Pavlova eli pehmeä marenkikakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Upea ja näyttävä pavlova on juhlien kruununjalokivi. Tuoreilla marjoilla koristeltu pehmeä marenkikakku on hurmaava jälkiruoka, jota kaikki rakastavat.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
12 annosta
Marenki | |
---|---|
6 | kananmunan valkuaista tai |
4 dl | sokeria tai |
2 rkl | maissitärkkelys- tai perunajauhoja tai |
1 1/2 tl | etikkaa tai |
Lisäksi | |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 tl | tai |
500 g | tuoreita mansikoita tai |
1 rs (125 g) | punaherukoita tai |
Ravintosisältö
Energia | 689 kJ / 165 kcal |
Rasva | 7,3 g |
josta tyydyttynyttä | 4,1 g |
Hiilihydraatit | 21,3 g |
josta sokereita | 19,8 g |
Proteiini | 1,8 g |
Suola | 0 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Marenkipohja
Riko huoneenlämpöisten valkuaisten rakenne kulhossa. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää vähitellen joukkoon sokeri, koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa, kunnes seos on kiiltävän valkoista, paksua ja jähmeää. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja etikka. Vatkaa vielä pari minuuttia.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä niistä kohdista, joihin levität marengin. Levitä marenkivaahto ympyrän (Ø noin 22 cm) muotoon leivinpaperin päälle. Muotoile marenkikeon reunat lastalla korkeammiksi ja tee keskelle kuoppa täytteitä varten.
Kuivata marenkia 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Katkaise virta uunista ja jätä marenki uuniin kuivumaan vielä noin tunniksi.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Täytä täysin jäähtynyt pavlova kermavaahdolla sekä tuoreilla mansikoilla ja punaherukoilla.
Voit valmistaa marenkipohjan jo etukäteen ja täyttää vasta juuri ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Pirkka etikka 500mlHinta 1,59/kpl3,18/l
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka punaherukka 125gHinta 5,99/kpl47,92/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- K-Menu etikka 1,5lHinta 1,39/kpl0,93/l
- Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 1,5lHinta 4,75/kpl3,17/l
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Mansikka 500g NL/BE 1lkHinta 5,95/kpl11,90/kg
- Mansikka 500g NL/BE 1lkHinta 5,95/kpl11,90/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(57 arviota)
- yli 60 min4,0(789 arviota)
- yli 60 min3,8(44 arviota)
- yli 60 min3,9(59 arviota)
- yli 60 min3,7(78 arviota)
- yli 60 min4,5(261 arviota)
- yli 60 min3,8(49 arviota)
- yli 60 min3,7(30 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (659 arviota)
- 😋1 kuukausi sittenMillaista etikkaa?
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sitten😋, pavlovaan voi käyttää maustamatonta Pirkka etikkaa.
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenTaikina sormi, jos marenki on sisältä kovin sitkeää on se todennäköisesti jäänyt liian raa'aksi. Tällöin kannattaa pidentää paistoaikaa. Jos marenkin taas alkaa tummua pinnalta, kannattaa laskea uunin lämpötilaa hiukan matalammaksi.
- Markkuvaan8 kuukautta sittenMiten käytän keltuaiset🤔
- Tins8 kuukautta sittenMaistui erittäin hyvältä, vieraat rakastivat sitä. Hedelmät, joita käytin, olivat mustikoita ja . Kiitos resrptisä
- Anne9 kuukautta sittenJätä uuniin tunniksi? Uuniluukku kiinni?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKarkki, ohjeesta tulee yksi marenkilevy, jonka päälle kermavaahto ja marjat laitetaan.
- Karkki1 vuosi sittenLaitetaanko kermavaahtoa myös kakun päälle vai pelkästään levyjen väliin?
- Ro.1 vuosi sittenerinomainen resepti😀
- Bagaren1 vuosi sittenLuottoreseptini!
- Hyvää1 vuosi sittenHyvää
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenJuhlat, pavlovan pitäisi jäädä vaahtokarkkimaisen pehmeäksi ja hieman sitkeäksi sisältä. Onkohan massaa vaahdotettu tarpeeksi? On tärkeää vaahdottaa marenkia niin kauan, että sokeri sulaa vaahtoon. Sormella voi testata, ettei massassa tunnu sokerikiteitä.
- Juhlat1 vuosi sittenMulla usein ollut mahdoton leikata, on sisältä sitkeä, mitähän mahdollisesti teen väärin?
- Juhannusmakkara1 vuosi sittenHelppo resepti! Muistaa vaan vatkata munat kovaksi vaahdoksi. Maistui myös tosi hyvältä!
- Linda1 vuosi sittenOnnistui täydellisesti ohjetta noudattaen, kiitos! Jätin vielä yön yli uuniin paistoajan jälkeen, hyvin toimi niin.
- K.K.-kotileipuri2 vuotta sittenKaunista. Hirmuisen hyvää.💔💞❤️💖💕💔💞
- Maarit3 vuotta sittenMoi. Huippu hyvä ohje. Onnistuu aina👌. Kermarahkaa päälle ja marjoja🍓Nytkin uunissa, pian ystävien suussa ja hymyt huulilla👌kiios tästä ohjeesta😊
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKirsi, marenkia voi kuivattaa uunissa 100 asteessa noin 2 tuntia tai 125 asteessa noin 1,5 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki, joten tuotetta kannattaa tarkkailla paiston aikana.
- Jauhopeukalo4 vuotta sittenJauhopeukalo kiittää selvennyksestä :)
- Mössöä4 vuotta sittenPohjat eivät irronneet leivinpaperista vaikka teimme kaiken ohjeen mukaan.
- Melkein hyvä4 vuotta sittenAussit suosittaa 130 astetta ja tunti, sen jälkeen uunin ovi auki. Pellin voi esilämmittää ja paperille voi levittää hieman ruokaöljyä. Meillä tarttui todella pahasti paperiin, koska uuni ei lämmittänyt peltiä alta tarpeeksi.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenJauhopeukalo, kuten ohjeessa mainitaan, että tästä tulee kaksi levyä. Halutessaan voi toki tehdä yhden suuremman levyn, mutta tällöin paistoaikaa kannattaa pidentää jonkin verran. Mainitsemasi kommentin jälkeen reseptiä on päivitetty.
- Jauhopeukalo4 vuotta sittenHyvällä menestyksellä olen tätä ihanaa ohjetta käyttänyt ja juuri nyt kuivuu marenki uunissa. Kun luin kommentteja, siellä sanottiin ohjeen olevan yhdelle levylle. Ohje neuvoo kuitenkin tekemään kaksi 20 cm:stä. Kumpaa ohjetta siis kannattaa noudattaa? Itse olen tehnyt yhden isomman, n. 26 cm ja kehuja on tullut runsaasti. Kiitos hyvästä ohjeesta.
- Löysä taikina mutta muuten hyvä4 vuotta sittenPavlovani on uunissa vielä mutta taikina oli löysää mutta johtuu varmaan siitä että en vaahdottanut tarpeeksi🤷🏼♀️Mutta taikina on todella hyvä ja kaikki k-ruoka ohjeet on mielestäni todella hyviä ja otan todella usein k-ruoka ohjeen jos vain mahdollista hyvä yritys!❤️
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenLeipuri, marengin tulee tosiaan olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki. Mikäli marenkilevy jää kiinni leivinpaperiin, voi paisto-aikaa jatkaa tai voit myös kokeilla voidella leivinpaperin öljyllä.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenOrava, ikävä kuulla, että pavlova on jäänyt leivinpaperiin kiinni. K-Koekeittiöllä tehdyissä testeissä kypsä marenkikakku on irronnut leivinpaperista. Koska leivinpapereissa voi olla eroja, olemme lisänneet reseptiin nyt maininnan, että leivinpaperi kannattaa voidella kevyesti niistä kohdin, johon marenki laitetaan. Kiitos vielä palautteestasi ja pahoittelut harmillisesta tilanteesta!
- Kakku pilalla4 vuotta sittenKannattaisikohan ohjetta muokata merkitsemällä että leivinpaperi pitää öljytä? Ohje tulee Googlessa ensimmäisenä vastaan ja aiheuttaa aika monelle mielipahaa kun massa jää helposti leivinpaperiin kiinni. Niin kävi täälläkin.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenmaukka, kiitos kommentista, välitän huomiosi tiedoksi eteenpäin.
- Alisa4 vuotta sittenHyvää oli
- Sofia4 vuotta sittenKäytin tänään reseptiä, klo.22.22 ja ärsytti vähän kun piti odottaa 2tuntia valmistumista kello oli melkein keski yö kun tuli valmista. Okei oli oma syyni kun aloitin niin myöhään, mutta hyvää tuli ja suosittelen teitä. T:Sofia❤️