• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lohisalaatti

Raikkaan salaatin täytteinä maistuvat lohi, katkaravut ja avocado. Ruokaisa lohisalaatti sopii hyvin vaikkapa lounaaksi.
Lohisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 110 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä munat koviksi eli noin 8 minuuttia.
  2. Ruskista kirjolohisuikaleet paistinpannussa. Ripottele pinnalle runsaasti tillisilppua. Jäähdytä suikaleet hyvin.
  3. Kuori avokadot, halkaise ja poista siemenet. Lohko avokadot. Purista päälle heti sitruunan mehua. Sulata katkaravut ja valuta hyvin. Kaada katkarapujen päälle salaattikastiketta ja anna marinoitua ainakin 10 minuuttia. Puolita kirsikkatomaatit ja suikaloi kurkku. Lohko kuoritut munat. Revi salaatit.
  4. Kokoa salaatit ison vadin keskelle keoksi. Kaada keon ympärille kirjolohisuikaleet. Nostele keon päälle avokadolohkot. Mausta kalat sitruunan mehulla. Nostele katkaravut pieniksi keoiksi kalarenkaan päälle. Koristele vati munalohkoilla, tomaateilla ja kurkulla. Viimeistele salaatti kapriksilla. Tarjoa patongin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 110 kcal459 kJ
  • Proteiinia7,66 g
  • Hiilihydraatteja1,4 g
  • Rasvaa8,05 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille