• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
AppelsiinivinaigretteReseptin teki kumppani

Appelsiinivinaigrette

Kokeile maustettuja vinaigrettejä grilliruokien kanssa. Appelsiinivinaigrette raikastaa grillatut salaatit ja kalat. Kokeile myös dippinä grillatuille äyriäisille.

  • 8 annosta
  • alle 15 min

Ainekset

8 annosta
    • 2luomuappelsiinia
    • 1ruukkuruohosipulia
    • 1ruukkukorianteria
    • 1 1/2dlrypsiöljyä
    • 1/2dlsoijaa
    • 1/2dlriisiviinietikkaa
    • 2rklseesaminsiemenöljyä
    • 1rklhunajaa
    • 1tlmiriniä

Valmistus

alle 15 min
  1. Pese appelsiinit hyvin. Raasta appelsiinin kuorista oranssi osa (2 tl) ja purista mehu (2 dl). Hienonna ruohosipuli ja korianteri.
  2. Sekoita appelsiinin kuori ja mehu, öljy, soija, riisiviinietikka, seesaminsiemenöljy, hunaja ja mirin keskenään. Lisää ruohosipuli ja korianteri.
  3. Anna maustua kylmässä hetki. Säilytä jääkaapissa. Sekoita ennen tarjoilua ja tarjoa huoneenlämpöisenä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua