Paistettu siika, merenelävät ja limevoi
Paistettu siika muuttuu upeaksi juhla-ateriaksi, kun se tarjotaan paahdettujen kuningaskatkarapujen ja sinisimpukoiden sekä ruskistetun limevoin kanssa.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 4(n. 600 g)nahallista siikafileetä
- öljyä paistamiseen
- 1/2suolaa
- 1/4tlvalkopippuria
- 150gPirkka voita
- 2valkosipulinkynttä
- 1limetin raastettu kuori
Lisäksi
- 2pkt(à 300 g)Pirkka kuningaskatkarapuja (pakaste)
- n. 1kgtuoreita sinisimpukoita
- 2-3rklkirjolohen mätiä koristeluun
Valmistus
30 - 60 min- Sulata voi kattilassa hiljalleen kuorittujen ja viipaloitujen valkosipulinkynsien ja raastetun limetinkuoren kanssa, kunnes voi alkaa ruskistua ja tuoksua pähkinäiselle. Siirrä kattila pois liedeltä. Anna voin hetken levätä ja kaada kirkas voi varovasti tiheän siivilän läpi kulhoon. Älä kaada mukaan pohjalle kertynyttä heraa. Pese kattila ja kaada ruskistettu voi takaisin kattilaan. Pidä lämpimänä.
- Paista ruodottomaksi nypityt siikafileet kuumassa öljyssä molemmin puolin kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sulata kuningaskatkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Paista kuumalla pannulla kypsiksi.
- Huuhdo ja harjaa tuoreiden sinisimpukoiden kuoret huolellisesti karkealla harjalla puhtaaksi juoksevassa vedessä. Tarkista, että kaikki simpukat ovat eläviä eli kuorensa tiiviisti sulkevia kevyesti kopautettaessa. Paista simpukoita kuumalla pannulla 3 minuuttia. Heitä pois simpukat, joiden kuoret eivät avaudu.
- Tarjoa siikafileet, ravut ja simpukat ruskistetun voin kanssa. Koristele annokset mädillä.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Nahattomana olis ollu parempi ...