Pavlova eli pehmeä marenkikakku
Tuoreilla marjoilla koristeltu pavlova on hurmaava jälkiruoka, jota kaikki rakastavat. Tämäkin resepti vain n. 0,85€/annos*.
- 8 annosta
- yli 60 min
- 187 kcal / 100 g
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 4valkuaista
- 2dlsokeria
- 1tlmaissitärkkelys- tai perunajauhoja
- 1tletikkaa
Päälle
- 3dlkuohu- tai vispikermaa
- n. 1 1/2rklsokeria
- 1ltuoreita mansikoita
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja maissijauhot sokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan jatkaen vatkaamista. Sekoita joukkoon vielä etikka.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä niistä kohdista, joihin levität marengin. Levitä marenkivaahto kahden ympyrän (⌀ noin 20 cm) muotoon leivinpaperin päälle. Tee reunoista hieman keskustaa paksummat.
- Kuivata marenkia 100-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki. Anna marengin jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Täytä kakku kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 187 kcal782 kJ
- Proteiinia 1,98 g
- Hiilihydraatteja21,6 g
- Rasvaa10 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kirsi, marenkia voi kuivattaa uunissa 100 asteessa noin 2 tuntia tai 125 asteessa noin 1,5 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki, joten tuotetta kannattaa tarkkailla paiston aikana.
Videolla paistolämpötila on 125 astetta, kirjallisessa ohjeessa 100. Kumpi on oikea?
Jauhopeukalo kiittää selvennyksestä :)
Pohjat eivät irronneet leivinpaperista vaikka teimme kaiken ohjeen mukaan.
Aussit suosittaa 130 astetta ja tunti, sen jälkeen uunin ovi auki. Pellin voi esilämmittää ja paperille voi levittää hieman ruokaöljyä. Meillä tarttui todella pahasti paperiin, koska uuni ei lämmittänyt peltiä alta tarpeeksi.
Jauhopeukalo, kuten ohjeessa mainitaan, että tästä tulee kaksi levyä. Halutessaan voi toki tehdä yhden suuremman levyn, mutta tällöin paistoaikaa kannattaa pidentää jonkin verran. Mainitsemasi kommentin jälkeen reseptiä on päivitetty.
Hyvällä menestyksellä olen tätä ihanaa ohjetta käyttänyt ja juuri nyt kuivuu marenki uunissa. Kun luin kommentteja, siellä sanottiin ohjeen olevan yhdelle levylle. Ohje neuvoo kuitenkin tekemään kaksi 20 cm:stä. Kumpaa ohjetta siis kannattaa noudattaa? Itse olen tehnyt yhden isomman, n. 26 cm ja kehuja on tullut runsaasti. Kiitos hyvästä ohjeesta.
Pavlovani on uunissa vielä mutta taikina oli löysää mutta johtuu varmaan siitä että en vaahdottanut tarpeeksi🤷🏼♀️Mutta taikina on todella hyvä ja kaikki k-ruoka ohjeet on mielestäni todella hyviä ja otan todella usein k-ruoka ohjeen jos vain mahdollista hyvä yritys!❤️
Mikähän tässä ohjeessa mättää. Ennen on aina onnistunut, tänä kesänä olen tehnyt 3 KERTAA, ja jokainen jäi ihan liian raa'aksi keskeltä ja tarttui leivinpaperiin. Samaa sanoi kaksi kaveriani! Poistakaa tämä ohje heti, kulutatte ihmisten leivontatarpeita ja hermoja turhaan.
Leipuri, marengin tulee tosiaan olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki. Mikäli marenkilevy jää kiinni leivinpaperiin, voi paisto-aikaa jatkaa tai voit myös kokeilla voidella leivinpaperin öljyllä.
Ei voida olettaa, että kaikki tajuaa lukea kommentit josta selviää tärkeitä ohjeita, kun niitä ei varsinaiseen ohjeeseen viitsitä laittaa
Orava, ikävä kuulla, että pavlova on jäänyt leivinpaperiin kiinni. K-Koekeittiöllä tehdyissä testeissä kypsä marenkikakku on irronnut leivinpaperista. Koska leivinpapereissa voi olla eroja, olemme lisänneet reseptiin nyt maininnan, että leivinpaperi kannattaa voidella kevyesti niistä kohdin, johon marenki laitetaan. Kiitos vielä palautteestasi ja pahoittelut harmillisesta tilanteesta!
Kyllä ottaa päähän, kun teet ensimmäistä kertaa Pavlova-pohjan ja se jämähtää kiinni leivinpaperiin. Ohjeisiin olisi erittäin hyvä saada niinkin oleellinen tieto kuin leivinpaperin öljyäminen, joka näköjään lukee muiden pavlova-ohjeissa.. Luo melkoista epäluotettavuutta ohjeisiin, kun onnistumisen osalta puuttuu niin tärkeä tieto!! Hieman vituttaa, kun vieraat joutuu raapimaan kakkua leivinpaperista sillä varavaihtoehtoon ei ole enää aikaa.
Surkea ohje oleellinen tieto leivinpaperin öljyämisestä puuttui. EDELLEEN...
Kannattaisikohan ohjetta muokata merkitsemällä että leivinpaperi pitää öljytä? Ohje tulee Googlessa ensimmäisenä vastaan ja aiheuttaa aika monelle mielipahaa kun massa jää helposti leivinpaperiin kiinni. Niin kävi täälläkin.
Kukahan älykääpiö on tämän reseptin keksinyt? Massa jää uunin jälkeen kiinni kun liimattu leivinpaperiin. Olisiko kannattanut kertoa paperin öljyämisestä itse reseptissä eikä vasta jälkeenpäin!!!
maukka, kiitos kommentista, välitän huomiosi tiedoksi eteenpäin.
Hyvää oli
Käytin tänään reseptiä, klo.22.22 ja ärsytti vähän kun piti odottaa 2tuntia valmistumista kello oli melkein keski yö kun tuli valmista. Okei oli oma syyni kun aloitin niin myöhään, mutta hyvää tuli ja suosittelen teitä. T:Sofia❤️
Mahtavaa makoisaa pehmeää ja parasta ikinä
Pohja jäi sinnikkäästi kiinni leivinpaperiin, vaikka paistoin kiertoilmauunissa peräti 2 h/100 astetta. En ymmärrä, mistä tämä johtuu. Muuten tuli hyvää.
KokkiToivoton, jos leivinpaperissa ei ole riittävästi silikointia, pavlova voit tarttua leivinpaperiin. Voipaperia paistamiseen ei kannata käyttää. Leivinpaperin voi myös voidella kevyesti rypsiöljyllä ennen marenkimassan levittämästi.
Super hyvä ohje😀!
Voiko kaksi marenkilevyä paistaa uunissa samaan aikaan? Millä korkeuksilla ja missä asteessa?
Johanna, voit paistaa kaksi marenkilevyä uunissa samaan aikaan jos uunissa on kiertoilmatoiminto. Kiertoilmalla paistettaessa lämpötila on 25 astetta vähemmän kuin perinteisellä paistotoiminnolla.
Paula, resepti on testattu K-koekeittiöllä näillä aineksilla.
Voiko etikan korvata sitruunamehulla ?
Sori painoin vahingossa asiaton viesti kohtaa
Kokeilija, Pavlovan voi paistaa uunin keskitasolla. Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulisi olla 100 astetta. Paistoaika ei yleensä merkittävästi kiertoilmalla paistettaessa muutu paistolämpötilan ollessa alempi. Toki uuneissa on yksilökohtaisia eroja, joten leivonnaisen kypsymistä on hyvä seurata paistamisen loppupuolella.
Kuten aiempiin kirjoittaja toteaa, niin uunin paistokorkeus tulisi myös tietää. Mikä on oikea korkeus? Entä vaihtoehto kiertoilmauunille lämpöineen ja kestoineen?