Aamiaispizzat
Aamiaspizzoissa on kaikki brunssin perusainekset - sämpylämäinen pizzataikina, pekonia ja kananmunia. Jätä kananmunat löysiksi tai paista kypsiksi makusi mukaan. Noin 1,40 €/annos*
4 kpl30 - 60 min
Ainekset
4 kpl
- 2 1/2dlvettä
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 1/2tlsuolaa
- n. 5dlvehnäjauhoja
- 2rklöljyä
Kastike
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
Täyte
- 6viipalettaPirkka suomalaista pekonia
- 1/2ps(à 150 g)Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
- ripaussuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu hiiva, suola ja öljy taikinaan. Alusta loput jauhot vähitellen joukkoon. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
- Lisää pekonit parissa erässä kylmälle pannulle ja paista rapeiksi. Sekoita valkosipuli ranskankermaan.
- Jaa taikina 4 osaan ja muotoile leivinpaperin päälle pellille 4 pientä pizzapohjaa (⌀ 15 cm). Levitä ranskankerma ja ripottele juustoraaste pizzoille.
- Leikkaa pekonit puoliksi ja lisää ne ja lehtikaali pizzoille. Jätä keskelle tyhjää tilaa kananmunaa varten.
- Paista pizzoja uunin alatasolla 225 asteessa ensin 8 minuuttia. Nosta pizzat uunista ja paina keskelle lusikalla kunnon kolot. Riko kananmunat yksitellen lasiin ja valuta kuoppiin. Paista pizzoja vielä 6-7 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Ripottele suolaa kananmunille.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos haluat täysin kypsät kananmunat, voit lisätä ne yhtä aikaa muiden täytteiden kanssa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ruokalajit Teemat
Kommentoi