Paistetut muikut ja bataattilohkot
Rapeiksi paistetut muikut ja ihanat bataattilohkot maistuvat valkosipulimajoneesin kanssa. Noin 2,65€/annos*
3 annostaalle 30 min
Ainekset
3 annosta
- 500gpieniä muikkuja
- 3/4tlsuolaa
- 2rklöljyä
- 2rklvoita
Valkosipulimajoneesi
- 1dlHellmann's majoneesia
- 1/4dlruohosipulia hienonnettuna
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- ripausmustapippuria
Lisäksi
- 1ps(500 g)Pirkka bataattilohkoja (pakaste)
Valmistus
alle 30 min- Perkaa muikut: leikkaa pää, halkaise vatsa ja poista sisälmykset. Huuhtele muikut kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.
- Sekoita ruisjauhot, suola ja chiliseos syvällä lautasella. Sekoita valkosipulimajoneesin ainekset keskenään.
- Paista bataattilohkot uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Pyörittele muikut ruisjauhoissa ja paista ne kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi. Tarjoa muikut ja bataattilohkot valkosipulimajoneesin kanssa.
Kommentoi
muikkut ovat parhaita esim paistetut muikut ja vaalea leipä.
Noi muikut on helpoin paistaa uunissa. Laita leivinpaperi uunipellille ja siihen ripottelet ruisjauhoa j suolaa. Lado muikut paperille järjestykseen tai ei mutta yhteen kerrokseen. Ripottele muikkujen päälle ruisjauhoja ja suolaa. Ja ruiki juoksevaa margariinia tai vastaavaa päälle maun mukaan. Paista uunissa 225 - 250 astetta kunnes ovat mieleises rapsakoita. Ja nauti. Ei tuu keittiöön rasvan käryjä liikaa eikä tarvi liettä kuurata