• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Siikaa MeunièreTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Siikaa Meunière

Kalaa Meunière on ranskalainen klassikko, jossa kala leivitetään vehnäjauhoissa ja tarjotaan ruskistetun voin ja sitruunan kanssa. Noin 9,70 €/annos

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4(n. 800 g)nahatonta siikafileetä
    • 2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • n. 2dlvehnäjauhoja
    • n. 100gvoita

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista kirkastettu voi sulattamalla voita kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä sivuun ja odota, että valkoinen hera laskeutuu kattilan pohjalle. Kaada varovasti kirkkaankeltainen voi toiseen astiaan.
  2. Mausta siikafileet suolalla ja pippurilla. Pyörittele fileet vehnäjauhoissa.
  3. Kuumenna kirkastettu voi paistinpannulla ja paista kalafileitä noin 2 minuuttia/puoli. Siirrä kalat lämmitetylle lautaselle ja pidä kuumana folion alla.
  4. Pyyhi paistinpannu puhtaaksi talouspaperilla. Lisää pannulle voi ja anna sen ruskistua kevyesti. Lisää pannulle 2-4 rkl sitruunanmehua.
  5. Kaada kuuma ruskistettu voi kalafileiden päälle ja lisää pinnalle kapriksia ja tuoretta persiljaa. Koristele sitruunaviipaleilla ja tarjoa heti esimerkiksi perunasoseen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voi kannattaa kirkastaa, jotta kalan pinta ei pääse niin helposti palamaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua