• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Paahdettu seesaminsiemenkastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahdettu seesaminsiemenkastike

Herkullinen japanilainen goma-kastike on tehty seesamisiemenistä. Tarjoa rapeiden salaattien ja kasvisten kanssa. Noin 0,20€/annos.

  • n. 10 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

n. 10 annosta

Pikamajoneesi

    • 1pieni kananmuna
    • 1tlPirkka Dijon sinappia
    • 2dlrypsiöljyä

Lisäksi

    • 1dlPirkka kuorittuja seesaminsiemeniä
    • 3rklPirkka japanilaista soijakastiketta
    • 2rklriisiviinietikkaa
    • 1tlseesamiöljyä
    • 1tlsokeria

Valmistus

alle 30 min
  1. Riko huoneenlämpöinen kananmuna kapeaan ja korkeaan kulhoon. Mittaa joukkoon sinappi. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada päälle huoneenlämpöinen öljy. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Soseuta majoneesiksi.
  2. Paahda kuivalla pannulla seesaminsiemenet kauniin ruskeiksi.
  3. Kaada jäähtyneet siemenet korkeaan ja kapeaan kulhoon. Lisää soijakastike, riisiviinietikka, seesamiöljy ja sokeri. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Yhdistä seesaminsiemenseos ja majoneesi. Purkita.
  5. Säilytä ja kuljeta kylmässä.

Tiesitkö että...

Puhtaaseen astiaan pakattu majoneesi säilyy oikein viileässä säilytettynä noin viikon. Merkitse ruokalahjapurkkiin säilytysohjeet ja viimeinen käyttöpäivä. Valmista majoneesia tulee noin 3 dl. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua