Paahdettu seesaminsiemenkastike
Herkullinen japanilainen goma-kastike on tehty seesamisiemenistä. Tarjoa rapeiden salaattien ja kasvisten kanssa. Noin 0,20€/annos.
- n. 10 annosta
- alle 30 min
Ainekset
n. 10 annosta
Pikamajoneesi
- 1pieni kananmuna
- 1tlPirkka Dijon sinappia
- 2dlrypsiöljyä
Lisäksi
- 1dlPirkka kuorittuja seesaminsiemeniä
- 3rklPirkka japanilaista soijakastiketta
- 2rklriisiviinietikkaa
- 1tlseesamiöljyä
- 1tlsokeria
Valmistus
alle 30 min- Riko huoneenlämpöinen kananmuna kapeaan ja korkeaan kulhoon. Mittaa joukkoon sinappi. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada päälle huoneenlämpöinen öljy. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Soseuta majoneesiksi.
- Paahda kuivalla pannulla seesaminsiemenet kauniin ruskeiksi.
- Kaada jäähtyneet siemenet korkeaan ja kapeaan kulhoon. Lisää soijakastike, riisiviinietikka, seesamiöljy ja sokeri. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Yhdistä seesaminsiemenseos ja majoneesi. Purkita.
- Säilytä ja kuljeta kylmässä.
Tiesitkö että...
Puhtaaseen astiaan pakattu majoneesi säilyy oikein viileässä säilytettynä noin viikon. Merkitse ruokalahjapurkkiin säilytysohjeet ja viimeinen käyttöpäivä. Valmista majoneesia tulee noin 3 dl. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tää on hyvää