Pikkusalaattia ja karamellisoituja pähkinöitäReseptin takana kumppani

Pikkusalaattia ja karamellisoituja pähkinöitä

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Rapea pikkusalaatti maistuu ihanalta karamellisoitujen pähkinöiden ja suolaisen pehmeän sinihomejuuston kanssa. Resepti: Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
1 ps (200 g)
 
tai
1 pkt (175 g)
 
tai

Sitruunavinegretti

1
 
sitruunan mehu (n. 0,8 dl)
tai
1 rkl
 
juoksevaa hunajaa
tai
1 tl
 
tuoretta timjamia hienonnettuna
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1/2 dl
 
rypsiöljyä
tai
1/2 dl
 
oliiviöljyä
tai

Karamellisoidut saksanpähkinät

100 g
 
saksanpähkinöitä
tai
1 rkl
 
voita
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
ripaus
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 276 kJ / 306 kcal
Rasva
27,8 g
josta tyydyttynyttä
7,8 g
Hiilihydraatit
8,2 g
josta sokereita
8,1 g
Proteiini
5,1 g
Suola
19,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sekoita vinegretin ainekset keskenään öljyjä lukuun ottamatta. Lisää öljyt lopuksi vähän kerrallaan, jatkuvasti sekoittaen.

Paahda saksanpähkinöitä 175-asteisessa uunissa 7–9 minuuttia.

Sulata sokeri voin kanssa laakealla pannulla keskilämmöllä, kunnes se on kullanruskean väristä. Varo polttamasta sokeria. Sekoita pähkinät paahtuneen sokerin joukkoon. Mausta ripauksella sormisuolaa ja sekoita huolellisesti. Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä täysin.

Irrota pikkusalaatista lehdet. Pese ja kuivaa ne. Siirrä isoon kulhoon ja sekoita joukkoon sopiva määrä vinegrettiä. Asettele salaatit tarjoiluastiaan ja ripottele päälle murennettua homejuustoa, pähkinöitä ja lisää ka