• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Päärynä-vadelmatrifle

Päärynä-vadelmatrifle
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 180 kcal / 100 g

Ainekset

Kostutus

    • 1 1/2dlsäilykehedelmien lientä
    • 1/2dlkonjakkia, whiskyä tai likööriä

Koristeluun

    • 1-2päärynää
    • 1dlvettä
    • 1dlsokeria
    • 1-2dlkuohukermaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin koristelupäärynät. Viipaloi päärynät ohuiksi noin 1-2 mm:n viipaleiksi. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää joukkoon päärynäviipaleet pariksi kolmeksi minuutiksi päärynöiden kypsyyden mukaan. Nosta päärynäviipaleet pellille, leivinpaperin päälle. Kuivata 100-120 asteessa noin tunti ja nosta päärynäviipaleet jäähtymään.
  2. Valuta ja paloittele säilykepäärynät. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa.
  3. Lado lasikulhoon kerros Savoiardi -keksejä. Kostuta säilykehedelmien liemellä, joka on maustettu konjakilla. Levitä keksien päälle päärynänpaloja, vadelmia ja lopuksi kerros kerma-valkosuklaavaahtoa. Tee samalla tavalla seuraava kerros ja päällimmäiseksi kostutettu keksikerros.
  4. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia. Koristele kermavaahdolla ja rapeiksi kuivatetuilla päärynäviipaleilla. Tarjoa trifle jälkiruokana kahvin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 180 kcal754 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille