• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Saunaillan savuisa salaatti

Savulohisalaatti saa rapeutta ja raikkautta sokeriherneistä ja paprikasta. Ruokaisa salaatti sopii saunaillan tarjoiluihin tai vaikka lounaaksi.
Saunaillan savuisa salaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 120 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 500guusia perunoita keitettyinä
    • 1nippusipuli
    • tai
    • 3kevätsipulia
    • 1/2keltainen paprika
    • 100gsokeriherneen palkoja
    • 1ruukkujää- tai lehtisalaattia
    • 1ruukkurucolasalaattia

Kastike

    • 4rklöljyä
    • 2rklomenaviinietikkaa
    • 3/4rklsokeria
    • ripaussuolaa
    • 3rkltilliä hienonnettuna
    • 3rklruohosipulia hienonnettuna

Koristeeksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Leikkaa keitetyt perunat reiluiksi lohkoiksi. Lisää kastikkeen joukkoon maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.
  2. Poista kalasta nahka ja paloittele. Viipaloi kevätsipuli varsineen. Suikaloi paprika. Leikkaa herneenpalot puoliksi.
  3. Levitä revityt salaatit laakealle vadille. Nosta päälle perunat, savukala, herneenpalot, paprikasuikaleet ja sipulirenkaat. Koristele kapriksilla. Pirskottele saunaillan savuisan salaatin päälle perunoiden marinointikastiketta juuri ennen tarjoilua.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 120 kcal501 kJ
  • Proteiinia4,27 g
  • Hiilihydraatteja8,48 g
  • Rasvaa7,46 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille