• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Timjami-sitruunamaustetut broilerin minuuttipihvit ja juuresmuusiReseptin teki kumppani

Timjami-sitruunamaustetut broilerin minuuttipihvit ja juuresmuusi

Timjami-sitruunamaustetut broilerin minuuttipihvit ja juuresmuusi muodostavat tasapainoisen ateriakokonaisuuden. Resepti on kananmunaton ja gluteiiniton.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 600gbroilerin minuuttipihvejä, maustamaton
    • 1rklvoita
    • 1rklöljyä
    • 1tltimjamia hienonnettuna
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1rklsitruunanmehua

Lisäksi

    • 1/2sitruuna
    • 2rklmantelirouhetta
    • 1tlsokeria
    • 1rkltimjamia hienonnettuna
    • 1rklpersiljaa hienonnettuna

Juuresmuusi

    • 4(300 g)perunaa, jauhoinen lajike
    • 2(200 g)porkkanaa
    • 1-2(200 g)palsternakkaa
    • 25gvoita
    • 1-2dlmaitoa
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista.
  2. Juuresmuusia varten kuori juurekset ja pane kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Juuresten paloittelu nopeuttaa niiden kypsymistä.
  3. Kuumenna voi ja öljy pannulla. Paista minuuttipihvit molemmin puolin kullanruskeiksi, 1-2 minuuttia molemmilta puolilta. Ripottele pihveille timjamia, suolaa ja pippuria. Purista päälle sitruunamehu ja anna sen kuohahtaa pannulla. Nosta pannu pois liedeltä. Peitä kannella muun ruoan valmistelun ajaksi.
  4. Leikkaa sitruunalohkot pieniksi paloiksi. Sekoita sitruunanpalat, mantelirouhe, sokeri ja yrtit keskenään. Lusikoi seos pihvien päälle.
  5. Valuta kypsät juurekset. Lisää kattilaan voi, desi maitoa ja suola. Survo juurekset muusiksi. Lisää tarvittaessa maitoa ja sekoita. Voit tehdä muusista sileää vatkaamalla sitä sähkövatkaimella pienellä teholla, tai voit jättää sen hiukan kokkareisemmaksi nuijimalla muusin perunasurvimella. Tarjoa heti minuuttipihvien kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua