PääsiäispavlovaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pääsiäispavlova

Pääsiäiskarkeilla koristeltu marenkikranssi on pääsiäisen näyttävin herkku. Marenki pursotetaan suloisiksi pesiksi ja täytetään raikkaalla lime curdilla ja mascarponevaahdolla. Noin 1,20€/annos.*

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Marenki

    • 5valkuaista
    • 3dlerikoishienoa sokeria (Siro)
    • 2tlmaissitärkkelystä (Maizena)
    • 1tlomenaviinietikkaa

Lime curd

    • 5keltuaista
    • 1 1/2dlsokeria
    • 3-4(1 dl)limetin mehu
    • 1tllimetin kuorta raastettuna
    • 75gvoita

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä noin 5 minuuttia kunnes marenkimassa on kiiltävän valkoista, paksua ja jähmeää. Siivilöi marengin joukkoon maissitärkkelys ja lisää etikka. Vatkaa vielä pari minuuttia.
  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Pursota marengista leivinpaperille ympyrän muotoon (⌀ 30 cm) kymmenen pientä kiekkoa. Pursota lopusta marengista kiekoille noin 2 cm korkeat reunat.
  3. Paista 100-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 2 tuntia. Katkaise virta uunista ja anna marengin kuivua jälkilämmöllä vielä noin 1 tunti uuninluukku suljettuna.
  4. Pane keltuaiset, sokeri ja limetinmehu pyöreäpohjaiseen metalliseen kulhoon. Nosta kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä. Kulhon pohja ei saa koskettaa vettä. Kuumenna seosta vesihauteessa koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen, kunnes seos sakenee. Aikaa kuluu noin 5 minuuttia. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää paloiteltu voi ja limetinkuori. Vatkaa, kunnes voi on sulanut. Anna jäähtyä.
  5. Kumoa mascarpone kulhoon ja vatkaa rakenne rikki sähkövatkaimella. Lisää kerma ja vatkaa seos vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Rouhi osa makeisista varovasti veitsellä pienemmiksi.
  6. Irrota täysin jäähtynyt marenkikranssi varovasti leivinpaperista ja nosta tarjoiluvadille. Lusikoi pesiin juuri ennen tarjoamista ensin lime curdia ja päälle mascarponevaahtoa. Koristele linnunmunilla ja rouhitulla suklaalla. Tarjoa heti.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa marenkipohjan jo useamman päivän etukäteen ja täyttää vasta juuri ennen tarjoilua. Jos haluat leipoa pääsiäisherkkuja pienemmälle porukalle, voit tehdä marengista kaksi pienempää kranssia tai yksittäisiä marenkipesiä. Lime curd säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Saat pääsiäispavlovasta gluteenittoman, kun valitset koristeluun gluteenittoman suklaan ja pääsiäismakeiset. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,65/kpl2,60/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,39/kpl2,40/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    1,89/kpl4,72/kg
  • Druvan omenaviinietikka 300ml
    Druvan omenaviinietikka 300ml
    2,45/kpl8,17/l
  • Rajamäen omenaviinietikka  0,4 l
    Rajamäen omenaviinietikka 0,4 l
    -6 %5,502 kpl
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous-6 %
    2,95/kpl7,37/l
  • Rjm omenaviinietikka 0,5l pastöroimaton
    Rjm omenaviinietikka 0,5l pastöroimaton
    4,09/kpl8,18/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Lime
    Lime
    0,37/kpl4,99/kg
    </