Pavlova eli pehmeä marenkikakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pavlova eli pehmeä marenkikakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Upea ja juhlava pavlova on juhlien kruununjalokivi. Tuoreilla marjoilla koristeltu herkku on hurmaava jälkiruoka, jota kaikki rakastavat.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta

Marenki

6
 
kananmunan valkuaista
tai
4 dl
 
sokeria
tai
2 rkl
 
maissitärkkelys- tai perunajauhoja
tai
1 1/2 tl
 
etikkaa
tai

Lisäksi

1 tlk (2 dl)
 
tai
1 tl
 
tai
500 g
 
tuoreita mansikoita
tai
1 rs (125 g)
 
punaherukoita
tai

Ravintosisältö

Energia
689 kJ / 165 kcal
Rasva
7,3 g
josta tyydyttynyttä
4,1 g
Hiilihydraatit
21,3 g
josta sokereita
19,8 g
Proteiini
1,8 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Marenkipohja

Riko huoneenlämpöisten valkuaisten rakenne kulhossa. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää vähitellen joukkoon sokeri, koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa, kunnes seos on kiiltävän valkoista, paksua ja jähmeää. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja etikka. Vatkaa vielä pari minuuttia.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä niistä kohdista, joihin levität marengin. Levitä marenkivaahto ympyrän (Ø noin 22 cm) muotoon leivinpaperin päälle. Muotoile marenkikeon reunat lastalla korkeammiksi ja tee keskelle kuoppa täytteitä varten.

Kuivata marenkia 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Katkaise virta uunista ja jätä marenki uuniin kuivumaan vielä noin tunniksi.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Täytä täysin jäähtynyt pavlova kermavaahdolla sekä tuoreilla mansikoilla ja punaherukoilla.

Voit valmistaa marenkipohjan jo etukäteen ja täyttää vasta juuri ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Hinta 2,89/kpl
    7,23/kg
  • Pirkka etikka 500ml
    Hinta 1,59/kpl
    3,18/l
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Plussa-etu −11 %
    Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    3,68/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,69/kpl (4,14/kg)
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • K-Menu etikka 1,5l
    Hinta 1,39/kpl
    0,93/l
  • Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 1,5l
    Hinta 4,75/kpl
    3,17/l
  • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 2,19/kpl
    8,76/l
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (643 arviota)

  • Markkuvaan
    1 kuukausi sitten
    Miten käytän keltuaiset🤔
  • Tins
    2 kuukautta sitten
    Maistui erittäin hyvältä, vieraat rakastivat sitä. Hedelmät, joita käytin, olivat mustikoita ja . Kiitos resrptisä
  • Anne
    3 kuukautta sitten
    Jätä uuniin tunniksi? Uuniluukku kiinni?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 kuukautta sitten
    Karkki, ohjeesta tulee yksi marenkilevy, jonka päälle kermavaahto ja marjat laitetaan.
  • Karkki
    6 kuukautta sitten
    Laitetaanko kermavaahtoa myös kakun päälle vai pelkästään levyjen väliin?
  • Ro.
    9 kuukautta sitten
    erinomainen resepti😀
  • Bagaren
    1 vuosi sitten
    Luottoreseptini!
  • Hyvää
    1 vuosi sitten
    Hyvää
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Juhlat, pavlovan pitäisi jäädä vaahtokarkkimaisen pehmeäksi ja hieman sitkeäksi sisältä. Onkohan massaa vaahdotettu tarpeeksi? On tärkeää vaahdottaa marenkia niin kauan, että sokeri sulaa vaahtoon. Sormella voi testata, ettei massassa tunnu sokerikiteitä.
  • Juhlat
    1 vuosi sitten
    Mulla usein ollut mahdoton leikata, on sisältä sitkeä, mitähän mahdollisesti teen väärin?
  • Juhannusmakkara
    1 vuosi sitten
    Helppo resepti! Muistaa vaan vatkata munat kovaksi vaahdoksi. Maistui myös tosi hyvältä!
  • Linda
    1 vuosi sitten
    Onnistui täydellisesti ohjetta noudattaen, kiitos! Jätin vielä yön yli uuniin paistoajan jälkeen, hyvin toimi niin.
  • K.K.-kotileipuri
    1 vuosi sitten
    Kaunista. Hirmuisen hyvää.💔💞❤️💖💕💔💞
  • Maarit
    3 vuotta sitten
    Moi. Huippu hyvä ohje. Onnistuu aina👌. Kermarahkaa päälle ja marjoja🍓Nytkin uunissa, pian ystävien suussa ja hymyt huulilla👌kiios tästä ohjeesta😊
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Kirsi, marenkia voi kuivattaa uunissa 100 asteessa noin 2 tuntia tai 125 asteessa noin 1,5 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki, joten tuotetta kannattaa tarkkailla paiston aikana.
  • Jauhopeukalo
    4 vuotta sitten
    Jauhopeukalo kiittää selvennyksestä :)
  • Mössöä
    4 vuotta sitten
    Pohjat eivät irronneet leivinpaperista vaikka teimme kaiken ohjeen mukaan.
  • Melkein hyvä
    4 vuotta sitten
    Aussit suosittaa 130 astetta ja tunti, sen jälkeen uunin ovi auki. Pellin voi esilämmittää ja paperille voi levittää hieman ruokaöljyä. Meillä tarttui todella pahasti paperiin, koska uuni ei lämmittänyt peltiä alta tarpeeksi.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Jauhopeukalo, kuten ohjeessa mainitaan, että tästä tulee kaksi levyä. Halutessaan voi toki tehdä yhden suuremman levyn, mutta tällöin paistoaikaa kannattaa pidentää jonkin verran. Mainitsemasi kommentin jälkeen reseptiä on päivitetty.
  • Jauhopeukalo
    4 vuotta sitten
    Hyvällä menestyksellä olen tätä ihanaa ohjetta käyttänyt ja juuri nyt kuivuu marenki uunissa. Kun luin kommentteja, siellä sanottiin ohjeen olevan yhdelle levylle. Ohje neuvoo kuitenkin tekemään kaksi 20 cm:stä. Kumpaa ohjetta siis kannattaa noudattaa? Itse olen tehnyt yhden isomman, n. 26 cm ja kehuja on tullut runsaasti. Kiitos hyvästä ohjeesta.
  • Löysä taikina mutta muuten hyvä
    4 vuotta sitten
    Pavlovani on uunissa vielä mutta taikina oli löysää mutta johtuu varmaan siitä että en vaahdottanut tarpeeksi🤷🏼‍♀️Mutta taikina on todella hyvä ja kaikki k-ruoka ohjeet on mielestäni todella hyviä ja otan todella usein k-ruoka ohjeen jos vain mahdollista hyvä yritys!❤️
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Leipuri, marengin tulee tosiaan olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki. Mikäli marenkilevy jää kiinni leivinpaperiin, voi paisto-aikaa jatkaa tai voit myös kokeilla voidella leivinpaperin öljyllä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Orava, ikävä kuulla, että pavlova on jäänyt leivinpaperiin kiinni. K-Koekeittiöllä tehdyissä testeissä kypsä marenkikakku on irronnut leivinpaperista. Koska leivinpapereissa voi olla eroja, olemme lisänneet reseptiin nyt maininnan, että leivinpaperi kannattaa voidella kevyesti niistä kohdin, johon marenki laitetaan. Kiitos vielä palautteestasi ja pahoittelut harmillisesta tilanteesta!
  • Kakku pilalla
    4 vuotta sitten
    Kannattaisikohan ohjetta muokata merkitsemällä että leivinpaperi pitää öljytä? Ohje tulee Googlessa ensimmäisenä vastaan ja aiheuttaa aika monelle mielipahaa kun massa jää helposti leivinpaperiin kiinni. Niin kävi täälläkin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    maukka, kiitos kommentista, välitän huomiosi tiedoksi eteenpäin.
  • Alisa
    4 vuotta sitten
    Hyvää oli
  • Sofia
    4 vuotta sitten
    Käytin tänään reseptiä, klo.22.22 ja ärsytti vähän kun piti odottaa 2tuntia valmistumista kello oli melkein keski yö kun tuli valmista. Okei oli oma syyni kun aloitin niin myöhään, mutta hyvää tuli ja suosittelen teitä. T:Sofia❤️
  • Ella
    5 vuotta sitten
    Mahtavaa makoisaa pehmeää ja parasta ikinä
  • KokkiToivoton
    5 vuotta sitten
    Pohja jäi sinnikkäästi kiinni leivinpaperiin, vaikka paistoin kiertoilmauunissa peräti 2 h/100 astetta. En ymmärrä, mistä tämä johtuu. Muuten tuli hyvää.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    KokkiToivoton, jos leivinpaperissa ei ole riittävästi silikointia, pavlova voit tarttua leivinpaperiin. Voipaperia paistamiseen ei kannata käyttää. Leivinpaperin voi myös voidella kevyesti rypsiöljyllä ennen marenkimassan levittämästi.