Pantteripiirakka
Pantteripiirakka on herkullinen suklaa-appelsiinirahkapiirakka, joka saa pintaansa hauskat pantteritäplät. Noin 0,60€/pala*
- 12 palaa
- yli 60 min
Ainekset
12 palaa
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1/2dlsokeria
- 1/2appelsiininkuorta raastettuna
- 25gPirkka voita
- 1kananmuna
Täyte
- 1prk(à 200 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1dlsokeria
- 1dlpuristettua appelsiinimehua
- 1ps(72 g)Pirkka vaniljakastikeainesta
- 1rklappelsiinin raastettua kuorta
- 1iso kananmuna
Pantteripilkut
- 25gPirkka tummaa leivontasuuklaata
- 1/2pkt(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1rklsokeria
- 1/2kananmuna
- ripaus suolaa
- Pirkka maitosuklaahippuja
Valmistus
yli 60 min- Yhdistä taikinaa varten keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja appelsiinin raastettu kuori.
- Sulata voi pienessä kattilassa, nosta sivuun ja lisää sekaan paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa sulaa.
- Lisää jäähtyneeseen voi-suklaasulaseokseen kananmuna. Yhdistä voi-suklaa-kananmunaseos ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kauli taikina ohueksi leivinpaperin päälle laidallisen lasagnevuoan pohjalle.
- Valmista täyte. Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset. ja levitä seos tasaisesti taikinapohjalle.
- Sulata pinnalle tulevan pantteripilkkujen suklaa miedolla lämmöllä sykäyksittäin mikrossa. Lämmitä ranskankerma notkeaksi ja lisää siihen sula suklaa. Riko kokonaisen kananmunan rakenne lasiin ja valuta puolet kananmunasta hieman jäähtyneen ranskankerma-suklaaseoksen sekaan. (Lopun kananmunasta voit käyttää vaikkapa munakkaaseen.) Siirrä suklaaseos kertakäyttöiseen pursotinpussiin leikkaa sen päähän pieni aukko. Painale täytteen pintaan pikkulusikalla tiheästi pyöreitä painaumia ja täytä ne suklaaseoksella. Paina jokaisen panttelritäplän keskelle vielä yksi maitosuklaahippu.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40-45 minuuttia kypsäksi.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Olen yrittänyt tehdä tätä kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla on tullut täydellinen fiasko. Täytekerros on mahdottoman paksu, eikä hyydy, mutta pinta kyllä kärvähtää. Pilkut uppoavat kokonaan piirakan sisään ja pintaan jää pelkkä epätasainen täyte. Todella harmi, sillä maku olisi erinomainen mutta ei näitä tekeleitä voi kenellekään tarjota.
Poppis, harmi ettei piirakka ole onnistunut. Vien palautteesi tiedoksi reseptin tekijöille.
Ohjeessa käsketään käyttää vaniljakastikejauhetta. Pitääkö se ensin tehdä vaniljakastikkeeksi? Kuitenkin ohjeen lopussa oli kuva valmiista vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta. Kumpaa siis pitää käyttää, ja miten?
Edelleen avuton, vaniljakastikejauhe lisätään jauheena täytteeseen.
Miten ranskankerma lämmitetään notkeaksi? Kattilassa? Mikrossa?
Avuton, ranskankerman voi lämmittää esim. kattilassa tai mikrossa.
Kokeilin reseptiä ja täytettä tuli todella paksu kerros. Toimisi hyvin myös niin, että valmistaa pohjan taikinan kaksinkertaisena, jolloin riittää pellille, ja vastaavasti ohuempi kerros täytettä. Sen verran oikaisin, että tein superhelpot täplät suklaarusinoista.
Millä voisi korvata kaiken appelsiinin kun on citrusallergia?
Allergikko, appelsiini on hankala suoraan korvata muulla eikä reseptiä ole testattu K-Koekeittiöllä niin. Kannattaa kokeilla resepteistämme muuta rahkapiirakkaa, esimerkiksi rahkaista kuningatarpiirakkaa tai mustikkrahkapiirakkaa.
Tein uunipellillisen. Kermaa laitoin 6 dl ja kananmunia täytteeseen 3,muuten tuplamäärät aineksia. Tuli tosi hyvää! Pohjaa voisi tehdä seuraavalla kerralla ehkä vähän enemmän. Paistoin alkuun aika alhaalla, nostin loppuajasta keskitasolle ja paistoaika oli vähän ohjetta pidempi.
Riittääkö 1 muna täytteessä hyydyttämään tuon 4 dl kermaa?
Epäilevä leipuri, reseptin toimivuus näillä raaka-aineilla on testattu K-Koekeittiössä.
Minkä kokoiselle vuoalle piirakka on tarkoitettu? Pohjatakina jää todella liisterimäisen tarttuvaksi ja täyte on todella runsas, ohjeen mukaisesti paistaessa piirakka jää raakileeksi. Onko ohjeessa vika vai tekijässä?
Minkä kokoiseen vuokaan pantteri piirakka on tehty?
Piippa, piirakan voi tehdä tavalliseen lasagnevuokaan (esim. 35x27 cm).