Feta-pinaattipiirakka
- Annosmäärä40 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Super herkullinen feta-pinaattipiirakka on ikisuosikki, joka toimii joka juhlassa. Leivo suolainen syötävä nyt itse tehtyyn ja maukkaaseen ruis-perunataikinaan.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
40 annosta
Ruis-perunataikina
- 2 (225 g) perunaa
- 200 g Pirkka voita (kylmää ja kovaa)
- 3 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 2 dl Pirkka ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 2 pkt (à 200 g) Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 ps (à 200 g) Pirkka lehtipinaattia (pakaste)
- 2 rkl Pirkka rypsiöljyä
- 3 prk (à 150 g) Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1/4 tl muskottipähkinää
- 5 Pirkka Luomu kananmunaa
Ravintosisältö
- Energia1 092 kJ / 261 kcal
- Rasva19,2 g
- josta tyydyttynyttä11,2 g
- Hiilihydraatit13,3 g
- josta sokereita1,8 g
- Proteiini8,5 g
- Suola1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Pese, kuori ja raasta raa'at perunat karkeaksi.
- Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen. Lisää perunaraaste ja vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin (30 cm x 40 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
- Murenna 150 g fetaa pohjataikinalle.
- Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Lisää pinaatti ja paista, kunnes neste on haihtunut. Siirrä pannu pois levyltä. Lisää sekaan ranskankerma ja mausteet. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita täytteeseen.
- Kaada täyte juuston päälle. Murenna päälle vielä 200 g fetaa.
- Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
- Säilytä jäähtynyt piirakka jääkaapissa. Leikkaa piirakka paloiksi vasta jäähtyneenä, mielellään seuraavana päivänä.
- Murenna loppu feta piiraan päälle koristeeksi juuri ennen tarjoamista.
Valmista pohja:
Piirakan voi myös pakastaa. Voit käyttää piirakkaan myös 400 g tuoretta pinaattia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −17 %Plussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (18,25/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −20 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/kgIlman Plussa-korttia 1,89/kpl (9,45/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(84 arviota)
- yli 60 min4,0(226 arviota)
- yli 60 min3,9(241 arviota)
- 30 - 60 min3,7(305 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,1(10 arviota)
- 30 - 60 min3,4(18 arviota)
- yli 60 min4,4(139 arviota)
- 30 - 60 min4,4(228 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (322 arviota)
- Juhlaleipuri4 tuntia sittenErinomainen resepti, kaikki kehuivat lakkiaisissa!
- Pumpernikkeli1 kuukausi sittenMitä tarkoittaa ainesosissa voin kohdalla maininta "kylmää ja kovaa"? 200 g Pirkka voita (kylmää ja kovaa)
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenPumpernikkeli, voin tulee olla jääkaappikylmää.
- Maarit1 kuukausi sittenHyvää on! Tein tämän lakkiaisiin, kaikki kehuivat. Kätevä leikata siisteiksi annospaloiksi. Tulen käyttämään jatkossakin - seuraavaksi kokeilen pinaatin korvaamista nokkosella.
- Lisa2 kuukautta sittenKuuluko piirakka syödä jäähtyyneenä vai lämpimänä?
- K-Kuluttajapalvelu2 kuukautta sittenLisa, piirakan saa helpoten leikattua jäähtyneenä. Piirakan voi myös tarjota lämpimänä tai esimerkiksi lämmittää uudelleen.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenMarileipoo, piirakan voi hyvin pakastaa. Se kannattaa ottaa sulamaan jääkaappiin juhlia edeltävänä iltana.
- Marileipoo1 vuosi sittenVoiko tämän tehdä hyvissä ajoissa ennen juhlia ja pakastaa?
- Vierailija1 vuosi sittenTein 2 lapsenlapsen syntymäpäiväjuhliin. Resepti on hyvä. Piirakat saivat kehuja. Pohja ihan uskomattoman ohut, mutta kestävä ja hyvän makuinen.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenNulu, halutessaan lehtipinaatin voi korvata hienonnetulla pinaatilla.
- Nulu1 vuosi sittenVoiko lehtipinaatin sijasta käyttää pakasteen silputtua pinaattia( niitä kuutioita mitä laitetaan keittoon )?
- Paakelsi-Pirkko1 vuosi sittenMahtava feta-pinaattipiirakka! Varmasti tulee tehtyä jatkossakin. Helppo ja herkullinen. Kiitän!
- Maria2 vuotta sittenTein ekalla kerralla reseptin mukaan ja pohja oli omaan makuuni hieman kuivahko. Toisella kerralla lisäsin pohjaan hiukan maitorahkaa ja se toimi hyvin, pohjasta tuli mehevämpi.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJuhlat tulossa, pyöreiden piirakoiden koosta riippuen saat annoksesta 2-3 piirakkaa.
- juhlat tulossa3 vuotta sittenTulisiko tästä määrästä kaksi pyöreää piirakkaa?
- Kisse3 vuotta sittenTästä on tullut suosikki. Nyt teimme pojan pojan lakkiaisiin tupla-annoksen, siis todella paljon.
- Himatuikku3 vuotta sittenValtavan kokoinen resepti, vaikka pienensin hieman ainesten puutteessa niin normaalit ruoanvalmistusastiat osoittautuivat aivan liian pieniksi, tiskiä tuli ja paikat sottaantuivat. Pitäisi kertoa reseptin alussa miten valtavia saaveja tämä touhu vaatii. Mausta en vielä tiedä, tekele on vasta uunissa.
- Anniina4 vuotta sittenTodella hyvää ja helppo tehdä.
- Hyvää4 vuotta sittenIhan mahtavaa, vihdoin löysin kunnon feta pinaatti piirakan reseptin!😄😍
- Marjatta6 vuotta sittenOlipa hyvää!! Ainoastaan tuon taikinan levitys pellille oli mielestäni hankalaa.
- Mytty6 vuotta sittenOikein hyvää!