Hyppää sisältöön
Peruna-bataattisose Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Peruna-bataattisose

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Peruna-bataattisose on nopea, alle puolessa tunnissa valmistuva maukas soseruoka. Tarjoa peruna-bataattisose lihapyöryköiden tai jauhelihapihvien kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 600 g (n. 5 kpl) perunoita (punainen tai violetti pussi)
  • 1 pkt (400 g) Pirkka bataattisosetta
  • 2 dl maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • (1–2 rkl voita)
  • persiljaa

Ravintosisältö

  • Energia
    302 kJ / 72 kcal
  • Rasva
    0,3 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,2 g
  • Hiilihydraatit
    14,1 g
  • josta sokereita
    2,5 g
  • Proteiini
    2 g
  • Suola
    0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Keitä kuoritut ja paloitellut perunat kypsiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Keittoaika on 15–20 minuuttia.
  2. Kuumenna bataattisose ja maito pinnoitetussa kattilassa tai mikrossa.
  3. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää bataatti-maitoseos ja mausta suolalla (ja halutessasi nokareella voita). Sekoita sose tasaiseksi. Koristele persiljalla. Tarjoa peruna-bataattisose lihapyöryköiden tai jauhelihapihvien kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (13 arviota)