Savulohisalaatti perunalastuilla
Savulohisalaatti vie ajatukset saaristoon! Satokauden parhaimmat maut yhdistävän salaatin juju on murskatuissa Kartanon perunalastuissa.
6 annosta30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 800gvarhaisperunoita
- 3kananmunaa
- 1nippuretiisejä
- 2(100 g)pientä nippusipulia varsineen
- 1ps(100 g)jääsalaattia
- 300glämminsavulohta
- 2dlKartanon Original perunalastuja
Kermaviilikastike
- 1prk(200 g)kermaviiliä
- 1nippusipulin varsi
- 2tlPirkka Dijon-sinappia
- 1/2sitruunan mehu
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Harjaa perunat puhtaiksi. Keitä perunat kannen alla kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, keittoaika on perunoiden koosta riippuen 15-20 minuuttia. Valuta perunat ja anna jäähtyä. Leikkaa perunat puoliksi tai isommat neljään osaan.
- Keitä kananmunat. Lisää kananmunat kiehuvaan veteen ja keitä 6 minuuttia. Kaada vesi pois ja jäähdytä kananmunat kylmässä vedessä. Kuori jäähtyneet kananmunat ja halkaise ne.
- Leikkaa retiiseistä varret pois. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi.
- Hienonna nippusipulit. Säästä toisen sipulin varsi kastiketta varten.
- Kokoa salaatti tarjoiluvadille. Revi jääsalaatti vadin pohjalle. Asettele perunat, retiisit ja sipulit salaatin päälle. Revi lämminsavulohi sormin palasiksi ja asettele vadille. Murskaa perunalastut käsin ja ripottele salaatin päälle.
- Valmista kermaviilikastike. Sekoita kermaviilin joukkoon hienonnettu sipulin varsi, Dijon-sinappi, sitruunan mehu, suola ja mustapippuri. Tarjoile kastike savulohisalaatin kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi