• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Uunikyljykset perunan ja päärynän kanssa

Uunikyljykset perunan ja päärynän kanssa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 735 kcal / annos (500g)

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(400 g)Pirkka porsaan kyljyksiä
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1(150 g)palsternakka
    • 2päärynää
    • 1kgperunoita
    • 2porkkanaa

Marinadi

    • 1/2dloliiviöljyä
    • 3rkltuoretta rosmariinia
    • tai
    • 3tlkuivattua rosmariinia
    • 3valkosipulinkynttä
    • 1sitruuna
    • 3/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna rosmariini ja kuoritut valkosipulinkynnet. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki marinadin ainekset oliiviöljyn joukkoon. Pese perunat ja päärynät huolellisesti. Kuori palsternakka ja porkkanat. Leikkaa perunat, palsternakka ja porkkanat reilun kokoisiksi tikuiksi. Halkaise päärynät, leikkaa puolikkaat neljään osaan ja poista niistä siemenkota. Nosta kasvikset isoon kulhoon ja kaada päälle marinadi. Sekoittele niin, että marinadia tulee joka puolelle. Kaada kasvikset vuokaan. Ruskista kyljykset kevyesti paistinpannulla. Ripottele ruskistuneeseen pintaan suolaa ja mustapippuria. Upota kyljykset vuokaan kasvisten sekaan ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 500g100 g

  • 735 kcal3 080 kJ
  • Proteiinia30 g
  • Hiilihydraatteja49 g
  • Rasvaa47 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1