Palsternakka-lohisalaatti
Pirteässä palsternakka-lohisalaatissa maistuvat uunissa makeiksi paahdetut palsternakat, raikas appelsiini, makoisa lämminsavulohi ja suolaisen täyteläinen feta.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 5(n. 500 g)palsternakkaa
- 1kurkku
- 1pkt(n. 200 g)lämminsavukirjolohta
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 1iso appelsiini
Mausteöljy
- 1/2dlöljyä
- 3rklomenaviinietikkaa
- 3rklappelsiininmehua
- 1 1/2tlappelsiininkuorta raastettuna
- 1/4tlmustapippuria
- 1/4tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita mausteöljyn ainekset keskenään.
- Kuori ja viipaloi palsternakat. Laita palat kulhoon ja kaada joukkoon hiukan mausteöljyä. Levitä palsternakat uunipellille ja paahda kypsiksi uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti vadille. Paloittele kurkku. Poista kirjolohesta nahka ja paloittele haarukkapaloiksi. Kuori ja paloittele appelsiini. Murustele feta. Kokoa salaatti ja kaada kastike salaatilla. Ripottele pinnalle lämpimät palsternakat. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.
Kategoriat
Teemat Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- 30 - 60 min3,5(43 arvostelua)
- yli 60 min
- 30 - 60 min4,1(7 arvostelua)
Kommentoi
Todella hyvää! Paahdetut palsternakat on se juttu tässä.