Pavlova eli pehmeä marenkikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pavlova eli pehmeä marenkikakku

Tuoreilla marjoilla koristeltu pavlova on hurmaava jälkiruoka, jota kaikki rakastavat. Tämäkin resepti vain n. 0,85€/annos*.

  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 187 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Pohja

Päälle

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja maissijauhot sokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan jatkaen vatkaamista. Sekoita joukkoon vielä etikka.
  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä niistä kohdista, joihin levität marengin. Levitä marenkivaahto kahden ympyrän (⌀ noin 20 cm) muotoon leivinpaperin päälle. Tee reunoista hieman keskustaa paksummat.
  3. Kuivata marenkia 100-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki. Anna marengin jäähtyä.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Täytä kakku kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 187 kcal782 kJ
  • Proteiinia 1,98 g
  • Hiilihydraatteja21,6 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    2,65/kpl2,60/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,75/kpl2,70/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    1,89/kpl4,73/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl24,90/kg
  • Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    2,09/kpl20,90/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,09/kpl24,59/kg
  • Pirkka etikka 500ml
    Pirkka etikka 500ml
    1,19/kpl2,38/l
  • K-Menu etikka 1,5l
    K-Menu etikka 1,5l
    2,19/kpl1,46/l
  • Golden Star Etikka 1l
    Golden Star Etikka 1l
    2,49/kpl
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    2,15/kpl4,30/l
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    0,85/kpl4,25/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    2,39/kpl4,78/l
  • Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen Roosa nauha
    Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen Roosa nauha
    3,99/kpl15,96/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 377 arvostelua
  • K-Kuluttajapalvelu28.8.2020

    Kirsi, marenkia voi kuivattaa uunissa 100 asteessa noin 2 tuntia tai 125 asteessa noin 1,5 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki, joten tuotetta kannattaa tarkkailla paiston aikana.

  • Kirsi28.8.2020

    Videolla paistolämpötila on 125 astetta, kirjallisessa ohjeessa 100. Kumpi on oikea?

  • Jauhopeukalo11.8.2020

    Jauhopeukalo kiittää selvennyksestä :)

  • Mössöä10.8.2020

    Pohjat eivät irronneet leivinpaperista vaikka teimme kaiken ohjeen mukaan.

  • Melkein hyvä2.8.2020

    Aussit suosittaa 130 astetta ja tunti, sen jälkeen uunin ovi auki. Pellin voi esilämmittää ja paperille voi levittää hieman ruokaöljyä. Meillä tarttui todella pahasti paperiin, koska uuni ei lämmittänyt peltiä alta tarpeeksi.

  • K-Kuluttajapalvelu31.7.2020

    Jauhopeukalo, kuten ohjeessa mainitaan, että tästä tulee kaksi levyä. Halutessaan voi toki tehdä yhden suuremman levyn, mutta tällöin paistoaikaa kannattaa pidentää jonkin verran. Mainitsemasi kommentin jälkeen reseptiä on päivitetty.

  • Jauhopeukalo31.7.2020

    Hyvällä menestyksellä olen tätä ihanaa ohjetta käyttänyt ja juuri nyt kuivuu marenki uunissa. Kun luin kommentteja, siellä sanottiin ohjeen olevan yhdelle levylle. Ohje neuvoo kuitenkin tekemään kaksi 20 cm:stä. Kumpaa ohjetta siis kannattaa noudattaa? Itse olen tehnyt yhden isomman, n. 26 cm ja kehuja on tullut runsaasti. Kiitos hyvästä ohjeesta.

  • Löysä taikina mutta muuten hyvä29.7.2020

    Pavlovani on uunissa vielä mutta taikina oli löysää mutta johtuu varmaan siitä että en vaahdottanut tarpeeksi🤷🏼‍♀️Mutta taikina on todella hyvä ja kaikki k-ruoka ohjeet on mielestäni todella hyviä ja otan todella usein k-ruoka ohjeen jos vain mahdollista hyvä yritys!❤️

  • Leipuri29.6.2020

    Mikähän tässä ohjeessa mättää. Ennen on aina onnistunut, tänä kesänä olen tehnyt 3 KERTAA, ja jokainen jäi ihan liian raa'aksi keskeltä ja tarttui leivinpaperiin. Samaa sanoi kaksi kaveriani! Poistakaa tämä ohje heti, kulutatte ihmisten leivontatarpeita ja hermoja turhaan.

  • K-Kuluttajapalvelu29.6.2020

    Leipuri, marengin tulee tosiaan olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki. Mikäli marenkilevy jää kiinni leivinpaperiin, voi paisto-aikaa jatkaa tai voit myös kokeilla voidella leivinpaperin öljyllä.

  • Orava19.6.2020

    Ei voida olettaa, että kaikki tajuaa lukea kommentit josta selviää tärkeitä ohjeita, kun niitä ei varsinaiseen ohjeeseen viitsitä laittaa

  • K-Kuluttajapalvelu19.6.2020

    Orava, ikävä kuulla, että pavlova on jäänyt leivinpaperiin kiinni. K-Koekeittiöllä tehdyissä testeissä kypsä marenkikakku on irronnut leivinpaperista. Koska leivinpapereissa voi olla eroja, olemme lisänneet reseptiin nyt maininnan, että leivinpaperi kannattaa voidella kevyesti niistä kohdin, johon marenki laitetaan. Kiitos vielä palautteestasi ja pahoittelut harmillisesta tilanteesta!

  • Orava19.6.2020

    Kyllä ottaa päähän, kun teet ensimmäistä kertaa Pavlova-pohjan ja se jämähtää kiinni leivinpaperiin. Ohjeisiin olisi erittäin hyvä saada niinkin oleellinen tieto kuin leivinpaperin öljyäminen, joka näköjään lukee muiden pavlova-ohjeissa.. Luo melkoista epäluotettavuutta ohjeisiin, kun onnistumisen osalta puuttuu niin tärkeä tieto!! Hieman vituttaa, kun vieraat joutuu raapimaan kakkua leivinpaperista sillä varavaihtoehtoon ei ole enää aikaa.

  • kakku täälläkin pilalla15.6.2020

    Surkea ohje oleellinen tieto leivinpaperin öljyämisestä puuttui. EDELLEEN...

  • Kakku pilalla6.6.2020

    Kannattaisikohan ohjetta muokata merkitsemällä että leivinpaperi pitää öljytä? Ohje tulee Googlessa ensimmäisenä vastaan ja aiheuttaa aika monelle mielipahaa kun massa jää helposti leivinpaperiin kiinni. Niin kävi täälläkin.

  • maukka1.6.2020

    Kukahan älykääpiö on tämän reseptin keksinyt? Massa jää uunin jälkeen kiinni kun liimattu leivinpaperiin. Olisiko kannattanut kertoa paperin öljyämisestä itse reseptissä eikä vasta jälkeenpäin!!!

  • K-Kuluttajapalvelu1.6.2020

    maukka, kiitos kommentista, välitän huomiosi tiedoksi eteenpäin.

  • Alisa27.5.2020

    Hyvää oli

  • Sofia27.5.2020

    Käytin tänään reseptiä, klo.22.22 ja ärsytti vähän kun piti odottaa 2tuntia valmistumista kello oli melkein keski yö kun tuli valmista. Okei oli oma syyni kun aloitin niin myöhään, mutta hyvää tuli ja suosittelen teitä. T:Sofia❤️

  • Ella5.7.2019

    Mahtavaa makoisaa pehmeää ja parasta ikinä

  • KokkiToivoton4.7.2019

    Pohja jäi sinnikkäästi kiinni leivinpaperiin, vaikka paistoin kiertoilmauunissa peräti 2 h/100 astetta. En ymmärrä, mistä tämä johtuu. Muuten tuli hyvää.

  • K-Kuluttajapalvelu4.7.2019

    KokkiToivoton, jos leivinpaperissa ei ole riittävästi silikointia, pavlova voit tarttua leivinpaperiin. Voipaperia paistamiseen ei kannata käyttää. Leivinpaperin voi myös voidella kevyesti rypsiöljyllä ennen marenkimassan levittämästi.

  • Pavlova26.5.2019

    Super hyvä ohje😀!

  • Johanna10.5.2019

    Voiko kaksi marenkilevyä paistaa uunissa samaan aikaan? Millä korkeuksilla ja missä asteessa?

  • K-Kuluttajapalvelu10.5.2019

    Johanna, voit paistaa kaksi marenkilevyä uunissa samaan aikaan jos uunissa on kiertoilmatoiminto. Kiertoilmalla paistettaessa lämpötila on 25 astetta vähemmän kuin perinteisellä paistotoiminnolla.

  • K-Kuluttajapalvelu28.3.2019

    Paula, resepti on testattu K-koekeittiöllä näillä aineksilla.

  • Paula28.3.2019

    Voiko etikan korvata sitruunamehulla ?

  • Ansku 5.1.2019

    Sori painoin vahingossa asiaton viesti kohtaa

  • K-Kuluttajapalvelu31.12.2018

    Kokeilija, Pavlovan voi paistaa uunin keskitasolla. Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulisi olla 100 astetta. Paistoaika ei yleensä merkittävästi kiertoilmalla paistettaessa muutu paistolämpötilan ollessa alempi. Toki uuneissa on yksilökohtaisia eroja, joten leivonnaisen kypsymistä on hyvä seurata paistamisen loppupuolella.

  • kokeilija31.12.2018

    Kuten aiempiin kirjoittaja toteaa, niin uunin paistokorkeus tulisi myös tietää. Mikä on oikea korkeus? Entä vaihtoehto kiertoilmauunille lämpöineen ja kestoineen?