Paahdettu vihersalaatti
- Annosmäärä6–8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Tiesitkö, että myös salaattia voi paahtaa? Kokeile tätä herkullista ja paahteista vihersalaattia.
Ainekset
6–8 annosta
- 500 g sydän-, cosmopolitan- tai romainesalaattia
- 1/2 (à 350 g) Pirkka Parhaat kiviuunikierrepatonkia
- öljyä
- Pirkka Parhaat sormisuolaa
- 4–6 kananmunaa
- tilliä
Lehtikaalimuru
- 1 ps (125 g) Pirkka lehtikaalisuikaleita
- 1 rkl öljyä
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 1/4 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Kastike
- 1 prk (150 g) Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1 tl wasabia
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1/2 tl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
Ravintosisältö
- Energia423 kJ / 101 kcal
- Rasva5,1 g
- josta tyydyttynyttä1,8 g
- Hiilihydraatit8,7 g
- josta sokereita1,5 g
- Proteiini4,4 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Valmista ensin lehtikaalimuru. Sekoita öljy ja mausteet sekä lehtikaalit keskenään. Levitä lehtikaaliseos pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
- Valmista kastike sekoittamalla mausteet ranskankerman joukkoon. Anna maustua.
- Leikkaa salaattikerät pitkittäin kahtia tai neljään osaan koosta riippuen. Viipaloi patonki. Levitä patonkiviipaleet ja salaatit pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä ja ripottele sormisuolaa. Paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes molemmat saavat väriä.
- Keitä ja jäähdytä kananmunat. Kuori ja halkaise ne.
- Asettele salaatit, patonkiviipaleet ja munanpuolikkaat tarjoiluvadille. Valuta päälle kastiketta ja ripottele lehtikaalimuru. Viimeistele tillillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Parhaat sormisuola 125 gHinta 3,99/kpl31,92/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonHinta 0,79/kpl5,27/kg
- Saitaku Wasabi Tahna 43gHinta 3,39/kpl78,84/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,64/kpl3,79/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Cosmopolitan 225g 1lkHinta 1,99/kpl8,84/kg
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Pirkka Parhaat sormisuola sitruunanmakuinen 70gHinta 2,59/kpl37,00/kg
- Jozo sormisuola 250g hiutaleetHinta 8,35/kpl33,40/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Filos valkoviinietikka 350mlHinta 2,09/kpl5,97/l
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 3,39/kpl8,48/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Valio Keittiön creme fraiche 150g laktoositon luomuHinta 1,75/kpl11,67/kg
- Juustoportti creme fraiche 150g laktoositonHinta 1,39/kpl9,27/kg
- House of Asia Wasabitahna 43gHinta 3,29/kpl76,51/kg
- Pirkka Parhaat wasabi 43gHinta 2,49/kpl57,91/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,61/kpl3,19/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
Voisit pitää myös näistä
- Video30 - 60 min4,5(50 arviota)
- 30 - 60 min2,9(10 arviota)
- alle 30 min4,0(56 arviota)
- 30 - 60 min3,8(13 arviota)
- Video30 - 60 min3,8(69 arviota)
- 30 - 60 min4,2(16 arviota)
- alle 15 min2,9(14 arviota)
- 30 - 60 min1,3(3 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (15 arviota)
- En tee toiste2 vuotta sittenEi kyllä ehkäkään kauheen terveellinen kun tota öljyä tonne sekaan läträä. Ei muutenkaan mikään makuelämys.. En tee toiste, mutta tulipahan kokeiltua.😎
- Kokki7 vuotta sittenLehtikaalia jos paistaa 20 min 200C lämpötilassa niin se palaa aivan mustaksi. Resepti on siis täysin pielessä tältä osin. Oikea aika on noin 10-15 min.