Hyppää sisältöön
Feta-pinaattipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Feta-pinaattipiirakka

  • Annosmäärä40 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Super herkullinen feta-pinaattipiirakka on ikisuosikki, joka toimii joka juhlassa. Leivo suolainen syötävä nyt itse tehtyyn ja maukkaaseen ruis-perunataikinaan.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

40 annosta

Ruis-perunataikina

Täyte

Ravintosisältö

  • Energia
    1 092 kJ / 261 kcal
  • Rasva
    19,2 g
  • josta tyydyttynyttä
    11,2 g
  • Hiilihydraatit
    13,3 g
  • josta sokereita
    1,8 g
  • Proteiini
    8,5 g
  • Suola
    1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

    Valmista pohja:

  1. Pese, kuori ja raasta raa'at perunat karkeaksi.
  2. Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen. Lisää perunaraaste ja vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin (30 cm x 40 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
  4. Murenna 150 g fetaa pohjataikinalle.
  5. Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Lisää pinaatti ja paista, kunnes neste on haihtunut. Siirrä pannu pois levyltä. Lisää sekaan ranskankerma ja mausteet. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita täytteeseen.
  6. Kaada täyte juuston päälle. Murenna päälle vielä 200 g fetaa.
  7. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  8. Säilytä jäähtynyt piirakka jääkaapissa. Leikkaa piirakka paloiksi vasta jäähtyneenä, mielellään seuraavana päivänä.
  9. Murenna loppu feta piiraan päälle koristeeksi juuri ennen tarjoamista.
Piirakan voi myös pakastaa. Voit käyttää piirakkaan myös 400 g tuoretta pinaattia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,5 (322 arviota)

  • Juhlaleipuri
    4 tuntia sitten
    Erinomainen resepti, kaikki kehuivat lakkiaisissa!
  • Pumpernikkeli
    1 kuukausi sitten
    Mitä tarkoittaa ainesosissa voin kohdalla maininta "kylmää ja kovaa"? 200 g Pirkka voita (kylmää ja kovaa)
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 kuukausi sitten
    Pumpernikkeli, voin tulee olla jääkaappikylmää.
  • Maarit
    1 kuukausi sitten
    Hyvää on! Tein tämän lakkiaisiin, kaikki kehuivat. Kätevä leikata siisteiksi annospaloiksi. Tulen käyttämään jatkossakin - seuraavaksi kokeilen pinaatin korvaamista nokkosella.
  • Lisa
    2 kuukautta sitten
    Kuuluko piirakka syödä jäähtyyneenä vai lämpimänä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 kuukautta sitten
    Lisa, piirakan saa helpoten leikattua jäähtyneenä. Piirakan voi myös tarjota lämpimänä tai esimerkiksi lämmittää uudelleen.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Marileipoo, piirakan voi hyvin pakastaa. Se kannattaa ottaa sulamaan jääkaappiin juhlia edeltävänä iltana.
  • Marileipoo
    1 vuosi sitten
    Voiko tämän tehdä hyvissä ajoissa ennen juhlia ja pakastaa?
  • Vierailija
    1 vuosi sitten
    Tein 2 lapsenlapsen syntymäpäiväjuhliin. Resepti on hyvä. Piirakat saivat kehuja. Pohja ihan uskomattoman ohut, mutta kestävä ja hyvän makuinen.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Nulu, halutessaan lehtipinaatin voi korvata hienonnetulla pinaatilla.
  • Nulu
    1 vuosi sitten
    Voiko lehtipinaatin sijasta käyttää pakasteen silputtua pinaattia( niitä kuutioita mitä laitetaan keittoon )?
  • Paakelsi-Pirkko
    1 vuosi sitten
    Mahtava feta-pinaattipiirakka! Varmasti tulee tehtyä jatkossakin. Helppo ja herkullinen. Kiitän!
  • Maria
    2 vuotta sitten
    Tein ekalla kerralla reseptin mukaan ja pohja oli omaan makuuni hieman kuivahko. Toisella kerralla lisäsin pohjaan hiukan maitorahkaa ja se toimi hyvin, pohjasta tuli mehevämpi.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Juhlat tulossa, pyöreiden piirakoiden koosta riippuen saat annoksesta 2-3 piirakkaa.
  • juhlat tulossa
    3 vuotta sitten
    Tulisiko tästä määrästä kaksi pyöreää piirakkaa?
  • Kisse
    3 vuotta sitten
    Tästä on tullut suosikki. Nyt teimme pojan pojan lakkiaisiin tupla-annoksen, siis todella paljon.
  • Himatuikku
    3 vuotta sitten
    Valtavan kokoinen resepti, vaikka pienensin hieman ainesten puutteessa niin normaalit ruoanvalmistusastiat osoittautuivat aivan liian pieniksi, tiskiä tuli ja paikat sottaantuivat. Pitäisi kertoa reseptin alussa miten valtavia saaveja tämä touhu vaatii. Mausta en vielä tiedä, tekele on vasta uunissa.
  • Anniina
    4 vuotta sitten
    Todella hyvää ja helppo tehdä.
  • Hyvää
    4 vuotta sitten
    Ihan mahtavaa, vihdoin löysin kunnon feta pinaatti piirakan reseptin!😄😍
  • Marjatta
    6 vuotta sitten
    Olipa hyvää!! Ainoastaan tuon taikinan levitys pellille oli mielestäni hankalaa.
  • Mytty
    6 vuotta sitten
    Oikein hyvää!