• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
PalsternakkapyreeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Palsternakkapyree

Palsternakkapyree sopii juhlavaksi lisäkkeeksi esimerkiksi pihvien kanssa. Kokeile myös lohen lisäkkeenä. N. 0,65€/annos.

  • 4-6 annosta
  • alle 30 min
  • 69,5 kcal / 100 g

Ainekset

4-6 annosta
    • 500gpalsternakkaa
    • 300gjauhoisia perunoita (punainen pussi)
    • n. 3dlPirkka täys- tai kevytmaitoa
    • n. 25gvoita
    • n. 1/2tlsuolaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat. Keitä vedessä kypsiksi noin 15 minuuttia.
  2. Kaada keitinvesi pois ja kuumenna maito. Soseuta perunat ja palsternakat monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Lisää lopuksi voi ja mausta suolalla. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarjoa lisäkkeenä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 69,5 kcal291 kJ
  • Proteiinia1,53 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa2,43 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua
  • Päivi Rajakari11.3.2018

    Hei, Eikö kotimaisten juuresten kuten erityisen maukkaan palsternakan, jota vieläkin näin keväälläkin saa kotimaisena, käyttöä pitäisi edistää. Miksi helppotekoinen pyreeresepti on luokiteltu sesonkiruoaksi? Meillä palsternakka kuten sellerikin on ruokalistalla viikottain. Mukulaselleri-sinihomejuustolaatikko reseptejä on netissä. Kokeilkaapa K-ruoan kettiössä mikroversiota: lyhyiksi paloiteltuja lehtisellerin varsia, sinihomejuustoa ja vähän kermaa laitetaan kerroksittain kulhoon ja kypsennetään al dente mikrossa. Kypsennyksen aikana hämmennetään seosta kerran. Maukas, nopeasti valmistuva tervellinen lisuke kiireisenkin keittiöön.

  • Joo o6.2.2018

    Ton perunan ku lisäät ni lopputulos on liisteri

  • Heny21.12.2017

    Kuumenna maito??