PalsternakkapyreeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Palsternakkapyree

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Palsternakkapyree sopii juhlavaksi lisäkkeeksi esimerkiksi pihvien kanssa. Kokeile myös lohen lisäkkeenä.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4–6 annosta
500 g
 
palsternakkaa
tai
300 g
 
jauhoisia perunoita (punainen pussi)
tai
n. 3 dl
 
Pirkka täys- tai kevytmaitoa
tai
n. 25 g
 
voita
tai
n. 1/2 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
340 kJ / 81 kcal
Rasva
3 g
josta tyydyttynyttä
1,8 g
Hiilihydraatit
10 g
josta sokereita
3,8 g
Proteiini
1,8 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat. Keitä vedessä kypsiksi noin 15 minuuttia.

Kaada keitinvesi pois ja kuumenna maito. Soseuta perunat ja palsternakat monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Lisää lopuksi voi ja mausta suolalla. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarjoa lisäkkeenä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio luomu vanhanajan täysmaito 1l
    Hinta 1,79/kpl
    1,79/l
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Palsternakka pesty pakattu
    Hinta n. 0,58/kpl
    4,49/kg
  • Palsternakka kotimainen pakattu
    Hinta n. 0,71/kpl
    5,49/kg
  • Peruna jauhoinen pesty/mull Suomi
    Hinta 1,29/kg
  • Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/l
  • Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/l
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (61 arviota)

  • Päivi Rajakari
    6 vuotta sitten
    Hei, Eikö kotimaisten juuresten kuten erityisen maukkaan palsternakan, jota vieläkin näin keväälläkin saa kotimaisena, käyttöä pitäisi edistää. Miksi helppotekoinen pyreeresepti on luokiteltu sesonkiruoaksi? Meillä palsternakka kuten sellerikin on ruokalistalla viikottain. Mukulaselleri-sinihomejuustolaatikko reseptejä on netissä. Kokeilkaapa K-ruoan kettiössä mikroversiota: lyhyiksi paloiteltuja lehtisellerin varsia, sinihomejuustoa ja vähän kermaa laitetaan kerroksittain kulhoon ja kypsennetään al dente mikrossa. Kypsennyksen aikana hämmennetään seosta kerran. Maukas, nopeasti valmistuva tervellinen lisuke kiireisenkin keittiöön.
  • Joo o
    6 vuotta sitten
    Ton perunan ku lisäät ni lopputulos on liisteri
  • Heny
    6 vuotta sitten
    Kuumenna maito??