• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Keltainen kevätkala

Keltainen kevätkala syntyy, kun siika saa kauniin keltaisen värin currysta ja kananmunasta.
Keltainen kevätkala
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 340 kcal / annos (175g)

Ainekset

4 annosta
    • 600gsiikafileitä
    • 1tlsuolaa
    • ripausvalkopippuria
    • 1rklvoita
    • 2rklvettä
    • 3kananmunaa
    • 3rklvoita
    • 2rklcurrya
    • 2-3rkltuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata kalat pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Keitä munat koviksi ja jäähdytä kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna munat. Hienonna myös tilli.
  3. Kuivaa kalafileet talouspaperilla. Poista pystyruodot pinseteillä ja paloittele fileet sopiviksi annospaloiksi.
  4. Voitele kannellinen paistinpannu voilla ja lado siihen kalapalat yhteen kerrokseen nahkapuoli alaspäin. Ripottele suola ja valkopippuri tasaisesti fileille ja lisää pannulle pari lusikallista vettä. Peitä kannella ja hauduta kalapaloja 2-4 minuuttia kalapalojen paksuudesta riippuen.
  5. Levitä hienonnetut munat kalojen päälle. Sulata voi kasarissa ja sekoita joukkoon nopeasti curry. Kaada curryvoi kaloille ja ripottele päälle tilliä. Tarjoa keitettyjen pariisinperunoiden, maissin ja herneiden kanssa.

Ravintosisältö perannos 175g100 g

  • 340 kcal1 420 kJ
  • Proteiinia37 g
  • Hiilihydraatteja0,4 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1