Garam masala lohi ja peruna-palsternakkasose
Garam masala-mausteseoksella maustetun uunilohen kanssa sopii tarjota peruna-palsternakkasosetta!
4 annostaalle 30 min110 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- n. 600gkirjolohifileetä
- 3/4tlsuolaa
- 1-1 1/2tlgaram masala -mausteseosta
Peruna-palsternakkasose
- n. 500gPirkka perunoita (punainen pussi)
- 2(400 g)palsternakkaa
- n. 4dlPirkka kevytmaitoa
- 1tlsuolaa
Valmistus
alle 30 min- Kuori perunat ja palsternakat sekä paloittele ne. Keitä kasviksia vähässä suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
- Kuumenna maito. Kaada keitinvesi kasviksista. Soseuta perunat ja palsternakat sähkövatkaimella. Kaada joukkoon maitoa, kunnes saat sopivan paksuista sosetta. Vatkaa sose kuohkeaksi. Mausta suolalla ja nokareella voita.
- Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Nosta kirjolohifilee uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Mausta kirjolohen pinta suolalla ja ripottele garam masalaa siivilän läpi tasaisesti kirjolohen pinnalle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Korvaa osa maidosta kasvisten keitinliemellä.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 110 kcal462 kJ
- Proteiinia 7,15 g
- Hiilihydraatteja6,4 g
- Rasvaa6,18 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi