Pavlova eli pehmeä marenkikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pavlova eli pehmeä marenkikakku

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Tuoreilla marjoilla koristeltu pavlova on hurmaava jälkiruoka, jota kaikki rakastavat.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta

Pohja

4
 
valkuaista
tai
2 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
maissitärkkelys- tai perunajauhoja
tai
1 tl
 
tai
1 tl
 
etikkaa
tai

Päälle

3 dl
 
kuohu- tai vispikermaa
tai
n. 1 1/2 rkl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai
1 l
 
tuoreita mansikoita
tai

Valmistus

yli 60 min
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja maissijauhot sokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan jatkaen vatkaamista. Sekoita joukkoon vielä etikka.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä niistä kohdista, joihin levität marengin. Levitä marenkivaahto kahden ympyrän (⌀ noin 20 cm) muotoon leivinpaperin päälle. Tee reunoista hieman keskustaa paksummat.
Kuivata marenkia 100-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki. Anna marengin jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Täytä kakku kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,59/kpl
    25,90/kg
  • Pirkka etikka 500ml
    Pirkka etikka 500ml
    1,59/kpl
    3,18/l
  • K-Menu etikka 1,5l
    K-Menu etikka 1,5l
    1,69/kpl
    1,13/l
  • Golden Star Etikka 1l
    Golden Star Etikka 1l
    2,59/kpl
    2,59/l
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,19/kpl
    3,78/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,89/kpl
    3,26/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    2,65/kpl
    5,30/l
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    1,15/kpl
    5,75/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    1,19/kpl
    5,95/l
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    2,69/kpl
    6,73/kg
  • Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen
    Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen
    3,29/kpl
    13,16/kg
  • Mansikka 1kg Espanja 1lk
    Mansikka 1kg Espanja 1lk
    7,95/kpl
    7,95/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    2,09/kpl
    2,09/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,29/kpl
    26,94/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    2,49/kpl
    15,56/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (505 arvostelua)

  • K.K.-kotileipuri
    4 kuukautta sitten
    Kaunista. Hirmuisen hyvää.💔💞❤️💖💕💔💞
  • Maarit
    1 vuosi sitten
    Moi. Huippu hyvä ohje. Onnistuu aina👌. Kermarahkaa päälle ja marjoja🍓Nytkin uunissa, pian ystävien suussa ja hymyt huulilla👌kiios tästä ohjeesta😊
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kirsi, marenkia voi kuivattaa uunissa 100 asteessa noin 2 tuntia tai 125 asteessa noin 1,5 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki, joten tuotetta kannattaa tarkkailla paiston aikana.
  • Kirsi
    2 vuotta sitten
    Videolla paistolämpötila on 125 astetta, kirjallisessa ohjeessa 100. Kumpi on oikea?
  • Jauhopeukalo
    2 vuotta sitten
    Jauhopeukalo kiittää selvennyksestä :)
  • Mössöä
    2 vuotta sitten
    Pohjat eivät irronneet leivinpaperista vaikka teimme kaiken ohjeen mukaan.
  • Melkein hyvä
    2 vuotta sitten
    Aussit suosittaa 130 astetta ja tunti, sen jälkeen uunin ovi auki. Pellin voi esilämmittää ja paperille voi levittää hieman ruokaöljyä. Meillä tarttui todella pahasti paperiin, koska uuni ei lämmittänyt peltiä alta tarpeeksi.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Jauhopeukalo, kuten ohjeessa mainitaan, että tästä tulee kaksi levyä. Halutessaan voi toki tehdä yhden suuremman levyn, mutta tällöin paistoaikaa kannattaa pidentää jonkin verran. Mainitsemasi kommentin jälkeen reseptiä on päivitetty.
  • Jauhopeukalo
    2 vuotta sitten
    Hyvällä menestyksellä olen tätä ihanaa ohjetta käyttänyt ja juuri nyt kuivuu marenki uunissa. Kun luin kommentteja, siellä sanottiin ohjeen olevan yhdelle levylle. Ohje neuvoo kuitenkin tekemään kaksi 20 cm:stä. Kumpaa ohjetta siis kannattaa noudattaa? Itse olen tehnyt yhden isomman, n. 26 cm ja kehuja on tullut runsaasti. Kiitos hyvästä ohjeesta.
  • Löysä taikina mutta muuten hyvä
    2 vuotta sitten
    Pavlovani on uunissa vielä mutta taikina oli löysää mutta johtuu varmaan siitä että en vaahdottanut tarpeeksi🤷🏼‍♀️Mutta taikina on todella hyvä ja kaikki k-ruoka ohjeet on mielestäni todella hyviä ja otan todella usein k-ruoka ohjeen jos vain mahdollista hyvä yritys!❤️
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Leipuri, marengin tulee tosiaan olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki. Mikäli marenkilevy jää kiinni leivinpaperiin, voi paisto-aikaa jatkaa tai voit myös kokeilla voidella leivinpaperin öljyllä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Orava, ikävä kuulla, että pavlova on jäänyt leivinpaperiin kiinni. K-Koekeittiöllä tehdyissä testeissä kypsä marenkikakku on irronnut leivinpaperista. Koska leivinpapereissa voi olla eroja, olemme lisänneet reseptiin nyt maininnan, että leivinpaperi kannattaa voidella kevyesti niistä kohdin, johon marenki laitetaan. Kiitos vielä palautteestasi ja pahoittelut harmillisesta tilanteesta!
  • kakku täälläkin pilalla
    2 vuotta sitten
    Surkea ohje oleellinen tieto leivinpaperin öljyämisestä puuttui. EDELLEEN...
  • Kakku pilalla
    2 vuotta sitten
    Kannattaisikohan ohjetta muokata merkitsemällä että leivinpaperi pitää öljytä? Ohje tulee Googlessa ensimmäisenä vastaan ja aiheuttaa aika monelle mielipahaa kun massa jää helposti leivinpaperiin kiinni. Niin kävi täälläkin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    maukka, kiitos kommentista, välitän huomiosi tiedoksi eteenpäin.
  • maukka
    2 vuotta sitten
    Kukahan älykääpiö on tämän reseptin keksinyt? Massa jää uunin jälkeen kiinni kun liimattu leivinpaperiin. Olisiko kannattanut kertoa paperin öljyämisestä itse reseptissä eikä vasta jälkeenpäin!!!
  • Alisa
    2 vuotta sitten
    Hyvää oli
  • Sofia
    2 vuotta sitten
    Käytin tänään reseptiä, klo.22.22 ja ärsytti vähän kun piti odottaa 2tuntia valmistumista kello oli melkein keski yö kun tuli valmista. Okei oli oma syyni kun aloitin niin myöhään, mutta hyvää tuli ja suosittelen teitä. T:Sofia❤️
  • Ella
    3 vuotta sitten
    Mahtavaa makoisaa pehmeää ja parasta ikinä
  • KokkiToivoton
    3 vuotta sitten
    Pohja jäi sinnikkäästi kiinni leivinpaperiin, vaikka paistoin kiertoilmauunissa peräti 2 h/100 astetta. En ymmärrä, mistä tämä johtuu. Muuten tuli hyvää.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    KokkiToivoton, jos leivinpaperissa ei ole riittävästi silikointia, pavlova voit tarttua leivinpaperiin. Voipaperia paistamiseen ei kannata käyttää. Leivinpaperin voi myös voidella kevyesti rypsiöljyllä ennen marenkimassan levittämästi.
  • Pavlova
    3 vuotta sitten
    Super hyvä ohje😀!
  • Johanna
    3 vuotta sitten
    Voiko kaksi marenkilevyä paistaa uunissa samaan aikaan? Millä korkeuksilla ja missä asteessa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Johanna, voit paistaa kaksi marenkilevyä uunissa samaan aikaan jos uunissa on kiertoilmatoiminto. Kiertoilmalla paistettaessa lämpötila on 25 astetta vähemmän kuin perinteisellä paistotoiminnolla.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Paula, resepti on testattu K-koekeittiöllä näillä aineksilla.
  • Paula
    4 vuotta sitten
    Voiko etikan korvata sitruunamehulla ?
  • Ansku
    4 vuotta sitten
    Sori painoin vahingossa asiaton viesti kohtaa
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Kokeilija, Pavlovan voi paistaa uunin keskitasolla. Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulisi olla 100 astetta. Paistoaika ei yleensä merkittävästi kiertoilmalla paistettaessa muutu paistolämpötilan ollessa alempi. Toki uuneissa on yksilökohtaisia eroja, joten leivonnaisen kypsymistä on hyvä seurata paistamisen loppupuolella.
  • kokeilija
    4 vuotta sitten
    Kuten aiempiin kirjoittaja toteaa, niin uunin paistokorkeus tulisi myös tietää. Mikä on oikea korkeus? Entä vaihtoehto kiertoilmauunille lämpöineen ja kestoineen?
  • Anni
    4 vuotta sitten
    Olisi hyvä leivonnaisten osalta ilmoittaa myös paistokorkeus uunissa. Se vaikuttaa lopputulokseen monesti yllättävänkin paljon.