Feta-pinaattipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Feta-pinaattipiirakka

Feta-pinaattipiirakka on ikisuosikki, joka toimii joka juhlassa. Leivo suolainen syötävä nyt itse tehtyyn ja maukkaaseen ruis-perunataikinaan.

  • 40 annosta
  • yli 60 min
  • 185 kcal / 100 g (50g)

Ainekset

40 annosta

Ruis-perunataikina

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista pohja. Pese, kuori ja raasta raa'at perunat karkeaksi. Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen. Lisää perunaraaste ja vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin (30 cm x 40 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
  3. Murenna 150 g fetaa pohjataikinalle.
  4. Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Lisää pinaatti ja paista, kunnes neste on haihtunut. Siirrä pannu pois levyltä. Lisää sekaan ranskankerma ja mausteet. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita täytteeseen.
  5. Kaada täyte juuston päälle. Murenna päälle vielä 200 g fetaa.
  6. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  7. Säilytä jäähtynyt piirakka jääkaapissa. Leikkaa piirakka paloiksi vasta jäähtyneenä, mielellään seuraavana päivänä.
  8. Murenna loppu feta piiraan päälle koristeeksi juuri ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

Piirakan voi myös pakastaa. Voit käyttää piirakkaan myös 400 g tuoretta pinaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 185 kcal773 kJ
  • Proteiinia6,81 g
  • Hiilihydraatteja8,69 g
  • Rasvaa13,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 83 arvostelua