Italialainen tiramisu
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kuka voisi vastustaa herkullista ja mehevää tiramisua? Italialaisessa jälkiruokaklassikossa maistuvat kahvi, savoiard-keksit sekä täyteläinen mascarpone.
Ainekset
12 annosta
1 pkt (200 g) | Savoiardi -keksejä tai |
Kostutus | |
---|---|
2 dl | tai |
1 1/2 rkl | sokeria tai |
2 1/2 rkl 2 1/2 rkl | amarettolikööriä tai marsalaviiniä tai vettä ja manteliesanssia tai |
Täyte | |
2 | kananmunaa tai |
1 dl | sokeria tai |
2 rkl 2 rkl | amarettolikööriä tai marsalaviiniä tai vettä ja manteliesanssia tai |
2 rs (à 250 g) | tai |
Pinnalle | |
1/4 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 850 kJ / 205 kcal |
Rasva | 12,5 g |
josta tyydyttynyttä | 8,4 g |
Hiilihydraatit | 18,1 g |
josta sokereita | 13,9 g |
Proteiini | 3,2 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita kuuman kahvin joukkoon sokeri ja amaretto, anna jäähtyä.
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri erillisessä kulhossa vaahdoksi.
Sekoita mascarponen joukkoon täytteen amaretto.
Sekoita mascarponeseos keltuais-sokerivaahdon joukkoon. Nostele valkuaisvaahto varovasti täytteen sekaan.
Kasta keksit kummaltakin puolelta kahviseokseen. Levitä puolet kekseistä vuoan (noin 25 x 20 cm) pohjalle.
Levitä täytettä keksien päälle. Lado toinen keksikerros ja päällimmäiseksi täyte.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjollepanoa.
Vinkki! Voit korvata keksikerrokset 4 munan kääretorttupohjalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Vicenzi Savoiardi keksi 200gHinta 3,99/kpl19,95/kg
- Pirkka Costa Rica espresso 250g rfaHinta 5,39/kpl21,56/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Dr. Oetker Karvasmanteliaromi 30mlHinta 2,79/kpl93,00/l
- Pirkka Parhaat mascarpone 250 gHinta 3,29/kpl13,16/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Schär Savoiardi kissankielikeksi 200g gluteenitonHinta 5,99/kpl29,95/kg
- Vicenzi Savoiardi keksi 400gHinta 7,75/kpl19,38/kg
- Pellini Tradizionale espresso 250g jauheHinta 4,89/kpl19,56/kg
- Lavazza 250g Crema e Gusto kahviHinta 4,89/kpl19,56/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Plussa-etuPirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,68/kgIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (3,90/kg)
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Ambrosi Mascarpone tuorejuusto 250gHinta 3,69/kpl14,76/kg
- Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250gHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 3,89/kpl31,12/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(21 arviota)
- yli 60 min4,1(88 arviota)
- yli 60 min4,2(31 arviota)
- yli 60 min4,0(2 arviota)
- yli 60 min4,1(29 arviota)
- yli 60 min4,0(56 arviota)
- yli 60 min3,9(47 arviota)
- yli 60 min3,5(85 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (354 arviota)
- Kmikko1 kuukausi sittenMiksi manteluesanssimäärää ei ole korjattu reseptiin vaikka k-edustaja on sitä kommentoinut?
- Amanda4 kuukautta sittenReseptin vois korjata tuon vesi+ manteliaromin osalta, ettei nyt kukaan laita 2,5rkl aromia vaan tuohon vesimäärään lisätään muutama tippa
- Pullamunkki6 kuukautta sittenHyvä resepti, itse käytin Amarettoa. Tuli todella hyvää! Meni aidosta italialaisesta, tätä teen kyllä jatkossakin.
- Hanska6 kuukautta sittenHyvä ohje ! Manteliesanssia hurahti itsellä ihan liikaa, 1 rkl max lsitan seuraavaan.
- Nicholas8 kuukautta sittentosi hyvää kun oli lapsia syöjinä tehtiin alkoholiton tiramisu tehdään toistekin
- K-Kuluttajapalvelu9 kuukautta sittenKk, manteliesanssia on hyvä laittaa muutama tippa.
- Kk9 kuukautta sittenEn suosittele laittamaan manteliaromia 2,5 rkl. Tiramisu kirvelee suussa vaikka laitoinkin vain kostutukseen.
- Pöööring10 kuukautta sittenTeen aina tällä reseptillä. 💕
- Keittiössä11 kuukautta sittenManteliesanssia kannattaa laittaa vain joko kostutukseen tai täytteeseen muutama tippa, mielummin vain kostutukseen. Kun laitoin ohjeen määrän, maistui koko homma muidenkin mielestä pakokaasulle.
- Piatsu1 vuosi sittenOlen tehnyt tätä useita kertoja. Vieraat ovat kehuneet vuolaasti. Käytän marsalaviiniä. Annan olla jääkaapissa yön yli. Teen puoli annosta, josta riittää kuudelle. Kostuketta olen laittanut vähemmän kuin mitä ohjeessa on. Näin tiramisu on hyvä vielä seuraavanakin päivänä (jos sitä on vielä jäljellä), eikä ole 'vetelä'.
- herkkusuu1 vuosi sittenIhana aito italialainen resepti. Teen aina kaksinkertaisen ohjeen, jotta saan kolme kerrosta. Käytän amarettoa ja konjakkia, hiukan enemmän mitä ohjeessa. Luottoresepti!
- Herkkuäiti2 vuotta sittenTeinipojan bravuuri ja kruunaa italialaisen pizza-illan! Kostuketta laitetaan aina 1,5x annos
- Sannuli3 vuotta sittenKerrassaan hyvä maku, keksejä kostutin ehkä liikaa, mutta sekään ei haitannut.
- Milla Makia3 vuotta sittenHyvä mutta minun makuuni hieman turhan makea. Seuraavalla kerralla kokeilen 0,75 dl sokeria, tai ehkä 0,5.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKyselijä, manteliesanssia on hyvä laittaa muutama tippa.
- Kyselijä3 vuotta sittenKuinkakohan paljon manteliesanssia tulisi laittaa veden kanssa mikäli haluaa marsalaviinin tai amareton korvata sillä?
- Hansulii7 vuotta sittenKokeilin kääretorttupohjalla ja manteliliköörillä. Hurjan hyvää!
- Jillianiina7 vuotta sittenHerkullinen, juhlava ja todella helppotekoinen jälkiruoka. Marsalaviini antoi upean säväyksen täytteelle. Suosittelen!