Hyppää sisältöön
Wasabi-uunilohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Wasabi-uunilohi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Wasabi-uunilohi on helppo, nopea ja maukas uuniruoka, jossa maistuvat aasialaiset maut.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • n. 600 g kirjolohifileetä
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 prk (150 g) Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
  • 2 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna
  • 1 rkl sitruunan- tai limetinmehua
  • 2–3 tl wasabia
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • (sitruunankuorta raastettuna)

Ravintosisältö

  • Energia
    755 kJ / 181 kcal
  • Rasva
    12,7 g
  • josta tyydyttynyttä
    3,9 g
  • Hiilihydraatit
    1,9 g
  • josta sokereita
    1,2 g
  • Proteiini
    14,4 g
  • Suola
    1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Poista fileestä tarvittaessa ylimääräinen rasva ja ruodot. Pyyhi fileen pinta talouspaperilla ja nosta uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Sekoita ranskankerman joukkoon paahdetut seesaminsiemenet, sitruunanmehu, wasabi- ja inkivääritahna. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä seos kalan päälle.
  3. Paista 200 asteessa 20–30 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. Koristele halutessasi raastetulla sitruunan kuorella. Tarjoa lisäksi perunoita ja höyrytettyjä kasviksia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (57 arviota)

  • Jupe
    2 vuotta sitten
    Erinomaista 👍