Keltainen kevätkala Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Keltainen kevätkala

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
Keltainen kevätkala syntyy, kun siika saa kauniin keltaisen värin currysta ja kananmunasta.
  • Gluteeniton

Ainekset

4 annosta
600 g
 
siikafileitä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
valkopippuria
tai
1 rkl
 
voita
tai
2 rkl
 
vettä
tai
3
 
kananmunaa
tai
3 rkl
 
voita
tai
2 rkl
 
currya
tai
2–3 rkl
 
tuoretta tilliä hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
777 kJ / 186 kcal
Rasva
11,2 g
josta tyydyttynyttä
5,5 g
Hiilihydraatit
0,7 g
josta sokereita
0,2 g
Proteiini
20,5 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Sulata kalat pakkauksen ohjeen mukaan.

Keitä munat koviksi ja jäähdytä kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna munat. Hienonna myös tilli.

Kuivaa kalafileet talouspaperilla. Poista pystyruodot pinseteillä ja paloittele fileet sopiviksi annospaloiksi.

Voitele kannellinen paistinpannu voilla ja lado siihen kalapalat yhteen kerrokseen nahkapuoli alaspäin. Ripottele suola ja valkopippuri tasaisesti fileille ja lisää pannulle pari lusikallista vettä. Peitä kannella ja hauduta kalapaloja 2–4 minuuttia kalapalojen paksuudesta riippuen.

Levitä hienonnetut munat kalojen päälle. Sulata voi kasarissa ja sekoita joukkoon nopeasti curry. Kaada curryvoi kaloille ja ripottele päälle tilliä. Tarjoa keitettyjen pariisinperunoiden, maissin ja herneiden kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 2,0 (1 arvio)