Pääsiäispavlova
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Pääsiäiskarkeilla koristeltu marenkikranssi on pääsiäisen näyttävin herkku. Marenki pursotetaan suloisiksi pesiksi ja täytetään raikkaalla lime curdilla ja mascarponevaahdolla.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
10 annosta
Marenki | |
---|---|
5 | kananmunan valkuaista tai |
3 dl | erikoishienoa sokeria (Siro) tai |
2 tl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
1 tl | omenaviinietikkaa tai |
Lime curd | |
5 | keltuaista tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
3–4 (1 dl) | limetin mehu tai |
1 tl | limetin kuorta raastettuna tai |
75 g | voita tai |
Lisäksi | |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
1 tl | tai |
1 ps (240 g) | linnunmunia (maitosuklaarae) tai |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 969 kJ / 471 kcal |
Rasva | 26,7 g |
josta tyydyttynyttä | 15,9 g |
Hiilihydraatit | 49,2 g |
josta sokereita | 48,6 g |
Proteiini | 7,8 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä noin 5 minuuttia kunnes marenkimassa on kiiltävän valkoista, paksua ja jähmeää. Siivilöi marengin joukkoon maissitärkkelys ja lisää etikka. Vatkaa vielä pari minuuttia.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Pursota marengista leivinpaperille ympyrän muotoon (⌀ 30 cm) kymmenen pientä kiekkoa. Pursota lopusta marengista kiekoille noin 2 cm korkeat reunat.
Paista 100-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 2 tuntia. Katkaise virta uunista ja anna marengin kuivua jälkilämmöllä vielä noin 1 tunti uuninluukku suljettuna.
Pane keltuaiset, sokeri ja limetinmehu pyöreäpohjaiseen metalliseen kulhoon. Nosta kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä. Kulhon pohja ei saa koskettaa vettä. Kuumenna seosta vesihauteessa koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen, kunnes seos sakenee. Aikaa kuluu noin 5 minuuttia. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää paloiteltu voi ja limetinkuori. Vatkaa, kunnes voi on sulanut. Anna jäähtyä.
Kumoa mascarpone kulhoon ja vatkaa rakenne rikki sähkövatkaimella. Lisää kerma ja vatkaa seos vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Rouhi osa makeisista varovasti veitsellä pienemmiksi.
Irrota täysin jäähtynyt marenkikranssi varovasti leivinpaperista ja nosta tarjoiluvadille. Lusikoi pesiin juuri ennen tarjoamista ensin lime curdia ja päälle mascarponevaahtoa. Koristele linnunmunilla ja rouhitulla suklaalla. Tarjoa heti.
Vinkki! Voit valmistaa marenkipohjan jo useamman päivän etukäteen ja täyttää vasta juuri ennen tarjoilua. Jos haluat leipoa pääsiäisherkkuja pienemmälle porukalle, voit tehdä marengista kaksi pienempää kranssia tai yksittäisiä marenkipesiä. Lime curd säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Saat pääsiäispavlovasta gluteenittoman, kun valitset koristeluun gluteenittoman suklaan ja pääsiäismakeiset.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kgHinta 1,95/kpl1,95/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Druvan Omenasiiderietikka 300mlHinta 2,69/kpl8,97/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,35/kpl6,75/l
- Pirkka Parhaat mascarpone 250 gHinta 3,29/kpl13,16/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFAHinta 2,35/kpl11,75/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Rajamäen omenaviinietikka 0,4lHinta 3,39/kpl8,48/l
- Rajamäen 0,5l Pastöroimaton omenaviinietikka inkivääri-kurkumaHinta 4,55/kpl9,10/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- LimeHinta n. 0,40/kpl4,99/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Ambrosi Mascarpone tuorejuusto 250gHinta 3,39/kpl13,56/kg
- Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250gHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g TummaHinta 5,49/kpl27,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(403 arviota)
- yli 60 min4,1(88 arviota)
- yli 60 min4,0(49 arviota)
- yli 60 min4,1(56 arviota)
- yli 60 min4,5(257 arviota)
- yli 60 min3,7(79 arviota)
- yli 60 min4,2(158 arviota)
- yli 60 min4,0(654 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (57 arviota)
- Johku2 vuotta sittenHyvää oli, mutta lime curdista tuli tosi löysää. Reseptissa olisi kiva jos olisi myös kokonaisaika kerrottu.
- Henna3 vuotta sittenTämä osu ja uppos. Tein irtonaisia "pesiä" ja kaikki meni, jopa aikuiset otti toiset. Mascarponjuusto kerman kanssa aivan loistava tasapainottaja marengin makeudelle, lemon curd (ostin kyllä valmista kaupasta) toi raikkautta ja suklaata vähän kaveriksi... Nam. Lisänä oli halukkaille tarjolla tyrnejä ja vattuja. Niin iso nam.
- Äiti3 vuotta sittenHuono marenkiresepti. Jämähti kiinni leivinpaperin, ja oli sitkeä kun kengänpohja. Sinne meni meidän pääsiäisjälkkäri, 10€ roskiin, ja lapset pettyi pahasti, kun innolla tekivät marenkia. Never ever again.
- Riikka3 vuotta sittenMarengit onnistuivat hyvin, mutta maku ei ole kovin hyvä, vaan tunkkainen ja jopa vähän suolainen. Mistähän se voisi johtua?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenRiikka ja Äiti, harmillista kuulla, että marengit eivät ole onnistuneet. Palautteenne välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.