Pavlova eli pehmeä marenkikakku
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Tuoreilla marjoilla koristeltu pavlova on hurmaava jälkiruoka, jota kaikki rakastavat.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
8 annosta
Pohja | |
---|---|
4 | valkuaista tai |
2 dl | sokeria tai |
1 tl | maissitärkkelys- tai perunajauhoja tai |
1 tl | tai |
1 tl | etikkaa tai |
Päälle | |
3 dl | kuohu- tai vispikermaa tai |
n. 1 1/2 rkl | sokeria tai |
1 tl | tai |
1 l | tuoreita mansikoita tai |
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja maissijauhot sokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan jatkaen vatkaamista. Sekoita joukkoon vielä etikka.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä niistä kohdista, joihin levität marengin. Levitä marenkivaahto kahden ympyrän (⌀ noin 20 cm) muotoon leivinpaperin päälle. Tee reunoista hieman keskustaa paksummat.
Kuivata marenkia 100-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki. Anna marengin jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Täytä kakku kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta