• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paahdetut porsaankyljykset

Paahdetut porsaankyljykset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 4porsaankyljystä
    • 2tlöljyä
    • 1tlsuolaa
    • ripausmaustepippuria
    • 1dlvettä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Levitä porsaankyljykset työlaudalle lämpenemään noin puoli tuntia ennen paistamista. Kuivaa talouspaperilla ja tee reunasilavaan ja kalvoon muutama poikkiviilto. Nuiji kyljykset ohuemmiksi.
  2. Kaada valurautapannulle tilkka öljyä ja pyyhi pannu kiiltäväksi talouspaperilla. Kuumenna pannu ja ruskista kyljykset 1-2 kerrallaan kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
  3. Mausta kyljykset suolalla ja mustapippurilla ja nosta laakean uunivuoan pohjalle. Lisää pannulle vajaa 1/2 dl vettä, kiehauta kunnolla ja kaada vuokaan kyljyksille.
  4. Huuhtele pannu, kuivaa heti talouspaperilla ja voitele öljyllä jokaisen paistokerran välillä. Kypsennä kyljyksiä 200-asteisessa uunissa vielä noin 15 minuuttia, jotta ne kypsyvät luun vierestä. Tarjoa yrttikastikkeen ja punajuuririisin kanssa. Salaatiksi riittää huuhdotut salaatinlehdet sitruunalohkon kera.

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 183 kcal766 kJ
  • Proteiinia25,5 g
  • Hiilihydraatteja0 g
  • Rasvaa9,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1