Paistetut muikut ja bataattilohkotTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paistetut muikut ja bataattilohkot

Rapeiksi paistetut muikut ja ihanat bataattilohkot maistuvat valkosipulimajoneesin kanssa. Noin 2,65€/annos*

  • 3 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

3 annosta

Valkosipulimajoneesi

    • 1dlHellmann's majoneesia
    • 1/4dlruohosipulia hienonnettuna
    • 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • ripausmustapippuria

Lisäksi

    • 1ps(500 g)Pirkka bataattilohkoja (pakaste)

Valmistus

alle 30 min
  1. Perkaa muikut: leikkaa pää, halkaise vatsa ja poista sisälmykset. Huuhtele muikut kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.
  2. Sekoita ruisjauhot, suola ja chiliseos syvällä lautasella. Sekoita valkosipulimajoneesin ainekset keskenään.
  3. Paista bataattilohkot uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Pyörittele muikut ruisjauhoissa ja paista ne kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi. Tarjoa muikut ja bataattilohkot valkosipulimajoneesin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua
  • sft3.7.2018

    muikkut ovat parhaita esim paistetut muikut ja vaalea leipä.

  • Laiskanakanmuikut3.5.2018

    Noi muikut on helpoin paistaa uunissa. Laita leivinpaperi uunipellille ja siihen ripottelet ruisjauhoa j suolaa. Lado muikut paperille järjestykseen tai ei mutta yhteen kerrokseen. Ripottele muikkujen päälle ruisjauhoja ja suolaa. Ja ruiki juoksevaa margariinia tai vastaavaa päälle maun mukaan. Paista uunissa 225 - 250 astetta kunnes ovat mieleises rapsakoita. Ja nauti. Ei tuu keittiöön rasvan käryjä liikaa eikä tarvi liettä kuurata