• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gazpacho

Gazpacho on perinteinen espanjalainen kylmänä tarjoiltava tomaatti-paprikakeitto. Viileä keitto raikastaa kuumana kesäpäivänä.
Gazpacho
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele tomaatit ja vedä niihin ristiviilto veitsellä. Kasta ne muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen. Kuori tomaatit. Poista kannat ja lohko ne. Pane tomaatit monitoimikoneen kulhoon.
  2. Hienonna huuhdotut sipulit. Kuullota sipulisilppua pari minuuttia öljyssä paistinpannussa. Lisää monitoimikoneen kulhoon.
  3. Halkaise paprika ja chilipalko. Poista siemenet. Lisää paprika ja chili kulhoon. Lisää myös kurkku ja kuorittu valkosipulinkynsi.
  4. Hienonna kasvikset. Kaada joukkoon vesi, sitruunanmehu ja öljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi.
  5. Viilennä keitto jääkaapissa. Tarjoa helteisenä päivänä leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 100 kcal415 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille