• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Päärynä-sinihomejuustosalaatti

Herkullinen päärynä-sinihomejuustosalaatti sopii esimerkiksi joulupöytään. Salaatti valmistuu kovemmistakin päärynöistä, sillä päärynät paistetaan.
Päärynä-sinihomejuustosalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • alle 30 min
  • 212 kcal / annos (150g)

Ainekset

8 annosta
    • 150gtummia viinirypäleitä
    • 2(n. 100 g)tuoretta viikunaa tai 1/2 ps (100 g) kuivattuja
    • 1ruukkujääsalaattia
    • 1ruukkurucolaa
    • viikunoita

Paistetut päärynät

Kastike

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori, lohko ja poista siemenkodat päärynöistä. Paista päärynöitä pannulla voi-öljyseoksessa pari minuuttia. Lisää sokeri, pähkinät ja sitruunanmehu pannulle. Paista päärynöitä vielä pari minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet, mutta eivät vielä ruskistuneet.
  2. Viipaloi sinihomejuusto. Halkaise rypäleet, poista niistä siemenet ja lohko tai paloittele viikunat. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  3. Revi salaatit vadille, kaada päälle haaleat, paistetut päärynät ja asettele pinnalle sinihomejuustoviipaleet, rypäleet ja viikunat. Tarjoa päärynä-sinihomejuustosalaatti ja kastike erikseen.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 212 kcal885 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3