• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pavlova eli pehmeä marenkikakku

Tuoreilla marjoilla koristeltu pavlova on hurmaava jälkiruoka. Tämäkin resepti vain n. 0,85€/annos*.
Pavlova eli pehmeä marenkikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 187 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Pohja

    • 4valkuaista
    • 2dlsokeria
    • 1tlmaissitärkkelys- tai perunajauhoja
    • 1tlPirkka vaniljasokeria
    • 1tletikkaa

Päälle

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja maissijauhot sokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan jatkaen vatkaamista. Sekoita joukkoon vielä etikka.
  2. Pane leivinpaperi uunipellille ja piirrä siihen lautasella rengas, jonka halkaisija on noin 25 cm. Levitä marenkiseos renkaan sisään niin, että reunat jäävät vähän korkeammalle.
  3. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Anna kakun jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto kakulle ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 187 kcal782 kJ
  • Proteiinia1,98 g
  • Hiilihydraatteja21,6 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 113 arvostelua
  • Martta18.8.2017

    Ohjeet selkeitä,mutta kakku jää keskeltä kiinni sitkomaisesti,vaikka leivinpaperin öljyää.pitäiskö olla uunissa kauemmin

  • K-Kuluttajapalvelu18.8.2017

    Martta, mikäli marenkilevy jää kiinni leivinpaperiin voi paistoa jatkaa. Uunien tehoissa on eroja ja voi olla, että jokin uunin vaatii pidemmän paistoajan.

  • Kakkukikka17.8.2017

    Missä vaiheessa 2 dl sokeria lisätään - ei ohjeissa mainintaa?

  • Kokkikolmonen8.7.2017

    Superhyvä resepti toimii hyvin juhlaan ja arkeen tykkään kokeilkaa ihmeessä! Maukasta!🍽⛤⛤⛤⛤⛤🎉🎊

  • juupas6.7.2017

    Voiko pavlovan tehdä etukäteen? Esim. Edellisenä päivänä? Imeekö kosteutta, jos ei syödä heti?

  • K-Kuluttajapalvelu6.7.2017

    Juupas, kuivassa paikassa pohjat säilyvät muutaman päivän. Kosteus voi vaikuttaa marengin rakenteeseen.

  • morgaine15.6.2017

    Hyvä resepti! Ihana kakku.

  • K-Kuluttajapalvelu25.10.2016

    Portteri, paistoaika on oikein. On tavallista, että pavlovaa paistetaan suhteellisen pitkä aika melko matalassa lämpötilassa. Näin marenkimassa kypsyy ja kuivuu niin kuin on tarkoitus.

  • Potteri25.10.2016

    Onko tuolla kirjoitusvirhe? Nimittäin kolmos vaiheessa lukee "Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia"

  • K-Kuluttajapalvelu4.5.2016

    Iipukka, resepti on yhdelle marenkilevylle.

  • Iipukka4.5.2016

    Kuvassa on kaksi kerrosta, onko resepti vain yhdelle kerrokselle?