Paistetut muikut ja bataattilohkotTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paistetut muikut ja bataattilohkot

  • Annosmäärä3 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Rapeiksi paistetut muikut ja ihanat bataattilohkot maistuvat valkosipulimajoneesin kanssa.

    Ainekset

    3 annosta
    500 g
     
    pieniä muikkuja
    tai
    1 dl
     
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    tai
    2 rkl
     
    öljyä
    tai
    2 rkl
     
    voita
    tai

    Valkosipulimajoneesi

    1 dl
     
    tai
    1/4 dl
     
    ruohosipulia hienonnettuna
    tai
    1
     
    valkosipulinkynsi hienonnettuna
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Lisäksi

    1 ps (500 g)
     
    Pirkka bataattilohkoja (pakaste)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 469 kJ / 350 kcal
    Rasva
    23,6 g
    josta tyydyttynyttä
    4,2 g
    Hiilihydraatit
    17,4 g
    josta sokereita
    9,4 g
    Proteiini
    15,4 g
    Suola
    1,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Perkaa muikut: leikkaa pää, halkaise vatsa ja poista sisälmykset. Huuhtele muikut kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.

    Sekoita ruisjauhot, suola ja chiliseos syvällä lautasella. Sekoita valkosipulimajoneesin ainekset keskenään.

    Paista bataattilohkot uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.

    Pyörittele muikut ruisjauhoissa ja paista ne kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi. Tarjoa muikut ja bataattilohkot valkosipulimajoneesin kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka ruisjauho 1kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
      Hinta 4,75/kpl
      19,00/l
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Plussa-etu −12 %
      Hellmann's Real majoneesi 400g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,99/kpl
      9,97/kg
      Ilman Plussa-korttia 4,55/kpl (11,37/kg)
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
      Hinta 2,15/kpl
      2,15/kg
    • Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,25/kpl
      5,00/l
    • Keiju rypsiöljy 0,5l
      Hinta 2,35/kpl
      4,70/l
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • El Taco Truck Chili Mayo majoneesi 200ml Medium Spicy, Creamy, Vegan
      Hinta 2,79/kpl
      13,95/l
    • Hellmanns Real majoneesi 200g
      Hinta 3,85/kpl
      19,25/kg
    • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
      Hinta 1,69/kpl
    • Valkosipuli ulkomainen kg
      Hinta n. 0,50/kpl
      9,95/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,25/kpl
      46,30/kg
    • Pirkka bataattiranskalaiset 500g pakaste
      Hinta 3,15/kpl
      6,30/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,6 (9 arviota)

    • sft
      6 vuotta sitten
      muikkut ovat parhaita esim paistetut muikut ja vaalea leipä.
    • Laiskanakanmuikut
      6 vuotta sitten
      Noi muikut on helpoin paistaa uunissa. Laita leivinpaperi uunipellille ja siihen ripottelet ruisjauhoa j suolaa. Lado muikut paperille järjestykseen tai ei mutta yhteen kerrokseen. Ripottele muikkujen päälle ruisjauhoja ja suolaa. Ja ruiki juoksevaa margariinia tai vastaavaa päälle maun mukaan. Paista uunissa 225 - 250 astetta kunnes ovat mieleises rapsakoita. Ja nauti. Ei tuu keittiöön rasvan käryjä liikaa eikä tarvi liettä kuurata