Hämähäkkikakku
Hämähäkkikakussa maistuvat raikas päärynä ja suolaisen makea lakritsi. Se sopii erinomaisesti hurjan halloween juhlan tarjottavaksi.
16 annostayli 60 min195 kcal / 100 g
Ainekset
16 annosta
Pohja
- 4kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 3rklkaakaojauhetta
- 1tlleivinjauhetta
Kostutus
- 2dlsäilykepäärynöiden mehua
Vanilja-juustovaahto
- 1tlk(2 1/2 dl)Flora Vanilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1rs(200 g)maustamatonta tuorejuustoa
Täyte
- 2tlk(à 410 g)Pirkka päärynänpuolikkaita mehussa
- 1/2annostavanilja-juustovaahtoa
Pinnalle
- 1/2annostavanilja-juustovaahtoa
- n. 1/2dlPirkka lakritsikastiketta
Koristeluun
- lakritsikaramelleja
- pääkalloja, lakritsirullia ja -mattopaloja
- sokerikuorrutetta
- strösseleitä
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin kaakaojauhe ja leivinjauhe. Yhdistä seos munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
- Valuta päärynät ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi tai pieniksi kuutioiksi. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja pitkällä, terävällä veitsellä kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy päärynätölkin liemellä ja pursota pohjalle 1/2 dl lakritsikastiketta. Levitä päälle päärynälohkot ja 1/4 vanilja-juustovaahdosta. Tee seuraava kerros samoin. Nosta päälle kostutettu kansilevy. Nosta kakku kylmään kevyen painon alle tunniksi.
- Levitä kakun pinnalle ja reunoille loput vanilja-juustovaahdosta veitsen tai lastan avulla. Pursota kakun pinnalle ympyröinä jääkaappikylmää lakritsikastiketta, josta kuvioit hämähäkin verkon keskeltä reunoihin tikulla vetäen. Koristele pinta lakritsihämähäkeillä ja lado kakun reunoille lakritsimattopaloja.
- Lakritsihämähäkit voit tehdä pääkallosalmiakeista pujottamalla lakritsirullapätkiä silmäreikien läpi hämähäkin jaloiksi. Sokerikuorrutteella kiinnität silmäströsselit ja lakritsirullista leikatut tuntosarvet.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per 100 g
- 195 kcal816 kJ
- Proteiinia 4,36 g
- Hiilihydraatteja26 g
- Rasvaa7,93 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tein kakun lasten Halloween-juhliin. Jäi kaikilta lapsilta syömättä. Maistoi itsekin, eikä kyllä ollut erityisen hyvää. Ei jatkoon.
Todella hyvä kakku! Aivan kaikki juhlavieraat kehuivat 😊