Palsternakkapyree
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Palsternakkapyree sopii juhlavaksi lisäkkeeksi esimerkiksi pihvien kanssa. Kokeile myös lohen lisäkkeenä.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4–6 annosta
500 g | palsternakkaa tai |
300 g | jauhoisia perunoita (punainen pussi) tai |
n. 3 dl | Pirkka täys- tai kevytmaitoa tai |
n. 25 g | voita tai |
n. 1/2 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 340 kJ / 81 kcal |
Rasva | 3 g |
josta tyydyttynyttä | 1,8 g |
Hiilihydraatit | 10 g |
josta sokereita | 3,8 g |
Proteiini | 1,8 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat. Keitä vedessä kypsiksi noin 15 minuuttia.
Kaada keitinvesi pois ja kuumenna maito. Soseuta perunat ja palsternakat monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Lisää lopuksi voi ja mausta suolalla. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarjoa lisäkkeenä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio luomu vanhanajan täysmaito 1lHinta 1,79/kpl1,79/l
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Palsternakka pesty pakattuHinta n. 0,58/kpl4,49/kg
- Palsternakka kotimainen pakattuHinta n. 0,71/kpl5,49/kg
- Peruna jauhoinen pesty/mull SuomiHinta 1,29/kg
- Pirkka suomalainen täysmaito 1lHinta 1,29/kpl1,29/l
- Valio vapaan lehmän täysmaito 1lHinta 1,55/kpl1,55/l
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,2(13 arviota)
- yli 60 min3,7(55 arviota)
- yli 60 min3,8(64 arviota)
- alle 30 min3,8(68 arviota)
- yli 60 min4,0(165 arviota)
- 30 - 60 min3,7(31 arviota)
- alle 30 min3,4(32 arviota)
- alle 30 min4,0(362 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (61 arviota)
- Päivi Rajakari6 vuotta sittenHei, Eikö kotimaisten juuresten kuten erityisen maukkaan palsternakan, jota vieläkin näin keväälläkin saa kotimaisena, käyttöä pitäisi edistää. Miksi helppotekoinen pyreeresepti on luokiteltu sesonkiruoaksi? Meillä palsternakka kuten sellerikin on ruokalistalla viikottain. Mukulaselleri-sinihomejuustolaatikko reseptejä on netissä. Kokeilkaapa K-ruoan kettiössä mikroversiota: lyhyiksi paloiteltuja lehtisellerin varsia, sinihomejuustoa ja vähän kermaa laitetaan kerroksittain kulhoon ja kypsennetään al dente mikrossa. Kypsennyksen aikana hämmennetään seosta kerran. Maukas, nopeasti valmistuva tervellinen lisuke kiireisenkin keittiöön.
- Joo o6 vuotta sittenTon perunan ku lisäät ni lopputulos on liisteri
- Heny6 vuotta sittenKuumenna maito??