Juhlava lohi-katkarapusalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Juhlava lohi-katkarapusalaatti

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Herkullinen lohi-katkarapusalaatti on maukas tarjottava illanistujaisiin.
  • Gluteeniton

Ainekset

6 annosta
1 1/2 dl
 
tai
4 dl
 
vettä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Marinadi

1/2 dl
 
rypsiöljyä
tai
1/4 dl
 
omenaviinietikkaa
tai
1 tl
 
juoksevaa hunajaa
tai
ripaus
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Salaatti

2
 
kananmunaa
tai
2
 
erilaista salaattia (esim. jääsalaattia, rucolaa
tai
 
tai tammenlehtisalaattia)
tai
2
 
tomaattia
tai
10 cm pala
 
kurkkua
tai
1–2
 
omenaa
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 pkt (200 g)
 
savustettua kirjolohifileepalaa
tai
1 ps (180 g)
 
Pirkka katkarapuja (pakaste)
tai
1 dl
 
tilliä hienonnettuna
tai

Kastike

1 dl
 
tai
1 dl
 
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai

Ravintosisältö

Energia
188 kJ / 45 kcal
Rasva
2 g
josta tyydyttynyttä
0,4 g
Hiilihydraatit
3,7 g
josta sokereita
1,6 g
Proteiini
2,5 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Keitä riisit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada seos kuuman riisin joukkoon. Anna riisin jäähtyä.

Keitä munat koviksi eli noin 8 minuuttia. Revi salaatit laakealle vadille. Lohko tomaatit, suikaloi kurkku ja viipaloi omena. Kaada omenaviipaleiden päälle sitruunanmehua.

Poista lohesta nahka. Sulata katkaravut. Kuori ja lohko munat. Kaada marinoitunut riisi salaattipedille keoksi. Asettele muut salaattiainekset kauniisti vadille.

Ripottele päälle tilliä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kastike erikseen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka pitkäjyväinen riisi 1kg
    Hinta 2,15/kpl