• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Päärynä-vadelmatrifle

Päärynä-vadelmatrifle
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 180 kcal / 100 g

Ainekset

Kostutus

    • 1 1/2dlsäilykehedelmien lientä
    • 1/2dlkonjakkia, whiskyä tai likööriä

Koristeluun

    • 1-2päärynää
    • 1dlvettä
    • 1dlsokeria
    • 1-2dlkuohukermaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin koristelupäärynät. Viipaloi päärynät ohuiksi noin 1-2 mm:n viipaleiksi. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää joukkoon päärynäviipaleet pariksi kolmeksi minuutiksi päärynöiden kypsyyden mukaan. Nosta päärynäviipaleet pellille, leivinpaperin päälle. Kuivata 100-120 asteessa noin tunti ja nosta päärynäviipaleet jäähtymään.
  2. Valuta ja paloittele säilykepäärynät. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa.
  3. Lado lasikulhoon kerros Savoiardi -keksejä. Kostuta säilykehedelmien liemellä, joka on maustettu konjakilla. Levitä keksien päälle päärynänpaloja, vadelmia ja lopuksi kerros kerma-valkosuklaavaahtoa. Tee samalla tavalla seuraava kerros ja päällimmäiseksi kostutettu keksikerros.
  4. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia. Koristele kermavaahdolla ja rapeiksi kuivatetuilla päärynäviipaleilla. Tarjoa trifle jälkiruokana kahvin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 180 kcal754 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille