• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mascarpone-puolukkapiirakka

Muhkean mascarpone-puolukkapiirakan maut täydentävät toisiaan. Kermainen mascarponejuusto pyöristää puolukoiden kirpeyden, joten voit käyttää tähän piirakkaan runsaasti puolukoita.
Mascarpone-puolukkapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 285 kcal / annos (120g)

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 30 cm). Siirrä vuoka jääkaappiin.
  2. Sekoita täytteen mascarpone, rahka, munat, sokeri, vanilliinisokeri ja kohmeiset puolukat keskenään.
  3. Nostele täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
  4. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 55 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos käytät tuoreita puolukoita, lyhennä hieman paistoaikaa.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 285 kcal1 190 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille73