PääsiäispavlovaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pääsiäispavlova

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Pääsiäiskarkeilla koristeltu marenkikranssi on pääsiäisen näyttävin herkku. Marenki pursotetaan suloisiksi pesiksi ja täytetään raikkaalla lime curdilla ja mascarponevaahdolla.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

10 annosta

Marenki

5
 
kananmunan valkuaista
tai
3 dl
 
erikoishienoa sokeria (Siro)
tai
2 tl
 
maissitärkkelystä (Maizena)
tai
1 tl
 
omenaviinietikkaa
tai

Lime curd

5
 
keltuaista
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
3–4 (1 dl)
 
limetin mehu
tai
1 tl
 
limetin kuorta raastettuna
tai
75 g
 
voita
tai

Lisäksi

1 tlk (2 dl)
 
tai
1 prk (250 g)
 
tai
1 tl
 
tai
1 ps (240 g)
 
tai
 
 
tai
tai

Ravintosisältö

Energia
1 969 kJ / 471 kcal
Rasva
26,7 g
josta tyydyttynyttä
15,9 g
Hiilihydraatit
49,2 g
josta sokereita
48,6 g
Proteiini
7,8 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä noin 5 minuuttia kunnes marenkimassa on kiiltävän valkoista, paksua ja jähmeää. Siivilöi marengin joukkoon maissitärkkelys ja lisää etikka. Vatkaa vielä pari minuuttia.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Pursota marengista leivinpaperille ympyrän muotoon (⌀ 30 cm) kymmenen pientä kiekkoa. Pursota lopusta marengista kiekoille noin 2 cm korkeat reunat.

Paista 100-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 2 tuntia. Katkaise virta uunista ja anna marengin kuivua jälkilämmöllä vielä noin 1 tunti uuninluukku suljettuna.

Pane keltuaiset, sokeri ja limetinmehu pyöreäpohjaiseen metalliseen kulhoon. Nosta kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä. Kulhon pohja ei saa koskettaa vettä. Kuumenna seosta vesihauteessa koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen, kunnes seos sakenee. Aikaa kuluu noin 5 minuuttia. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää paloiteltu voi ja limetinkuori. Vatkaa, kunnes voi on sulanut. Anna jäähtyä.

Kumoa mascarpone kulhoon ja vatkaa rakenne rikki sähkövatkaimella. Lisää kerma ja vatkaa seos vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Rouhi osa makeisista varovasti veitsellä pienemmiksi.

Irrota täysin jäähtynyt marenkikranssi varovasti leivinpaperista ja nosta tarjoiluvadille. Lusikoi pesiin juuri ennen tarjoamista ensin lime curdia ja päälle mascarponevaahtoa. Koristele linnunmunilla ja rouhitulla suklaalla. Tarjoa heti.

Vinkki! Voit valmistaa marenkipohjan jo useamman päivän etukäteen ja täyttää vasta juuri ennen tarjoilua. Jos haluat leipoa pääsiäisherkkuja pienemmälle porukalle, voit tehdä marengista kaksi pienempää kranssia tai yksittäisiä marenkipesiä. Lime curd säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Saat pääsiäispavlovasta gluteenittoman, kun valitset koristeluun gluteenittoman suklaan ja pääsiäismakeiset.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Hinta 2,39/kpl
    2,39/kg
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Hinta 2,99/kpl
    7,48/kg
  • Druvan Omenasiiderietikka 300ml
    Hinta 2,69/kpl
    8,97/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
    Hinta 2,99/kpl
    11,96/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
    Hinta 2,35/kpl
    11,75/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia 8 kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Rajamäen omenaviinietikka 0,4l
    Hinta 3,59/kpl
    8,98/l
  • Rajamäen 0,5l Pastöroimaton omenaviinietikka inkivääri-kurkuma
    Hinta 4,55/kpl
    9,10/l
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Lime
    Hinta n. 0,36/kpl
    4,49/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 2,19/kpl
    8,76/l
  • Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250g
    Hinta 3,99/kpl
    15,96/kg
  • Galbani Mascarpone tuorejuusto 250g
    Hinta 4,45/kpl
    17,80/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Fazer leivontasuklaa 70% 100g Premium
    Hinta 2,39/kpl
    23,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (57 arviota)

  • Johku
    2 vuotta sitten
    Hyvää oli, mutta lime curdista tuli tosi löysää. Reseptissa olisi kiva jos olisi myös kokonaisaika kerrottu.
  • Henna
    3 vuotta sitten
    Tämä osu ja uppos. Tein irtonaisia "pesiä" ja kaikki meni, jopa aikuiset otti toiset. Mascarponjuusto kerman kanssa aivan loistava tasapainottaja marengin makeudelle, lemon curd (ostin kyllä valmista kaupasta) toi raikkautta ja suklaata vähän kaveriksi... Nam. Lisänä oli halukkaille tarjolla tyrnejä ja vattuja. Niin iso nam.
  • Äiti
    3 vuotta sitten
    Huono marenkiresepti. Jämähti kiinni leivinpaperin, ja oli sitkeä kun kengänpohja. Sinne meni meidän pääsiäisjälkkäri, 10€ roskiin, ja lapset pettyi pahasti, kun innolla tekivät marenkia. Never ever again.
  • Riikka
    3 vuotta sitten
    Marengit onnistuivat hyvin, mutta maku ei ole kovin hyvä, vaan tunkkainen ja jopa vähän suolainen. Mistähän se voisi johtua?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Riikka ja Äiti, harmillista kuulla, että marengit eivät ole onnistuneet. Palautteenne välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.