• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juhlava lohi-katkarapusalaatti

Juhlava lohi-katkarapusalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 106 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Marinadi

    • 1/2dlrypsiöljyä
    • 1/4dlomenaviinietikkaa
    • 1tljuoksevaa hunajaa
    • suolaa
    • mustapippuria

Salaatti

Kastike

    • 1dlPirkka Kevyt kermaviiliä
    • 1dlPirkka avokadonmakuista dippikastiketta
    • 1rklsitruunanmehua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä riisit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada seos kuuman riisin joukkoon. Anna riisin jäähtyä.
  2. Keitä munat koviksi eli noin 8 minuuttia. Revi salaatit laakealle vadille. Lohko tomaatit, suikaloi kurkku ja viipaloi omena. Kaada omenaviipaleiden päälle sitruunanmehua.
  3. Poista lohesta nahka. Sulata katkaravut. Kuori ja lohko munat. Kaada marinoitunut riisi salaattipedille keoksi. Asettele muut salaattiainekset kauniisti vadille.
  4. Ripottele päälle tilliä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kastike erikseen.

Ravintosisältö per 100 g

  • 106 kcal444 kJ
  • Proteiinia5,06 g
  • Hiilihydraatteja8,2 g
  • Rasvaa5,86 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille