Paahdettu vihersalaatti
Tiesitkö, että myös salaattia voi paahtaa? Kokeile tätä herkullista ja paahteista vihersalaattia. Noin 1,69€/annos.
- 6-8 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6-8 annosta
- 500gsydän-, cosmopolitan- tai romainesalaattia
- 1/2(à 350 g)Pirkka Parhaat kiviuunikierrepatonkia
- öljyä
- 4-6kananmunaa
- tilliä
Lehtikaalimuru
- 1ps(125 g)Pirkka lehtikaalisuikaleita
- 1rklöljyä
- 2tlvalkoviinietikkaa
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Kastike
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1tlwasabia
- 1rklsitruunanmehua
- 1/2tlsokeria
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1rkltuoretta tilliä hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin lehtikaalimuru. Sekoita öljy ja mausteet sekä lehtikaalit keskenään. Levitä lehtikaaliseos pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
- Valmista kastike sekoittamalla mausteet ranskankerman joukkoon. Anna maustua.
- Leikkaa salaattikerät pitkittäin kahtia tai neljään osaan koosta riippuen. Viipaloi patonki. Levitä patonkiviipaleet ja salaatit pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä ja ripottele sormisuolaa. Paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes molemmat saavat väriä.
- Keitä ja jäähdytä kananmunat. Kuori ja halkaise ne.
- Asettele salaatit, patonkiviipaleet ja munanpuolikkaat tarjoiluvadille. Valuta päälle kastiketta ja ripottele lehtikaalimuru. Viimeistele tillillä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Lehtikaalia jos paistaa 20 min 200C lämpötilassa niin se palaa aivan mustaksi. Resepti on siis täysin pielessä tältä osin. Oikea aika on noin 10-15 min.