• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paistettu siika

Rapeaksi paistettu siika onnistuu, kun paistat nahkapuolen ensin ja käytät apuna painoa. N. 5,45 €/annos.
Paistettu siika
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • 30 - 60 min
  • 183 kcal / annos (160g)

Ainekset

3 annosta
    • 600gnahallista siikafileetä
    • n. 1tlsuolaa
    • 1-2rklFlora kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseosta
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Suomusta fileet ja nypi ne ruodottomiksi. Leikkaa fileet annospaloiksi ja mausta suolalla.
  2. Kuumenna pannu ja rasva. Paista fileet nahkapuoli alaspäin muutamassa erässä. Laita kalojen päälle leivinpaperi ja painoksi esimerkiksi toinen pannu tai kattila. Näin saat nahasta rapean eikä se käpristy paistettaessa.
  3. Käännä fileet paistamisen loppuvaiheessa. Paista vielä hetki, jotta fileet kypsyvät. Kala saa jäädä sisältä meheväksi. Mausta ripauksella mustapippuria.
  4. Tarjoa paistettu siika esimerkiksi sienikastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 183 kcal768 kJ
  • Proteiinia26,7 g
  • Hiilihydraatteja0 g
  • Rasvaa8,45 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6