• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Italialainen tiramisu

Tiramisu on italialainen jälkiruoka, jossa maistuvat kahviin kostutetut keksit, mantelilikööri ja täyteläinen mascarponejuusto. Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa herkullisen meheväksi.
Italialainen tiramisu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 495 kcal / annos (140g)

Ainekset

12 annosta
    • 1pkt(200 g)Savoiardi -keksejä

Kostutus

    • 1 1/2rklsokeria
    • 2 1/2rklamarettolikööriä, marsalaviiniä tai vettä +
    • manteliesanssia

Täyte

    • 2kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 2rklamarettolikööriä, marsalaviiniä tai vettä +
    • manteliesanssia

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kuuman kahvin joukkoon sokeri ja amaretto, anna jäähtyä. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri erillisessä kulhossa vaahdoksi.
  2. Sekoita mascarponen joukkoon täytteen amaretto. Sekoita juustoseos keltuais-sokerivaahdon joukkoon. Nostele valkuaisvaahto varovasti täytteen sekaan.
  3. Kasta keksit kummaltakin puolelta kahviseokseen. Levitä puolet kekseistä vuoan (noin 25 x 20 cm) pohjalle. Levitä täytettä keksien päälle. Lado toinen keksikerros ja päällimmäiseksi täyte. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjollepanoa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit korvata keksikerrokset 4 munan kääretorttupohjalla.

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 495 kcal2 060 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja48 g
  • Rasvaa28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille16