Mascarpone-puolukkapiirakka
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Muhkean mascarpone-puolukkapiirakan maut täydentävät toisiaan. Kermainen mascarponejuusto pyöristää puolukoiden kirpeyden, joten voit käyttää tähän piirakkaan runsaasti puolukoita.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
12 annosta
Pohja | |
---|---|
125 g | tai |
1 1/4 dl | tai |
1 | kananmuna tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Täyte | |
1 rs (250 g) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
2 | kananmunaa tai |
1 dl | sokeria tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
400 g (7–8 dl) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 131 kJ / 271 kcal |
Rasva | 15 g |
josta tyydyttynyttä | 9,7 g |
Hiilihydraatit | 26,6 g |
josta sokereita | 17,5 g |
Proteiini | 5,9 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen ison piirakkavuoan (⌀ 30 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Sekoita notkistettu mascarpone, rahka, munat, sokeri, vanilliinisokeri ja kohmeiset puolukat keskenään.
Nostele täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
Paista piirakkaa 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 55 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.
Vinkki! Jos käytät tuoreita puolukoita, lyhennä hieman paistoaikaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Parhaat mascarpone 250 gHinta 3,29/kpl13,16/kg
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka suomalainen puolukka 500g pakasteHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,09/kpl2,09/kg
- Myllyn Paras Ruisjauho 1 kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Ambrosi Mascarpone tuorejuusto 250gHinta 3,69/kpl14,76/kg
- Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250gHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Pirkka suomalainen puolukka 200 g pakasteHinta 1,59/kpl7,95/kg
- Pakkasmarja puolukka 200g suomalainen pakasteHinta 2,25/kpl11,25/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(27 arviota)
- 30 - 60 min3,9(31 arviota)
- 30 - 60 min3,7(103 arviota)
- yli 60 min4,5(29 arviota)
- yli 60 min4,0(83 arviota)
- yli 60 min4,3(99 arviota)
- 30 - 60 min4,6(138 arviota)
- 30 - 60 min3,8(317 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (410 arviota)
- Taru5 päivää sittenKun käyttää valmistaikinaa, niin mikä on paistoaika?
- K-Kuluttajapalvelu5 päivää sittenTaru, mikäli ohjeessa käyttää esimerkiksi Pirkka murotaikinaa on piirakan paistoaika 200 asteessa n. 25-30 minuuttia. Paistoaika on ohjeellinen, joten paistumista on hyvä seurata.
- Pike1 kuukausi sittenVoiko tämän tehdä jo edellisenä päivänä tarjottavaksi vai meneekö huonoksi?
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenPike, piirakan voi hyvin tehdä valmiiksi edellisenä päivänä. Jäähtynyt piirakka kannattaa suojata hyvin esimerkiksi kelmulla ja säilyttää jääkaapissa. Piirakan voi ottaa 1-2 tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön, niin pohja ehtii pehmentyä.
- LeenaY3 kuukautta sittenHyvää tuli ! Kaikki tykkäs 👍
- Tarleena5 kuukautta sittenTein punaisista viinimarjoista ja sekaan panin ulkolaisia vadelmia (löytyi vähän pakastimesta). Niin ja ostin sitten kuitenkin kilon pussin ruisjauhoja. Vaikka ensin vähän epäröinkin, että jääkö sitten käyttämättä. Tuli herkullista, pohja suli suussa. Seuraavaksi kokeilen tuorejuustolla ja vaniljarahkalla. Lähikaupassa ei sattunut olemaan nyt mascarponea. Kannattaa todella antaa vetäytyä rauhassa ennen leikkaamista.
- Soveltaja6 kuukautta sittenTein tuoreista karviaisista, vähensin täytteen sokeria. Herkullista!
- Soveltaja6 kuukautta sittenMustaherukkakin toimii hyvin. Ruisjauhon käyttö plussaa. Lisään makeisiin piirakoihin useasti myös mallasjauhoa, joka antaa hyvän säväyksen kauran lisäksi.
- Tarleena6 kuukautta sittenVoisikohan ruisjauhot vaihtaa vaikka kaurahiutaleisiin tai panna vehnäjauhoja ruisjauhojen tilalla?
- K-Kuluttajapalvelu6 kuukautta sittenTarleena, pohjan toimivuus on testattu mainituilla ainesosilla. Kuten yleensäkin piirakkapohjissa, jauhoja on mahdollista myös korvata toisilla jauhoilla. Jos jauhoja korvataan esimerkiksi kaurahiutaleilla, kannattaa huomioida, että hiutaleita tulee käyttää hieman jauhoja enemmän.
- Ellu9 kuukautta sittenTämä on jäänyt vakioreseptiksi kun haluan hemmotella vieraita jollakin oikein hyvällä!
- Oona10 kuukautta sittenTosi toimiva ja herkullinen resepti! Jää varmasti vakiokäyttöön. Mascarponen makeus tasapainottaa puolukoiden kirpeyttä ihanasti.
- Marika11 kuukautta sittenPiirakka oli helppo tehdä ja maku oli hyvä, mutta paistolämpötila ja -aika eivät uunissamme riittäneet. Jatkoin paistoaikaa 25 min 225 asteessa. Seuraavalla kerralla kokeilen paistamista 200 asteesssa.
- L4nttu1 vuosi sittenEi ollut niin hyvä mielestäni.
- Äityli1 vuosi sittenMiten gluteenittomana? Normiversio aivan mahtava!
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenÄityli, piirakan voit valmistajaa gluteenittomana korvaamalla vehnä- ja ruisjauhot gluteenittomilla jauhoilla, esimerkiksi Pirkka gluteenittomalla jauhoseoksella. Reseptiä ei ole testattu gluteenittomana K-Koekeittiössä. Lisätietoa voit lukea oheisesta linkistä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/erityisruokavaliot/gluteeniton-leivonta
- Taina1 vuosi sittenOli aivan ihanaa. Suuret kehut sain. Juuri samanlaisen pienen liinan, kuin kuvassa olen tehnyt kauan sitten.
- Nami1 vuosi sittenVaniljarahka+mascarpone, tosi hyvä. Jäi vähän märäksi kun vuokani oli vähän pienempi… Seuraavalla kerralla vähennän vähän päällysaineita.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenSisko, maitorahkan korvaamista kermaviilillä ei ole testattu, mutta halutessaan tätä voi kokeilla.
- Sisko1 vuosi sittenOnnistuuko, jos korvaa maitorahkan kermaviilillä? Itseäni ällöttää rahka paistettuna, enkä siksi haluaisi mascarponen kaveriksi maitorahkaa laittaa.
- Anneli1 vuosi sittenVoikohan tätä pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenAnneli, piirakkaa voi halutessaan pakastaa esimerkiksi valmiina annospaloina.
- Lohilady1 vuosi sittenMielettömän hyvä yhdistelmä makeaa ja hapanta - teen tätä usein.
- Mummu1 vuosi sittenTästä tuli perheen suosikki kertalaakista.
- KotiLeipuri2 vuotta sittenHyvä piirakka tuli myös, kun kermaviilillä (ohjeessa maitorahka) ja pakastemustikoilla (ohjeessa puolukka) tuli korvattua.
- Maria3 vuotta sittenTämä on ollut minun luottoresepti jo vuosien ajan! Joka kerta, kun tätä teen joku vieraista pyytää reseptiä.
- Arja3 vuotta sittenMeidän perheen uusi suosikki nimenomaan puolukoilla.
- Jossu683 vuotta sittenPiirakan voi tehdä helposti ilman kananmunia ”allergisille” itse käytän pohjaan pari ruokalusikallista perunajauhoja ja puoli desiä vettä kananmunan tilalta. Sekä laitan noin puolet vähemmän marjoja ja laktoositonta maitorahkaa päälle enkä ollenkaan kanamunaa. Tulee hyvää myös näillä muutoksilla.
- Harhaanjohtavaa niille, jotka ei ymmärrä3 vuotta sittenOhjeessa käytetty laktoositonta maitorahkaa, vaikka mascarpone ei ole laktoositonta?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKiitos palautteesta. Voit tietenkin käyttää reseptissä myös "tavallista" , laktoosia sisältävää maitorahkaa. Jos taas haluat täysin laktoosittoman version, voi ja mascarpone kannattaa valita laktoosittomina.