Appelsiinivinaigrette
Kokeile maustettuja vinaigrettejä grilliruokien kanssa. Appelsiinivinaigrette raikastaa grillatut salaatit ja kalat. Kokeile myös dippinä grillatuille äyriäisille.
8 annostaalle 15 min
Ainekset
8 annosta
- 2luomuappelsiinia
- 1ruukkuruohosipulia
- 1ruukkukorianteria
- 1 1/2dlrypsiöljyä
- 1/2dlsoijakastiketta
- 1/2dlriisiviinietikkaa
- 2rklseesaminsiemenöljyä
- 1rklhunajaa
- 1tlmiriniä
Valmistus
alle 15 min- Pese appelsiinit hyvin. Raasta appelsiinin kuorista oranssi osa (2 tl) ja purista mehu (2 dl). Hienonna ruohosipuli ja korianteri.
- Sekoita appelsiinin kuori ja mehu, öljy, soija, riisiviinietikka, seesaminsiemenöljy, hunaja ja mirin keskenään. Lisää ruohosipuli ja korianteri.
- Anna maustua kylmässä hetki. Säilytä jääkaapissa. Sekoita ennen tarjoilua ja tarjoa huoneenlämpöisenä.
Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Hunaja ei ole vegaanista. Vegaanille kokkaaville tiedoksi.
Bee, kiitos huomiosta! Korjaamme merkinnän.