Uunikyljykset perunan ja päärynän kanssa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Uunikyljykset maistuvat etenkin viikonloppuna. Tarjoa uunikasvisten kanssa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 1 rs (400 g) Pirkka porsaan kyljyksiä
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 (150 g) palsternakka
- 2 päärynää
- 1 kg keitettyä tai grillattua perunaa
- 2 porkkanaa
Marinadi
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 3 rkl tuoretta rosmariinia tai 3 tl kuivattua rosmariinia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 sitruuna
- 3/4 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Ravintosisältö
- Energia477 kJ / 114 kcal
- Rasva4,7 g
- josta tyydyttynyttä1,3 g
- Hiilihydraatit10,8 g
- josta sokereita2,8 g
- Proteiini5,6 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Hienonna rosmariini ja kuoritut valkosipulinkynnet. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki marinadin ainekset oliiviöljyn joukkoon.
- Pese perunat ja päärynät huolellisesti. Kuori palsternakka ja porkkanat. Leikkaa perunat, palsternakka ja porkkanat reilun kokoisiksi tikuiksi. Halkaise päärynät, leikkaa puolikkaat neljään osaan ja poista niistä siemenkota. Nosta kasvikset isoon kulhoon ja kaada päälle marinadi. Sekoittele niin, että marinadia tulee joka puolelle. Kaada kasvikset vuokaan.
- Ruskista kyljykset kevyesti paistinpannulla. Ripottele ruskistuneeseen pintaan suolaa ja mustapippuria. Upota kyljykset vuokaan kasvisten sekaan ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,3(51 arviota)
- yli 60 min3,9(22 arviota)
- yli 60 min3,7(37 arviota)
- yli 60 min4,3(23 arviota)
- yli 60 min3,7(32 arviota)
- 30 - 60 min3,8(8 arviota)
- yli 60 min4,3(32 arviota)
- yli 60 min4,2(31 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (11 arviota)
- Jaana1 vuosi sittenHerkullinen annos