkaus. Ruskista paisti voi-öljyseoksessa pannulla joka puolelta kuorittujen valkosipulinkynsien ja timjamin kanssa. Mausta paisti suolalla ja pippurilla.
  2. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari reunasta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteessa, kunnes mittari osoittaa 56-60 astetta eli noin 1 1/2 tuntia/kg. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna paistin levätä noin 1/2 tuntia ennen viipalointia. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi.
  3. Lisää pannulle balsamiviinietikka, hunaja ja lihan paistoliemi. Kiehauta ja siivilöi liemi paahtopaistiviipaleiden päälle.
  4. Kuori ja paloittele juurekset. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kiehauta sipulit kattilassa tilkassa öljyä. Lisää joukkoon porkkanapalat ja hauduta noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan loput juurekset ja maito.
  5. Keitä juureksia noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Sekoita joukkoon kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Kaada juurekset voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi 250 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa paahtopaisti ja juuresgratiini raikkaan salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 362 kcal1 510 kJ
  • Proteiinia26,7 g
  • Hiilihydraatteja20,5 g
  • Rasvaa18,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua