• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Peruna-bataattisose

Peruna-bataattisose
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 97 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 600g(n. 5 kpl)perunoita (punainen tai violetti pussi)
    • 2dlmaitoa
    • 1/2tlsuolaa
    • (1-2 rklvoita)
    • persiljaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Keitä kuoritut ja paloitellut perunat kypsiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Keittoaika on 15-20 minuuttia.
  2. Kuumenna bataattisose ja maito pinnoitetussa kattilassa tai mikrossa.
  3. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää bataatti-maitoseos ja mausta suolalla (ja halutessasi nokareella voita). Sekoita sose tasaiseksi. Koristele persiljalla. Tarjoa peruna-bataattisose lihapyöryköiden tai jauhelihapihvien kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 97 kcal406 kJ
  • Proteiinia5,04 g
  • Hiilihydraatteja10,8 g
  • Rasvaa3,68 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4