Hyppää sisältöön
Mascarpone-puolukkapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mascarpone-puolukkapiirakka

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Muhkean mascarpone-puolukkapiirakan maut täydentävät toisiaan. Kermainen mascarponejuusto pyöristää puolukoiden kirpeyden, joten voit käyttää tähän piirakkaan runsaasti puolukoita.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta

Pohja

125 g
 
tai
1 1/4 dl
 
tai
1
 
kananmuna
tai
2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 dl
 
tai
1 tl
 
leivinjauhetta
tai

Täyte

1 rs (250 g)
 
tai
1 prk (250 g)
 
tai
2
 
kananmunaa
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
vanilliinisokeria
tai
400 g (7–8 dl)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 131 kJ / 271 kcal
Rasva
15 g
josta tyydyttynyttä
9,7 g
Hiilihydraatit
26,6 g
josta sokereita
17,5 g
Proteiini
5,9 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen ison piirakkavuoan (⌀ 30 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Sekoita notkistettu mascarpone, rahka, munat, sokeri, vanilliinisokeri ja kohmeiset puolukat keskenään.
Nostele täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
Paista piirakkaa 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 55 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.
Vinkki! Jos käytät tuoreita puolukoita, lyhennä hieman paistoaikaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,85/kpl
    7,70/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
    Hinta 3,29/kpl
    13,16/kg
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Hinta 1,39/kpl
    5,56/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka suomalainen puolukka 500g pakaste
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Ambrosi Mascarpone tuorejuusto 250g
    Hinta 3,69/kpl
    14,76/kg
  • Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250g
    Hinta 3,99/kpl
    15,96/kg
  • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
    Hinta 1,79/kpl
    11,19/kg
  • Pirkka suomalainen puolukka 200 g pakaste
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/kg
  • Pakkasmarja puolukka 200g suomalainen pakaste
    Hinta 2,25/kpl
    11,25/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (410 arviota)

  • Taru
    5 päivää sitten
    Kun käyttää valmistaikinaa, niin mikä on paistoaika?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 päivää sitten
    Taru, mikäli ohjeessa käyttää esimerkiksi Pirkka murotaikinaa on piirakan paistoaika 200 asteessa n. 25-30 minuuttia. Paistoaika on ohjeellinen, joten paistumista on hyvä seurata.
  • Pike
    1 kuukausi sitten
    Voiko tämän tehdä jo edellisenä päivänä tarjottavaksi vai meneekö huonoksi?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 kuukausi sitten
    Pike, piirakan voi hyvin tehdä valmiiksi edellisenä päivänä. Jäähtynyt piirakka kannattaa suojata hyvin esimerkiksi kelmulla ja säilyttää jääkaapissa. Piirakan voi ottaa 1-2 tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön, niin pohja ehtii pehmentyä.
  • LeenaY
    3 kuukautta sitten
    Hyvää tuli ! Kaikki tykkäs 👍
  • Tarleena
    5 kuukautta sitten
    Tein punaisista viinimarjoista ja sekaan panin ulkolaisia vadelmia (löytyi vähän pakastimesta). Niin ja ostin sitten kuitenkin kilon pussin ruisjauhoja. Vaikka ensin vähän epäröinkin, että jääkö sitten käyttämättä. Tuli herkullista, pohja suli suussa. Seuraavaksi kokeilen tuorejuustolla ja vaniljarahkalla. Lähikaupassa ei sattunut olemaan nyt mascarponea. Kannattaa todella antaa vetäytyä rauhassa ennen leikkaamista.
  • Soveltaja
    6 kuukautta sitten
    Tein tuoreista karviaisista, vähensin täytteen sokeria. Herkullista!
  • Soveltaja
    6 kuukautta sitten
    Mustaherukkakin toimii hyvin. Ruisjauhon käyttö plussaa. Lisään makeisiin piirakoihin useasti myös mallasjauhoa, joka antaa hyvän säväyksen kauran lisäksi.
  • Tarleena
    6 kuukautta sitten
    Voisikohan ruisjauhot vaihtaa vaikka kaurahiutaleisiin tai panna vehnäjauhoja ruisjauhojen tilalla?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 kuukautta sitten
    Tarleena, pohjan toimivuus on testattu mainituilla ainesosilla. Kuten yleensäkin piirakkapohjissa, jauhoja on mahdollista myös korvata toisilla jauhoilla. Jos jauhoja korvataan esimerkiksi kaurahiutaleilla, kannattaa huomioida, että hiutaleita tulee käyttää hieman jauhoja enemmän.
  • Ellu
    9 kuukautta sitten
    Tämä on jäänyt vakioreseptiksi kun haluan hemmotella vieraita jollakin oikein hyvällä!
  • Oona
    10 kuukautta sitten
    Tosi toimiva ja herkullinen resepti! Jää varmasti vakiokäyttöön. Mascarponen makeus tasapainottaa puolukoiden kirpeyttä ihanasti.
  • Marika
    11 kuukautta sitten
    Piirakka oli helppo tehdä ja maku oli hyvä, mutta paistolämpötila ja -aika eivät uunissamme riittäneet. Jatkoin paistoaikaa 25 min 225 asteessa. Seuraavalla kerralla kokeilen paistamista 200 asteesssa.
  • L4nttu
    1 vuosi sitten
    Ei ollut niin hyvä mielestäni.
  • Äityli
    1 vuosi sitten
    Miten gluteenittomana? Normiversio aivan mahtava!
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Äityli, piirakan voit valmistajaa gluteenittomana korvaamalla vehnä- ja ruisjauhot gluteenittomilla jauhoilla, esimerkiksi Pirkka gluteenittomalla jauhoseoksella. Reseptiä ei ole testattu gluteenittomana K-Koekeittiössä. Lisätietoa voit lukea oheisesta linkistä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/erityisruokavaliot/gluteeniton-leivonta
  • Taina
    1 vuosi sitten
    Oli aivan ihanaa. Suuret kehut sain. Juuri samanlaisen pienen liinan, kuin kuvassa olen tehnyt kauan sitten.
  • Nami
    1 vuosi sitten
    Vaniljarahka+mascarpone, tosi hyvä. Jäi vähän märäksi kun vuokani oli vähän pienempi… Seuraavalla kerralla vähennän vähän päällysaineita.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Sisko, maitorahkan korvaamista kermaviilillä ei ole testattu, mutta halutessaan tätä voi kokeilla.
  • Sisko
    1 vuosi sitten
    Onnistuuko, jos korvaa maitorahkan kermaviilillä? Itseäni ällöttää rahka paistettuna, enkä siksi haluaisi mascarponen kaveriksi maitorahkaa laittaa.
  • Anneli
    1 vuosi sitten
    Voikohan tätä pakastaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Anneli, piirakkaa voi halutessaan pakastaa esimerkiksi valmiina annospaloina.
  • Lohilady
    1 vuosi sitten
    Mielettömän hyvä yhdistelmä makeaa ja hapanta - teen tätä usein.
  • Mummu
    1 vuosi sitten
    Tästä tuli perheen suosikki kertalaakista.
  • KotiLeipuri
    2 vuotta sitten
    Hyvä piirakka tuli myös, kun kermaviilillä (ohjeessa maitorahka) ja pakastemustikoilla (ohjeessa puolukka) tuli korvattua.
  • Maria
    3 vuotta sitten
    Tämä on ollut minun luottoresepti jo vuosien ajan! Joka kerta, kun tätä teen joku vieraista pyytää reseptiä.
  • Arja
    3 vuotta sitten
    Meidän perheen uusi suosikki nimenomaan puolukoilla.
  • Jossu68
    3 vuotta sitten
    Piirakan voi tehdä helposti ilman kananmunia ”allergisille” itse käytän pohjaan pari ruokalusikallista perunajauhoja ja puoli desiä vettä kananmunan tilalta. Sekä laitan noin puolet vähemmän marjoja ja laktoositonta maitorahkaa päälle enkä ollenkaan kanamunaa. Tulee hyvää myös näillä muutoksilla.
  • Harhaanjohtavaa niille, jotka ei ymmärrä
    3 vuotta sitten
    Ohjeessa käytetty laktoositonta maitorahkaa, vaikka mascarpone ei ole laktoositonta?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kiitos palautteesta. Voit tietenkin käyttää reseptissä myös "tavallista" , laktoosia sisältävää maitorahkaa. Jos taas haluat täysin laktoosittoman version, voi ja mascarpone kannattaa valita laktoosittomina.