• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Muikkupatakukko

Kalakukko on perinneruoka, jota tarjotaan yleisimmin Savossa. Tämä muikkukukko valmistetaan padassa perinteisen ruiskuoren sijaan. Tämäkin resepti vain n. 1,85€/annos*.
Muikkupatakukko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 425 kcal / annos (225g)

Ainekset

6 annosta
    • n. 1kgtuoreita muikkuja
    • voita
    • 1sipuli
    • 2pkt(à 140 g)Pirkka pekonia
    • tilliä
    • 1tlsuolaa
    • mustapippuria rouhittuna

Kuoritaikina

Valmistus

yli 60 min
  1. Perkaa muikut. Poista samalla kalojen päät. Huuhtele kalat. Voitele pata. Hienonna sipuli ja pekonit. Peitä padan pohja pekonilla.
  2. Lado pataan kerroksittain muikkuja, sipulia ja pekonia. Ripottele väliin hienonnettua tilliä, suolaa ja mustapippuria. Levitä päälle pekonia.
  3. Sekoita aluksi puuhaarukalla ja sitten käsin kylmään veteen ruisjauhot, suola ja öljy. Ota kuoritaikinasta pieni nokare koristelua varten. Taputtele taikinasta ruisjauhojen avulla pyöreä kansi. Ruiskansi saa olla isompi kuin padan halkaisija. Nosta taikinalevy pataan ja painele tiukasti kiinni padan reunoihin. Kauli lopputaikina ohueksi levyksi ja ota levystä pienellä muotilla, esimerkiksi kalamuotilla kuvioita. Kostuta koristeiden alapuoli vedellä ja paina koristeet patakukon pintaan.
  4. Paista kukkoa ensin 200 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Laske sitten lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista 1 tunti. Nosta padan päälle kansi ja paista edelleen 1 tunti. Paistoaika on siis yhteensä 2 tuntia 30 minuuttia, jotta ruodot pehmenevät. Tarjoa lämpimän patakukon kanssa voita.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 225g100 g

  • 425 kcal1 780 kJ
  • Proteiinia34 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9
  • Maija15.2.2017

    Loistava ohje. Jätin kyllä tillin ja mustapippurin pois, koska ei niitä mumminkaan kukossa ollut, mutta tuo tarkka paisto-ohje sähköuunia varten oli hyvä ja toimiva. Leivinunilla olen kukkoa ennen tehnyt. Maun kruunasivat Liperin luomulaatuiset riihiruisjauhot. Tänään teemme uuden satsin ja siihen ainakin tuplaan tuon taikinan. Mummikin laittoi taikinan paloja kukon sisäänkin, niin suurella innolla niitä aina syötiin. Ja taikinaan tietty voita, ei öljyä...

  • minä vaan28.1.2017

    Koitan tehdä, mutta ilman tilliä ja sipulia. Herkkua kuitenkin on.

  • Perinteinen 26.1.2017

    Eipä meillä kotona kalakukkoon sipulia tai tilliä laitettu.!

  • kyökki5.11.2016

    maukas ja hyvää nammm

  • mummi23.2.2016

    Olipa todella hyvä muikkupata, tätä tehdään myös tulevaisuudessa.Paljon tähtiä ja peukkuja!!!!!!