Uunikyljykset perunan ja päärynän kanssaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Uunikyljykset perunan ja päärynän kanssa

Uunikyljykset maistuvat etenkin viikonloppuna. Tarjoa uunikasvisten kanssa.

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(400 g)Pirkka porsaan kyljyksiä
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1(150 g)palsternakka
    • 2päärynää
    • 1kgperunoita
    • 2porkkanaa

Marinadi

    • 1/2dloliiviöljyä
    • 3rkltuoretta rosmariinia
    • tai
    • 3tlkuivattua rosmariinia
    • 3valkosipulinkynttä
    • 1sitruuna
    • 3/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna rosmariini ja kuoritut valkosipulinkynnet. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki marinadin ainekset oliiviöljyn joukkoon.
  2. Pese perunat ja päärynät huolellisesti. Kuori palsternakka ja porkkanat. Leikkaa perunat, palsternakka ja porkkanat reilun kokoisiksi tikuiksi. Halkaise päärynät, leikkaa puolikkaat neljään osaan ja poista niistä siemenkota. Nosta kasvikset isoon kulhoon ja kaada päälle marinadi. Sekoittele niin, että marinadia tulee joka puolelle. Kaada kasvikset vuokaan.
  3. Ruskista kyljykset kevyesti paistinpannulla. Ripottele ruskistuneeseen pintaan suolaa ja mustapippuria. Upota kyljykset vuokaan kasvisten sekaan ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille8 arvostelua