Hiillostettu siika ja valkoviini-kermakastike
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Hiillostettu siika taipuu juhlavaksi ateriaksi paistettujen juuresten, sienten ja valkoviini-kermakastikkeen kanssa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
1,2 kg | nahallista siikafileetä tai |
1–1 1/2 tl | suolaa tai |
Valkoviini-kermakastike | |
---|---|
4 (120 g) | salottisipulia tai |
2 rkl | voita tai |
5 dl | (alkoholitonta) valkoviiniä tai |
5 dl | kalalientä tai |
4–5 dl | kuohukermaa tai |
ripaus | suolaa tai |
(ripaus | mustapippuria) tai |
Paistetut juurekset ja sienet | |
5 (600 g) | porkkanaa tai |
4 (600 g) | palsternakkaa tai |
4 rkl | voita tai |
ripaus | mustapippuria tai |
ripaus | suolaa tai |
2 rs (à 100 g) | siitakesieniä tai |
tilliä tai |
Ravintosisältö
Energia | 753 kJ / 180 kcal |
Rasva | 11,5 g |
josta tyydyttynyttä | 7 g |
Hiilihydraatit | 6,7 g |
josta sokereita | 5,3 g |
Proteiini | 11,1 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Suomusta fileet. Leikkaa fileet annospaloiksi ja tee nahkapuolelle veitsellä kevyet viillot.
Kuumenna valurautapannu hyvin kuumaksi ja ripottele pannulle suolaa. Aseta fileepalat suolan päälle nahkapuoli alaspäin. Hiillosta hetki ja käännä fileet. Paista vielä hetki, jotta fileet kypsyvät. Kala saa jäädä sisältä meheväksi.
Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipulia rasvassa kattilassa. Lisää joukkoon valkoviini ja kalaliemi. Keitä lientä kasaan siten, että siitä on jäljellä puolet alkuperäisestä.
Lisää joukkoon kerma ja keitä vielä kasaan, kunnes kastike on hieman saostunut.
Mausta kastike suolalla ja halutessasi pippurilla. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Siivilöi kastike tiheän siivilän läpi. Kastikkeen kuuluu jäädä melko ohueksi. Kuohkeuta kastike sauvasekoittimella juuri ennen tarjoamista.
Kuori juurekset ja leikkaa ne noin 10 cm:n tikuiksi. Paista juureksia parissa erässä pannulla rasvassa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi siitakesienet ja paista niitä pannulla rasvassa pari minuuttia. Mausta suolalla.
Tarjoa hiillostettu siika paistettujen juuresten ja sienten sekä valkoviini-kermakastikkeen kanssa. Koristele annokset tillillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Siikafilee suomustettu kgHinta 49,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Torres Natureo White 0% 0,375lHinta 5,15/kpl13,47/l
- Touch of taste kalafondi 180mlHinta 3,75/kpl20,83/l
- Juustoportti kuohukerma 3,3dl laktoositonHinta 2,95/kpl8,94/l
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Palsternakka 500g luomu Suomi 1lkHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Salottisipuli suomalainenHinta n. 0,27/kpl5,49/kg
- Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lkHinta 1,89/kpl5,40/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Freixenet White 0% 0,75lHinta 7,55/kpl9,93/l
- Carl Jung Chardonnay 0,75l alkoholitonHinta 5,99/kpl7,99/l
- Touch of taste hummerifondi 180mlHinta 3,75/kpl20,83/l
- Puljonki kalaliemi valmis 1lHinta 7,29/kpl7,29/l
- Pysyvästi edullinenValio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositonHinta 2,89/kpl8,76/l
- Valio Keittiön kuohukerma 0,5lHinta 4,09/kpl8,18/l
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 0,99/kpl1,98/kg
- Palsternakka pesty pakattuHinta n. 0,58/kpl4,49/kg
- Palsternakka kotimainen pakattuHinta n. 0,69/kpl5,29/kg
- Pirkka Luomu viljelty siitakesieni 100gHinta 3,19/kpl