• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Palsternakka-lohisalaatti

Pirteässä palsternakka-lohisalaatissa maistuvat uunissa makeiksi paahdetut palsternakat, raikas appelsiini, makoisa lämminsavulohi ja suolaisen täyteläinen feta.
Palsternakka-lohisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 290 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta

Mausteöljy

    • 1/2dlöljyä
    • 3rklomenaviinietikkaa
    • 3rklappelsiininmehua
    • 1 1/2tlappelsiininkuorta raastettuna
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1/4tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita mausteöljyn ainekset keskenään.
  2. Kuori ja viipaloi palsternakat. Laita palat kulhoon ja kaada joukkoon hiukan mausteöljyä. Levitä palsternakat uunipellille ja paahda kypsiksi uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti vadille. Paloittele kurkku. Poista kirjolohesta nahka ja paloittele haarukkapaloiksi. Kuori ja paloittele appelsiini. Murustele feta. Kokoa salaatti ja kaada kastike salaatilla. Ripottele pinnalle lämpimät palsternakat. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 290 kcal1 220 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille