Muikkupatakukko
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 1 kg | tuoreita muikkuja tai |
voita tai | |
1 | sipuli tai |
2 pkt (à 150 g) | tai |
tilliä tai | |
1 tl | suolaa tai |
mustapippuria tai | |
Kuoritaikina | |
---|---|
1 dl | vettä tai |
2 dl | tai |
ripaus | suolaa tai |
1 rkl | öljyä tai |
Ravintosisältö
Energia | 766 kJ / 184 kcal |
Rasva | 9,7 g |
josta tyydyttynyttä | 2,6 g |
Hiilihydraatit | 5,2 g |
josta sokereita | 0,5 g |
Proteiini | 18 g |
Suola | 1,2 g |
Valmistus
Perkaa muikut. Poista samalla kalojen päät. Huuhtele kalat. Voitele pata. Hienonna sipuli ja pekonit. Peitä padan pohja pekonilla.
Lado pataan kerroksittain muikkuja, sipulia ja pekonia. Ripottele väliin hienonnettua tilliä, suolaa ja mustapippuria. Levitä päälle pekonia.
Sekoita aluksi puuhaarukalla ja sitten käsin kylmään veteen ruisjauhot, suola ja öljy. Ota kuoritaikinasta pieni nokare koristelua varten. Taputtele taikinasta ruisjauhojen avulla pyöreä kansi. Ruiskansi saa olla isompi kuin padan halkaisija. Nosta taikinalevy pataan ja painele tiukasti kiinni padan reunoihin. Kauli lopputaikina ohueksi levyksi ja ota levystä pienellä muotilla, esimerkiksi kalamuotilla kuvioita. Kostuta koristeiden alapuoli vedellä ja paina koristeet patakukon pintaan.
Paista kukkoa ensin 200 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Laske sitten lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista 1 tunti. Nosta padan päälle kansi ja paista edelleen 1 tunti. Paistoaika on siis yhteensä 2 tuntia 30 minuuttia, jotta ruodot pehmenevät. Tarjoa lämpimän patakukon kanssa voita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,59/kpl
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280gHinta 4,29/kpl15,32/kg
- K-Menu pekoni 280gHinta 2,66/kpl9,50/kg
- Pirkka suomalainen ruisjauho 5kgHinta 6,19/kpl1,24/kg
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,29/kpl2,29/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,5(54 arviota)
- 30 - 60 min3,8(89 arviota)
- yli 60 min4,0(292 arviota)
- 30 - 60 min3,7(33 arviota)
- 30 - 60 min4,0(2 arviota)
- 30 - 60 min
- yli 60 min4,2(11 arviota)
- yli 60 min3,9(28 arviota)
Arvostele resepti
- Jussi3 kuukautta sittenOn niin selkeä ohje, että Etelä-Pohjanmaan poika ostaa muikkuja heti kun eteen ilmestyy. Tuli vesi kielelle.
- Pata kattilaa soimaa3 vuotta sittenAloittelija alkaa tehdä patakukkoa, mutta jäi epäselväksi paistetaanko se patakukko kokoajan uunin alimmallatasolla? ja keskilämmölläkö? Umpinainen taikinakansi? eikö kanteen tökitä haarukalla reikiä? Kiitos jos joku voisi vastata aloittelijalle, joka vesikielellä odottelee patakukkoa.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenPata kattilaa soimaa, Kuoritaikinaan ei tarvitse tehdä reikiä ja patakukkoa paistetaan koko ajan uunin alimmalla tasolla. Uunin lämpötila on ensimmäisen puoli tuntia 200 astetta ja tämän jälkeen se lasketaan loppuajaksi 175 asteeseen.
- Kokeiluja3 vuotta sittenMahdottoman hyvä resepti edelleen, teen tätä vuosittain muutaman kerran kun muikkuja saa edullisesti. 800gr kalaa sopii juuri sopivasti pienempään kokkivuokaan, ja korvaan toisen pekonipaketin possun kylkiviipaleilla-enemmän mehukkuutta kun muuten saattaa olla kuivahko. Suolaa pitää silloin lisätä vähän enemmän
- Savotar6 vuotta sittenTosi maukas muikkupatakukko. Sipuli ja tilli tekevät siitä 'modernimman' version. Uudet perunat ja vihreä salaatti täydentävät aterian. ... ja vaikkapa lasi punaviiniä. Maistuu varmasti muillekin kuin savolaisille.
- Maija6 vuotta sittenLoistava ohje. Jätin kyllä tillin ja mustapippurin pois, koska ei niitä mumminkaan kukossa ollut, mutta tuo tarkka paisto-ohje sähköuunia varten oli hyvä ja toimiva. Leivinunilla olen kukkoa ennen tehnyt. Maun kruunasivat Liperin luomulaatuiset riihiruisjauhot. Tänään teemme uuden satsin ja siihen ainakin tuplaan tuon taikinan. Mummikin laittoi taikinan paloja kukon sisäänkin, niin suurella innolla niitä aina syötiin. Ja taikinaan tietty voita, ei öljyä...
- minä vaan6 vuotta sittenKoitan tehdä, mutta ilman tilliä ja sipulia. Herkkua kuitenkin on.
- Perinteinen6 vuotta sittenEipä meillä kotona kalakukkoon sipulia tai tilliä laitettu.!
- kyökki6 vuotta sittenmaukas ja hyvää nammm
- mummi7 vuotta sittenOlipa todella hyvä muikkupata, tätä tehdään myös tulevaisuudessa.Paljon tähti ä ja peukkuja!!!!!!