MuikkupatakukkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Muikkupatakukko

Kalakukko on perinneruoka, jota tarjotaan yleisimmin Savossa. Tämä muikkukukko valmistetaan padassa perinteisen ruiskuoren sijaan. Tämäkin resepti vain n. 1,85€/annos*.

  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 425 kcal / annos (225g)

Ainekset

6 annosta
    • n. 1kgtuoreita muikkuja
    • voita
    • 1sipuli
    • 2pkt(à 140 g)Pirkka pekonia
    • tilliä
    • 1tlsuolaa
    • mustapippuria

Kuoritaikina

Valmistus

yli 60 min
  1. Perkaa muikut. Poista samalla kalojen päät. Huuhtele kalat. Voitele pata. Hienonna sipuli ja pekonit. Peitä padan pohja pekonilla.
  2. Lado pataan kerroksittain muikkuja, sipulia ja pekonia. Ripottele väliin hienonnettua tilliä, suolaa ja mustapippuria. Levitä päälle pekonia.
  3. Sekoita aluksi puuhaarukalla ja sitten käsin kylmään veteen ruisjauhot, suola ja öljy. Ota kuoritaikinasta pieni nokare koristelua varten. Taputtele taikinasta ruisjauhojen avulla pyöreä kansi. Ruiskansi saa olla isompi kuin padan halkaisija. Nosta taikinalevy pataan ja painele tiukasti kiinni padan reunoihin. Kauli lopputaikina ohueksi levyksi ja ota levystä pienellä muotilla, esimerkiksi kalamuotilla kuvioita. Kostuta koristeiden alapuoli vedellä ja paina koristeet patakukon pintaan.
  4. Paista kukkoa ensin 200 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Laske sitten lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista 1 tunti. Nosta padan päälle kansi ja paista edelleen 1 tunti. Paistoaika on siis yhteensä 2 tuntia 30 minuuttia, jotta ruodot pehmenevät. Tarjoa lämpimän patakukon kanssa voita.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 225g100 g

  • 425 kcal1 780 kJ
  • Proteiinia 34 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,35/kpl6,70/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    5,15/kpl10,30/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sipuli
    Sipuli
    0,13/kpl1,19/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka pekoni 140g
    Pirkka pekoni 140g
    1,59/kpl11,36/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen pekoni 150g
    Pirkka suomalainen pekoni 150g
    1,99/kpl13,27/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu aamiaispekoni 130g
    Pirkka Luomu aamiaispekoni 130g
    2,75/kpl21,15/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka tilli 50g
    Pirkka tilli 50g
    1,89/kpl37,80/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Järvikylä tilli rkk FI
    Järvikylä tilli rkk FI
    1,49/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    -43 %1,002 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-43 %
    0,89/kpl32,96/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka ruisjauho 1kg
    Pirkka ruisjauho 1kg
    1,09/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka ruisjauho 5kg
    Pirkka ruisjauho 5kg
    4,35/kpl0,87/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sunnuntai hieno täysjyväruisjauho 1 kg
    Sunnuntai hieno täysjyväruisjauho 1 kg
    1,75/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,59/kpl3,53/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,29/kpl2,54/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl5,98/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 27 arvostelua
  • Pata kattilaa soimaa4.11.2019

    Aloittelija alkaa tehdä patakukkoa, mutta jäi epäselväksi paistetaanko se patakukko kokoajan uunin alimmallatasolla? ja keskilämmölläkö? Umpinainen taikinakansi? eikö kanteen tökitä haarukalla reikiä? Kiitos jos joku voisi vastata aloittelijalle, joka vesikielellä odottelee patakukkoa.

  • K-Kuluttajapalvelu4.11.2019

    Pata kattilaa soimaa, Kuoritaikinaan ei tarvitse tehdä reikiä ja patakukkoa paistetaan koko ajan uunin alimmalla tasolla. Uunin lämpötila on ensimmäisen puoli tuntia 200 astetta ja tämän jälkeen se lasketaan loppuajaksi 175 asteeseen.

  • Kokeiluja9.10.2019

    Mahdottoman hyvä resepti edelleen, teen tätä vuosittain muutaman kerran kun muikkuja saa edullisesti. 800gr kalaa sopii juuri sopivasti pienempään kokkivuokaan, ja korvaan toisen pekonipaketin possun kylkiviipaleilla-enemmän mehukkuutta kun muuten saattaa olla kuivahko. Suolaa pitää silloin lisätä vähän enemmän

  • Savotar10.8.2017

    Tosi maukas muikkupatakukko. Sipuli ja tilli tekevät siitä 'modernimman' version. Uudet perunat ja vihreä salaatti täydentävät aterian. ... ja vaikkapa lasi punaviiniä. Maistuu varmasti muillekin kuin savolaisille.

  • Maija15.2.2017

    Loistava ohje. Jätin kyllä tillin ja mustapippurin pois, koska ei niitä mumminkaan kukossa ollut, mutta tuo tarkka paisto-ohje sähköuunia varten oli hyvä ja toimiva. Leivinunilla olen kukkoa ennen tehnyt. Maun kruunasivat Liperin luomulaatuiset riihiruisjauhot. Tänään teemme uuden satsin ja siihen ainakin tuplaan tuon taikinan. Mummikin laittoi taikinan paloja kukon sisäänkin, niin suurella innolla niitä aina syötiin. Ja taikinaan tietty voita, ei öljyä...

  • minä vaan28.1.2017

    Koitan tehdä, mutta ilman tilliä ja sipulia. Herkkua kuitenkin on.

  • Perinteinen 26.1.2017

    Eipä meillä kotona kalakukkoon sipulia tai tilliä laitettu.!

  • kyökki5.11.2016

    maukas ja hyvää nammm

  • mummi23.2.2016

    Olipa todella hyvä muikkupata, tätä tehdään myös tulevaisuudessa.Paljon tähtiä ja peukkuja!!!!!!