• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paistetut tomaatit

Paistetut tomaatit maustetaan valkosipulilla, chilillä ja yrteillä. Tarjoa sellaisenaan leivän kanssa tai pääruokien lisäkkeenä.
Paistetut tomaatit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 15 min
  • 40 kcal / annos (70g)

Ainekset

4 annosta
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 1/2dlpersiljaa, korianteria tai basilikaa hienonnettuna
    • 3-4(400 g)tomaattia
    • 1-2rkloliiviöljyä
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

alle 15 min
  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili, josta on siemenet poistettu. Sekoita valkosipuli, chili ja yrtit kulhossa.
  2. Leikkaa tomaatit noin 1 1/2 cm viipaleiksi.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista tomaatteja keskilämmöllä noin minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Käännä viipaleet, mausta toiseltakin puolelta. Ripottele valkosipuliseos tomaattien päälle. Paista vielä noin minuutti. Tomaattien kuuluu olla lämpimiä, mutta rakenne ei saisi soseutua. Tarjoa heti lisäkkeenä tai alkupalana leivän kanssa. Paistetut tomaatit sopivat myös salaatteihin tai keitetyn pastan kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit halutessasi jättää chilin pois.

Ravintosisältö perannos 70g100 g

  • 40 kcal159 kJ
  • Proteiinia0,45 g
  • Hiilihydraatteja2 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1