Paistetut muikut ja bataattilohkot
- Annosmäärä3 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Rapeiksi paistetut muikut ja ihanat bataattilohkot maistuvat valkosipulimajoneesin kanssa.
Ainekset
3 annosta
500 g | pieniä muikkuja tai |
1 dl | tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | tai |
2 rkl | öljyä tai |
2 rkl | voita tai |
Valkosipulimajoneesi | |
---|---|
1 dl | tai |
1/4 dl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Lisäksi | |
1 ps (500 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 469 kJ / 350 kcal |
Rasva | 23,6 g |
josta tyydyttynyttä | 4,2 g |
Hiilihydraatit | 17,4 g |
josta sokereita | 9,4 g |
Proteiini | 15,4 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Perkaa muikut: leikkaa pää, halkaise vatsa ja poista sisälmykset. Huuhtele muikut kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.
Sekoita ruisjauhot, suola ja chiliseos syvällä lautasella. Sekoita valkosipulimajoneesin ainekset keskenään.
Paista bataattilohkot uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
Pyörittele muikut ruisjauhoissa ja paista ne kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi. Tarjoa muikut ja bataattilohkot valkosipulimajoneesin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka suomalainen ruohosipuli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- Hellmann's Real majoneesi 400gHinta 5,39/kpl13,47/kg
- Pirkka bataattilohkot gluteeniton 500g pakasteHinta 3,39/kpl6,78/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,69/kpl
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka suomalainen ruisjauho 5kgHinta 6,19/kpl1,24/kg
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,29/kpl2,29/kg
- Pirkka Täysmajoneesi 380g 80%Hinta 3,29/kpl8,66/kg
- Pirkka majoneesi 250gHinta 2,25/kpl9,00/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,5(139 arviota)
- alle 30 min3,5(10 arviota)
- alle 30 min3,7(9 arviota)
- 30 - 60 min3,8(89 arviota)
- yli 60 min4,5(56 arviota)
- 30 - 60 min3,7(33 arviota)
- alle 30 min4,7(51 arviota)
- alle 30 min4,7(28 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (9 arviota)
- sft5 vuotta sittenmuikkut ovat parhaita esim paistetut muikut ja vaalea leipä.
- Laiskanakanmuikut5 vuotta sittenNoi muikut on helpoin paistaa uunissa. Laita leivinpaperi uunipellille ja siihen ripottelet ruisjauhoa j suolaa. Lado muikut paperille järjestykseen tai ei mutta yhteen kerrokseen. Ripottele muikkujen päälle ruisjauhoja ja suolaa. Ja ruiki juoksevaa margariinia tai vastaavaa päälle maun mukaan. Paista uunissa 225 - 250 astetta kunnes ovat mieleises rapsakoita. Ja nauti. Ei tuu keittiöön rasvan käryjä liikaa eikä tarvi liettä kuurata