Lumpiat eli filippiiniläiset kasviskevätrullatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lumpiat eli filippiiniläiset kasviskevätrullat

Filippiiniläisissä ruokaisissa kevätrullissa on täytteenä perunaa, punakaalia ja papuja. Noin 0,55€/kpl.

  • 12 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

12 kpl
    • 3arkkiafilotaikinalevyjä (esim. Kanaki)
    • 1lPirkka rypsiöljyä uppokeittämiseen

Täyte

    • 1/2ps(á 500 g)Pirkka peruna-sipulisekoitusta
    • 100gpunakaalia
    • 1(100 g)porkkana
    • 4(75 g)kevätsipulinvartta
    • 4isoa valkosipulinkynttä
    • 1dlmungpavun ituja
    • 1dlPirkka maissia (pakaste)
    • 1rklPirkka japanilaista soijakastiketta
    • ripausjauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

    • Pirkka makeaa chilikastiketta
    • majoneesia (esim. Hellmann´s)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota pakasteet sulamaan.
  2. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja suikaloi se perunankuorimaveitsellä. Keitä papuja 2-3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä, valuta ne ja upota heti kylmään veteen. Valuta ja leikkaa pavut kolmeen osaan. Hienonna kevätsipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
  3. Kuullota öljytilkassa valkosipuli ja sulanut peruna-sipuliseos kypsäksi. Lisää pannulle punakaali ja porkkana. Kuullota pari minuuttia. Lisää pavut, kevätsipuli, mungpavun idut ja maissi. Kuumenna ja mausta soijalla, suolalla ja valkopippurilla. Nosta sivuun.
  4. Leikkaa sulatetut filotaikinalevyt neljään osaan (yht. 12 neliön muotoista palaa).
  5. Nosta 2-3 rkl täytettä taikinapalan yläkulmaan. Nosta kulma täytteen yli ja taita sivut päälle. Rullaa ja "liimaa" reuna kiinni vedellä.
  6. Kaada öljy isoon kattilaan ja kuumenna. Öljyn tulee poreilla kunnolla, kun lasket rullan öljyyn ja kypsentää taikina noin minuutissa keskiruskeaksi. Jos väri muuttuu nopeammin tummaksi, vähennä lämpöä.
  7. Käännä taikinarullat kypsentämisen puolivälissä. Nosta valmiit rullat reikäkauhalla talouspaperille hetkeksi valumaan. nopea

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua