Italialainen tiramisu Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Italialainen tiramisu

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Tiramisu on italialainen jälkiruoka, jossa maistuvat kahviin kostutetut keksit, mantelilikööri ja täyteläinen mascarponejuusto. Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa herkullisen meheväksi.

    Ainekset

    12 annosta
    1 pkt (200 g)
     
    Savoiardi -keksejä
    tai

    Kostutus

    2 dl
     
    tai
    1 1/2 rkl
     
    sokeria
    tai
    2 1/2 rkl
     
    2 1/2 rkl
     
    amarettolikööriä tai marsalaviiniä
    tai
    vettä ja manteliesanssia
    tai

    Täyte

    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    2 rkl
     
    2 rkl
     
    amarettolikööriä tai marsalaviiniä
    tai
    vettä ja manteliesanssia
    tai
    2 pkt (à 250 g)
     
    tai

    Pinnalle

    1/4 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    850 kJ / 205 kcal
    Rasva
    12,5 g
    josta tyydyttynyttä
    8,4 g
    Hiilihydraatit
    18,1 g
    josta sokereita
    13,9 g
    Proteiini
    3,2 g
    Suola
    0,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sekoita kuuman kahvin joukkoon sokeri ja amaretto, anna jäähtyä.

    Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri erillisessä kulhossa vaahdoksi.

    Sekoita mascarponen joukkoon täytteen amaretto.

    Sekoita mascarponeseos keltuais-sokerivaahdon joukkoon. Nostele valkuaisvaahto varovasti täytteen sekaan.

    Kasta keksit kummaltakin puolelta kahviseokseen. Levitä puolet kekseistä vuoan (noin 25 x 20 cm) pohjalle.

    Levitä täytettä keksien päälle. Lado toinen keksikerros ja päällimmäiseksi täyte.

    Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjollepanoa.

    Vinkki! Voit korvata keksikerrokset 4 munan kääretorttupohjalla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Vicenzi Savoiardi keksi 200g
      Hinta 3,99/kpl
      19,95/kg
    • Pirkka Costa Rica espresso 250g rfa
      Hinta 4,19/kpl
      16,76/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dr. Oetker Karvasmanteliaromi 30ml
      Hinta 2,79/kpl
      93,00/l
    • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
      Hinta 2,99/kpl
      11,96/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Schär Savoiardi kissankielikeksi 200g gluteeniton
      Hinta 6,09/kpl
      30,45/kg
    • Vicenzi Savoiardi keksi 400g
      Hinta 7,75/kpl
      19,38/kg
    • Pellini Tradizionale espresso 250g jauhe
      Hinta 5,19/kpl
      20,76/kg
    • Segafredo Storia Espresso hienojauhettu kahvi luomu RFA 250g
      Hinta 5,59/kpl
      22,36/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250g
      Hinta 3,99/kpl
      15,96/kg
    • Galbani Mascarpone tuorejuusto 250g
      Hinta 4,45/kpl
      17,80/kg
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Hinta 2,29/kpl
      18,32/kg
    • Fazer kaakaojauhe 200g
      Hinta 3,09/kpl
      15,45/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (287 arviota)

    • Keittiössä
      10 päivää sitten
      Manteliesanssia kannattaa laittaa vain joko kostutukseen tai täytteeseen muutama tippa, mielummin vain kostutukseen. Kun laitoin ohjeen määrän, maistui koko homma muidenkin mielestä pakokaasulle.
    • Piatsu
      5 kuukautta sitten
      Olen tehnyt tätä useita kertoja. Vieraat ovat kehuneet vuolaasti. Käytän marsalaviiniä. Annan olla jääkaapissa yön yli. Teen puoli annosta, josta riittää kuudelle. Kostuketta olen laittanut vähemmän kuin mitä ohjeessa on. Näin tiramisu on hyvä vielä seuraavanakin päivänä (jos sitä on vielä jäljellä), eikä ole 'vetelä'.
    • herkkusuu
      10 kuukautta sitten
      Ihana aito italialainen resepti. Teen aina kaksinkertaisen ohjeen, jotta saan kolme kerrosta. Käytän amarettoa ja konjakkia, hiukan enemmän mitä ohjeessa. Luottoresepti!
    • Herkkuäiti
      1 vuosi sitten
      Teinipojan bravuuri ja kruunaa italialaisen pizza-illan! Kostuketta laitetaan aina 1,5x annos
    • Sannuli
      2 vuotta sitten
      Kerrassaan hyvä maku, keksejä kostutin ehkä liikaa, mutta sekään ei haitannut.
    • Milla Makia
      2 vuotta sitten
      Hyvä mutta minun makuuni hieman turhan makea. Seuraavalla kerralla kokeilen 0,75 dl sokeria, tai ehkä 0,5.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Kyselijä, manteliesanssia on hyvä laittaa muutama tippa.
    • Kyselijä
      2 vuotta sitten
      Kuinkakohan paljon manteliesanssia tulisi laittaa veden kanssa mikäli haluaa marsalaviinin tai amareton korvata sillä?
    • Hansulii
      6 vuotta sitten
      Kokeilin kääretorttupohjalla ja manteliliköörillä. Hurjan hyvää!
    • Jillianiina
      6 vuotta sitten
      Herkullinen, juhlava ja todella helppotekoinen jälkiruoka. Marsalaviini antoi upean säväyksen täytteelle. Suosittelen!