Pavlova eli pehmeä marenkikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pavlova eli pehmeä marenkikakku

Tuoreilla marjoilla koristeltu pavlova on hurmaava jälkiruoka, jota kaikki rakastavat. Tämäkin resepti vain n. 0,85€/annos*.

  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 187 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Pohja

    • 4valkuaista
    • 2dlsokeria
    • 1tlmaissitärkkelys- tai perunajauhoja
    • 1tlPirkka vaniljasokeria
    • 1tletikkaa

Päälle

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja maissijauhot sokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan jatkaen vatkaamista. Sekoita joukkoon vielä etikka.
  2. Pane leivinpaperi uunipellille ja piirrä siihen lautasella rengas, jonka halkaisija on noin 25 cm. Levitä marenkiseos renkaan sisään niin, että reunat jäävät vähän korkeammalle.
  3. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Anna kakun jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto kakulle ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 187 kcal782 kJ
  • Proteiinia 1,98 g
  • Hiilihydraatteja21,6 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,00/kpl1,72/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    1,89/kpl4,73/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl24,90/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    2,09/kpl20,90/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    1,99/kpl23,41/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka etikka 500ml
    Pirkka etikka 500ml
    0,95/kpl1,90/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle K-Menu etikka 1,5l
    K-Menu etikka 1,5l
    1,79/kpl1,19/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    2,15/kpl4,30/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    0,85/kpl4,25/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    0,99/kpl4,95/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka mansikka 250 g 1lk ulkomainen
    Pirkka mansikka 250 g 1lk ulkomainen
    4,29/kpl17,16/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 249 arvostelua
  • Ella5.7.2019

    Mahtavaa makoisaa pehmeää ja parasta ikinä

  • KokkiToivoton4.7.2019

    Pohja jäi sinnikkäästi kiinni leivinpaperiin, vaikka paistoin kiertoilmauunissa peräti 2 h/100 astetta. En ymmärrä, mistä tämä johtuu. Muuten tuli hyvää.

  • K-Kuluttajapalvelu4.7.2019

    KokkiToivoton, jos leivinpaperissa ei ole riittävästi silikointia, pavlova voit tarttua leivinpaperiin. Voipaperia paistamiseen ei kannata käyttää. Leivinpaperin voi myös voidella kevyesti rypsiöljyllä ennen marenkimassan levittämästi.

  • Pavlova26.5.2019

    Super hyvä ohje😀!

  • Johanna10.5.2019

    Voiko kaksi marenkilevyä paistaa uunissa samaan aikaan? Millä korkeuksilla ja missä asteessa?

  • K-Kuluttajapalvelu10.5.2019

    Johanna, voit paistaa kaksi marenkilevyä uunissa samaan aikaan jos uunissa on kiertoilmatoiminto. Kiertoilmalla paistettaessa lämpötila on 25 astetta vähemmän kuin perinteisellä paistotoiminnolla.

  • K-Kuluttajapalvelu28.3.2019

    Paula, resepti on testattu K-koekeittiöllä näillä aineksilla.

  • Paula28.3.2019

    Voiko etikan korvata sitruunamehulla ?

  • Ansku 5.1.2019

    Sori painoin vahingossa asiaton viesti kohtaa

  • K-Kuluttajapalvelu31.12.2018

    Kokeilija, Pavlovan voi paistaa uunin keskitasolla. Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulisi olla 100 astetta. Paistoaika ei yleensä merkittävästi kiertoilmalla paistettaessa muutu paistolämpötilan ollessa alempi. Toki uuneissa on yksilökohtaisia eroja, joten leivonnaisen kypsymistä on hyvä seurata paistamisen loppupuolella.

  • kokeilija31.12.2018

    Kuten aiempiin kirjoittaja toteaa, niin uunin paistokorkeus tulisi myös tietää. Mikä on oikea korkeus? Entä vaihtoehto kiertoilmauunille lämpöineen ja kestoineen?

  • Anni5.6.2018

    Olisi hyvä leivonnaisten osalta ilmoittaa myös paistokorkeus uunissa. Se vaikuttaa lopputulokseen monesti yllättävänkin paljon.

  • K-Kuluttajapalvelu4.5.2018

    Hei kokki3, pavlovaa paistetaan uunissa noin 1,5 tuntia.

  • kokki34.5.2018

    Paljonko tuo 11/2 nyt sitten on ?

  • K-Kuluttajapalvelu18.8.2017

    Martta, mikäli marenkilevy jää kiinni leivinpaperiin voi paistoa jatkaa. Uunien tehoissa on eroja ja voi olla, että jokin uunin vaatii pidemmän paistoajan.

  • Martta18.8.2017

    Ohjeet selkeitä,mutta kakku jää keskeltä kiinni sitkomaisesti,vaikka leivinpaperin öljyää.pitäiskö olla uunissa kauemmin

  • Kakkukikka17.8.2017

    Missä vaiheessa 2 dl sokeria lisätään - ei ohjeissa mainintaa?

  • Kokkikolmonen8.7.2017

    Superhyvä resepti toimii hyvin juhlaan ja arkeen tykkään kokeilkaa ihmeessä! Maukasta!🍽⛤⛤⛤⛤⛤🎉🎊

  • K-Kuluttajapalvelu6.7.2017

    Juupas, kuivassa paikassa pohjat säilyvät muutaman päivän. Kosteus voi vaikuttaa marengin rakenteeseen.

  • juupas6.7.2017

    Voiko pavlovan tehdä etukäteen? Esim. Edellisenä päivänä? Imeekö kosteutta, jos ei syödä heti?

  • morgaine15.6.2017

    Hyvä resepti! Ihana kakku.

  • K-Kuluttajapalvelu25.10.2016

    Portteri, paistoaika on oikein. On tavallista, että pavlovaa paistetaan suhteellisen pitkä aika melko matalassa lämpötilassa. Näin marenkimassa kypsyy ja kuivuu niin kuin on tarkoitus.

  • Potteri25.10.2016

    Onko tuolla kirjoitusvirhe? Nimittäin kolmos vaiheessa lukee "Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia"

  • K-Kuluttajapalvelu4.5.2016

    Iipukka, resepti on yhdelle marenkilevylle.

  • Iipukka4.5.2016

    Kuvassa on kaksi kerrosta, onko resepti vain yhdelle kerrokselle?