• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Garam masala lohi ja peruna-palsternakkasose

Garam masala lohi ja peruna-palsternakkasose
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 110 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Peruna-palsternakkasose

    • n. 500gPirkka perunoita (punainen pussi)
    • 2(400 g)palsternakkaa
    • n. 4dlPirkka kevytmaitoa
    • 1tlsuolaa
    • Pirkka meijerivoita

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori perunat ja palsternakat sekä paloittele ne. Keitä kasviksia vähässä suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
  2. Kuumenna maito. Kaada keitinvesi kasviksista. Soseuta perunat ja palsternakat sähkövatkaimella. Kaada joukkoon maitoa, kunnes saat sopivan paksuista sosetta. Vatkaa sose kuohkeaksi. Mausta suolalla ja nokareella voita.
  3. Nosta kirjolohifilee uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele garam masalaa siivilän läpi tasaisesti kirjolohen pinnalle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Korvaa osa maidosta kasvisten keitinliemellä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 110 kcal462 kJ
  • Proteiinia7,15 g
  • Hiilihydraatteja6,4 g
  • Rasvaa6,18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9