Pääsiäispavlova
Pääsiäiskarkeilla koristeltu marenkikranssi on pääsiäisen näyttävin herkku. Marenki pursotetaan suloisiksi pesiksi ja täytetään raikkaalla lime curdilla ja mascarponevaahdolla. Noin 1,20€/annos.*
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
Marenki
- 5valkuaista
- 3dlerikoishienoa sokeria (Siro)
- 2tlmaissitärkkelystä (Maizena)
- 1tlomenaviinietikkaa
Lime curd
- 5keltuaista
- 1 1/2dlsokeria
- 3-4(1 dl)limetin mehu
- 1tllimetin kuorta raastettuna
- 75gvoita
Lisäksi
- 1tlk(2 dl)Pirkka vispikermaa
- 1prk(250 g)Pirkka Parhaat mascarponea
- 1ps(240 g)linnunmunia (maitosuklaarae)
Valmistus
yli 60 min- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä noin 5 minuuttia kunnes marenkimassa on kiiltävän valkoista, paksua ja jähmeää. Siivilöi marengin joukkoon maissitärkkelys ja lisää etikka. Vatkaa vielä pari minuuttia.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Pursota marengista leivinpaperille ympyrän muotoon (⌀ 30 cm) kymmenen pientä kiekkoa. Pursota lopusta marengista kiekoille noin 2 cm korkeat reunat.
- Paista 100-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 2 tuntia. Katkaise virta uunista ja anna marengin kuivua jälkilämmöllä vielä noin 1 tunti uuninluukku suljettuna.
- Pane keltuaiset, sokeri ja limetinmehu pyöreäpohjaiseen metalliseen kulhoon. Nosta kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä. Kulhon pohja ei saa koskettaa vettä. Kuumenna seosta vesihauteessa koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen, kunnes seos sakenee. Aikaa kuluu noin 5 minuuttia. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää paloiteltu voi ja limetinkuori. Vatkaa, kunnes voi on sulanut. Anna jäähtyä.
- Kumoa mascarpone kulhoon ja vatkaa rakenne rikki sähkövatkaimella. Lisää kerma ja vatkaa seos vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Rouhi osa makeisista varovasti veitsellä pienemmiksi.
- Irrota täysin jäähtynyt marenkikranssi varovasti leivinpaperista ja nosta tarjoiluvadille. Lusikoi pesiin juuri ennen tarjoamista ensin lime curdia ja päälle mascarponevaahtoa. Koristele linnunmunilla ja rouhitulla suklaalla. Tarjoa heti.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit valmistaa marenkipohjan jo useamman päivän etukäteen ja täyttää vasta juuri ennen tarjoilua. Jos haluat leipoa pääsiäisherkkuja pienemmälle porukalle, voit tehdä marengista kaksi pienempää kranssia tai yksittäisiä marenkipesiä. Lime curd säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Saat pääsiäispavlovasta gluteenittoman, kun valitset koristeluun gluteenittoman suklaan ja pääsiäismakeiset. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Hyvää oli, mutta lime curdista tuli tosi löysää. Reseptissa olisi kiva jos olisi myös kokonaisaika kerrottu.
Tämä osu ja uppos. Tein irtonaisia "pesiä" ja kaikki meni, jopa aikuiset otti toiset. Mascarponjuusto kerman kanssa aivan loistava tasapainottaja marengin makeudelle, lemon curd (ostin kyllä valmista kaupasta) toi raikkautta ja suklaata vähän kaveriksi... Nam. Lisänä oli halukkaille tarjolla tyrnejä ja vattuja. Niin iso nam.
Huono marenkiresepti. Jämähti kiinni leivinpaperin, ja oli sitkeä kun kengänpohja. Sinne meni meidän pääsiäisjälkkäri, 10€ roskiin, ja lapset pettyi pahasti, kun innolla tekivät marenkia. Never ever again.
Marengit onnistuivat hyvin, mutta maku ei ole kovin hyvä, vaan tunkkainen ja jopa vähän suolainen. Mistähän se voisi johtua?
Riikka ja Äiti, harmillista kuulla, että marengit eivät ole onnistuneet. Palautteenne välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.