Pavlova eli pehmeä marenkikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pavlova eli pehmeä marenkikakku

Tuoreilla marjoilla koristeltu pavlova on hurmaava jälkiruoka, jota kaikki rakastavat. Tämäkin resepti vain n. 0,85€/annos*.

  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 187 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Pohja

Päälle

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja maissijauhot sokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan jatkaen vatkaamista. Sekoita joukkoon vielä etikka.
  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä marenkivaahto kahden ympyrän (⌀ noin 20 cm) muotoon leivinpaperin päälle. Tee reunoista hieman keskustaa paksummat.
  3. Kuivata marenkia 100-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki. Anna marengin jäähtyä.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Täytä kakku kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 187 kcal782 kJ
  • Proteiinia 1,98 g
  • Hiilihydraatteja21,6 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-32 %
    1,00/kpl1,72/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,69/kpl2,64/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    1,89/kpl4,73/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl24,90/kg
  • Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    2,09/kpl20,90/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,09/kpl24,59/kg
  • K-Menu etikka 1,5l
    K-Menu etikka 1,5l
    2,19/kpl1,46/l
  • Golden Star Etikka 1l
    Golden Star Etikka 1l
    2,49/kpl
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    2,15/kpl4,30/l
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    0,85/kpl4,25/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    2,39/kpl4,78/l
  • Pirkka mansikka 250 g 1lk ulkomainen
    Pirkka mansikka 250 g 1lk ulkomainen
    2,49/kpl9,96/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 298 arvostelua
  • maukka1.6.2020

    Kukahan älykääpiö on tämän reseptin keksinyt? Massa jää uunin jälkeen kiinni kun liimattu leivinpaperiin. Olisiko kannattanut kertoa paperin öljyämisestä itse reseptissä eikä vasta jälkeenpäin!!!

  • Alisa27.5.2020

    Hyvää oli

  • Sofia27.5.2020

    Käytin tänään reseptiä, klo.22.22 ja ärsytti vähän kun piti odottaa 2tuntia valmistumista kello oli melkein keski yö kun tuli valmista. Okei oli oma syyni kun aloitin niin myöhään, mutta hyvää tuli ja suosittelen teitä. T:Sofia❤️

  • Ella5.7.2019

    Mahtavaa makoisaa pehmeää ja parasta ikinä

  • KokkiToivoton4.7.2019

    Pohja jäi sinnikkäästi kiinni leivinpaperiin, vaikka paistoin kiertoilmauunissa peräti 2 h/100 astetta. En ymmärrä, mistä tämä johtuu. Muuten tuli hyvää.

  • K-Kuluttajapalvelu4.7.2019

    KokkiToivoton, jos leivinpaperissa ei ole riittävästi silikointia, pavlova voit tarttua leivinpaperiin. Voipaperia paistamiseen ei kannata käyttää. Leivinpaperin voi myös voidella kevyesti rypsiöljyllä ennen marenkimassan levittämästi.

  • Pavlova26.5.2019

    Super hyvä ohje😀!

  • Johanna10.5.2019

    Voiko kaksi marenkilevyä paistaa uunissa samaan aikaan? Millä korkeuksilla ja missä asteessa?

  • K-Kuluttajapalvelu10.5.2019

    Johanna, voit paistaa kaksi marenkilevyä uunissa samaan aikaan jos uunissa on kiertoilmatoiminto. Kiertoilmalla paistettaessa lämpötila on 25 astetta vähemmän kuin perinteisellä paistotoiminnolla.

  • K-Kuluttajapalvelu28.3.2019

    Paula, resepti on testattu K-koekeittiöllä näillä aineksilla.

  • Paula28.3.2019

    Voiko etikan korvata sitruunamehulla ?

  • Ansku 5.1.2019

    Sori painoin vahingossa asiaton viesti kohtaa

  • K-Kuluttajapalvelu31.12.2018

    Kokeilija, Pavlovan voi paistaa uunin keskitasolla. Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulisi olla 100 astetta. Paistoaika ei yleensä merkittävästi kiertoilmalla paistettaessa muutu paistolämpötilan ollessa alempi. Toki uuneissa on yksilökohtaisia eroja, joten leivonnaisen kypsymistä on hyvä seurata paistamisen loppupuolella.

  • kokeilija31.12.2018

    Kuten aiempiin kirjoittaja toteaa, niin uunin paistokorkeus tulisi myös tietää. Mikä on oikea korkeus? Entä vaihtoehto kiertoilmauunille lämpöineen ja kestoineen?

  • Anni5.6.2018

    Olisi hyvä leivonnaisten osalta ilmoittaa myös paistokorkeus uunissa. Se vaikuttaa lopputulokseen monesti yllättävänkin paljon.

  • K-Kuluttajapalvelu4.5.2018

    Hei kokki3, pavlovaa paistetaan uunissa noin 1,5 tuntia.

  • kokki34.5.2018

    Paljonko tuo 11/2 nyt sitten on ?

  • K-Kuluttajapalvelu18.8.2017

    Martta, mikäli marenkilevy jää kiinni leivinpaperiin voi paistoa jatkaa. Uunien tehoissa on eroja ja voi olla, että jokin uunin vaatii pidemmän paistoajan.

  • Martta18.8.2017

    Ohjeet selkeitä,mutta kakku jää keskeltä kiinni sitkomaisesti,vaikka leivinpaperin öljyää.pitäiskö olla uunissa kauemmin

  • Kakkukikka17.8.2017

    Missä vaiheessa 2 dl sokeria lisätään - ei ohjeissa mainintaa?

  • Kokkikolmonen8.7.2017

    Superhyvä resepti toimii hyvin juhlaan ja arkeen tykkään kokeilkaa ihmeessä! Maukasta!🍽⛤⛤⛤⛤⛤🎉🎊

  • K-Kuluttajapalvelu6.7.2017

    Juupas, kuivassa paikassa pohjat säilyvät muutaman päivän. Kosteus voi vaikuttaa marengin rakenteeseen.

  • juupas6.7.2017

    Voiko pavlovan tehdä etukäteen? Esim. Edellisenä päivänä? Imeekö kosteutta, jos ei syödä heti?

  • morgaine15.6.2017

    Hyvä resepti! Ihana kakku.

  • K-Kuluttajapalvelu25.10.2016

    Portteri, paistoaika on oikein. On tavallista, että pavlovaa paistetaan suhteellisen pitkä aika melko matalassa lämpötilassa. Näin marenkimassa kypsyy ja kuivuu niin kuin on tarkoitus.

  • Potteri25.10.2016

    Onko tuolla kirjoitusvirhe? Nimittäin kolmos vaiheessa lukee "Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia"

  • K-Kuluttajapalvelu4.5.2016

    Iipukka, resepti on yhdelle marenkilevylle.

  • Iipukka4.5.2016

    Kuvassa on kaksi kerrosta, onko resepti vain yhdelle kerrokselle?