Paahdettu vihersalaatti
- Annosmäärä6–8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
500 g | sydän-, cosmopolitan- tai romainesalaattia tai |
1/2 (à 350 g) | tai |
öljyä tai | |
tai | |
4–6 | kananmunaa tai |
tilliä tai | |
Lehtikaalimuru | |
---|---|
1 ps (125 g) | tai |
1 rkl | öljyä tai |
2 tl | valkoviinietikkaa tai |
1/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Kastike | |
1 prk (150 g) | tai |
1 tl | wasabia tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1/2 tl | sokeria tai |
1/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 rkl | tuoretta tilliä hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 423 kJ / 101 kcal |
Rasva | 5,1 g |
josta tyydyttynyttä | 1,8 g |
Hiilihydraatit | 8,7 g |
josta sokereita | 1,5 g |
Proteiini | 4,4 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Valmista ensin lehtikaalimuru. Sekoita öljy ja mausteet sekä lehtikaalit keskenään. Levitä lehtikaaliseos pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
Valmista kastike sekoittamalla mausteet ranskankerman joukkoon. Anna maustua.
Leikkaa salaattikerät pitkittäin kahtia tai neljään osaan koosta riippuen. Viipaloi patonki. Levitä patonkiviipaleet ja salaatit pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä ja ripottele sormisuolaa. Paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes molemmat saavat väriä.
Keitä ja jäähdytä kananmunat. Kuori ja halkaise ne.
Asettele salaatit, patonkiviipaleet ja munanpuolikkaat tarjoiluvadille. Valuta päälle kastiketta ja ripottele lehtikaalimuru. Viimeistele tillillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka Parhaat sormisuola 125 gHinta 3,99/kpl31,92/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Filos valkoviinietikka 350mlHinta 2,09/kpl5,97/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonHinta 0,99/kpl6,60/kg
- Pirkka Parhaat wasabi 43gHinta 2,49/kpl57,91/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Jozo sormisuola 250g hiutaleetHinta 8,35/kpl33,40/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Lehtikaali vihreä 200g SuomiHinta 2,69/kpl13,45/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositonHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositonHinta 1,15/kpl5,75/kg
- Blue Dragon wasabitahna 45gHinta 5,09/kpl113,11/kg
- Yutaka Wasabi piparjuuritahna 43gHinta 3,49/kpl81,16/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min2,9(10 arviota)
- yli 60 min3,8(36 arviota)
- 30 - 60 min3,8(65 arviota)
- 30 - 60 min4,4(49 arviota)
- 30 - 60 min3,5(13 arviota)
- yli 60 min4,0(2 arviota)
- 30 - 60 min4,0(8 arviota)
- 30 - 60 min
Arvostele resepti
- En tee toiste7 kuukautta sittenEi kyllä ehkäkään kauheen terveellinen kun tota öljyä tonne sekaan läträä. Ei muutenkaan mikään makuelämys.. En tee toiste, mutta tulipahan kokeiltua.😎
- Kokki5 vuotta sittenLehtikaalia jos paistaa 20 min 200C lämpötilassa niin se palaa aivan mustaksi. Resepti on siis täysin pielessä tältä osin. Oikea aika on noin 10-15 min.