Italialainen tiramisu
Tiramisu on italialainen jälkiruoka, jossa maistuvat kahviin kostutetut keksit, mantelilikööri ja täyteläinen mascarponejuusto. Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa herkullisen meheväksi.
12 annostayli 60 min495 kcal / annos (140g)
Ainekset
12 annosta
- 1pkt(200 g)Savoiardi -keksejä
Kostutus
- 1 1/2rklsokeria
- 2 1/2rklamarettolikööriä, marsalaviiniä tai vettä +
- manteliesanssia
Täyte
- 2kananmunaa
- 1dlsokeria
- 2rklamarettolikööriä, marsalaviiniä tai vettä +
- manteliesanssia
- 2pkt(à 250 g)Pirkka mascarponejuustoa
Pinnalle
- 1/4dlPirkka kaakaojauhetta (tummaa)
Valmistus
yli 60 min- Sekoita kuuman kahvin joukkoon sokeri ja amaretto, anna jäähtyä. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri erillisessä kulhossa vaahdoksi.
- Sekoita mascarponen joukkoon täytteen amaretto. Sekoita juustoseos keltuais-sokerivaahdon joukkoon. Nostele valkuaisvaahto varovasti täytteen sekaan.
- Kasta keksit kummaltakin puolelta kahviseokseen. Levitä puolet kekseistä vuoan (noin 25 x 20 cm) pohjalle. Levitä täytettä keksien päälle. Lado toinen keksikerros ja päällimmäiseksi täyte. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjollepanoa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit korvata keksikerrokset 4 munan kääretorttupohjalla.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 140g100 g
- 495 kcal2 060 kJ
- Proteiinia 8 g
- Hiilihydraatteja48 g
- Rasvaa28 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kerrassaan hyvä maku, keksejä kostutin ehkä liikaa, mutta sekään ei haitannut.
Hyvä mutta minun makuuni hieman turhan makea. Seuraavalla kerralla kokeilen 0,75 dl sokeria, tai ehkä 0,5.
Kuinkakohan paljon manteliesanssia tulisi laittaa veden kanssa mikäli haluaa marsalaviinin tai amareton korvata sillä?
Kyselijä, manteliesanssia on hyvä laittaa muutama tippa.
Kokeilin kääretorttupohjalla ja manteliliköörillä. Hurjan hyvää!
Herkullinen, juhlava ja todella helppotekoinen jälkiruoka. Marsalaviini antoi upean säväyksen täytteelle. Suosittelen!