Mascarpone-puolukkapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mascarpone-puolukkapiirakka

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Muhkean mascarpone-puolukkapiirakan maut täydentävät toisiaan. Kermainen mascarponejuusto pyöristää puolukoiden kirpeyden, joten voit käyttää tähän piirakkaan runsaasti puolukoita.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta

Pohja

125 g
 
tai
1 1/4 dl
 
tai
1
 
kananmuna
tai
2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 dl
 
tai
1 tl
 
leivinjauhetta
tai

Täyte

1 prk (250 g)
 
tai
1 prk (250 g)
 
tai
2
 
kananmunaa
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
vanilliinisokeria
tai
400 g (7–8 dl)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 111 kJ / 266 kcal
Rasva
15 g
josta tyydyttynyttä
9,7 g
Hiilihydraatit
26 g
josta sokereita
17,1 g
Proteiini
5,9 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen ison piirakkavuoan (⌀ 30 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin.

Sekoita notkistettu mascarpone, rahka, munat, sokeri, vanilliinisokeri ja kohmeiset puolukat keskenään.

Nostele täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.

Paista piirakkaa 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 55 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.

Vinkki! Jos käytät tuoreita puolukoita, lyhennä hieman paistoaikaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
    Hinta 2,99/kpl
    11,96/kg
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Hinta 1,39/kpl
    5,56/kg
  • Pirkka suomalainen puolukka 500g pakaste
    Hinta 2,69/kpl
    5,38/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (379 arviota)

  • Ellu
    26 päivää sitten
    Tämä on jäänyt vakioreseptiksi kun haluan hemmotella vieraita jollakin oikein hyvällä!
  • Oona
    1 kuukausi sitten
    Tosi toimiva ja herkullinen resepti! Jää varmasti vakiokäyttöön. Mascarponen makeus tasapainottaa puolukoiden kirpeyttä ihanasti.
  • Marika
    3 kuukautta sitten
    Piirakka oli helppo tehdä ja maku oli hyvä, mutta paistolämpötila ja -aika eivät uunissamme riittäneet. Jatkoin paistoaikaa 25 min 225 asteessa. Seuraavalla kerralla kokeilen paistamista 200 asteesssa.
  • L4nttu
    5 kuukautta sitten
    Ei ollut niin hyvä mielestäni.
  • Äityli
    7 kuukautta sitten
    Miten gluteenittomana? Normiversio aivan mahtava!
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 kuukautta sitten
    Äityli, piirakan voit valmistajaa gluteenittomana korvaamalla vehnä- ja ruisjauhot gluteenittomilla jauhoilla, esimerkiksi Pirkka gluteenittomalla jauhoseoksella. Reseptiä ei ole testattu gluteenittomana K-Koekeittiössä. Lisätietoa voit lukea oheisesta linkistä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/erityisruokavaliot/gluteeniton-leivonta
  • Taina
    7 kuukautta sitten
    Oli aivan ihanaa. Suuret kehut sain. Juuri samanlaisen pienen liinan, kuin kuvassa olen tehnyt kauan sitten.
  • Nami
    7 kuukautta sitten
    Vaniljarahka+mascarpone, tosi hyvä. Jäi vähän märäksi kun vuokani oli vähän pienempi… Seuraavalla kerralla vähennän vähän päällysaineita.
  • Sisko
    8 kuukautta sitten
    Onnistuuko, jos korvaa maitorahkan kermaviilillä? Itseäni ällöttää rahka paistettuna, enkä siksi haluaisi mascarponen kaveriksi maitorahkaa laittaa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 kuukautta sitten
    Sisko, maitorahkan korvaamista kermaviilillä ei ole testattu, mutta halutessaan tätä voi kokeilla.
  • Anneli
    8 kuukautta sitten
    Voikohan tätä pakastaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 kuukautta sitten
    Anneli, piirakkaa voi halutessaan pakastaa esimerkiksi valmiina annospaloina.
  • Lohilady
    9 kuukautta sitten
    Mielettömän hyvä yhdistelmä makeaa ja hapanta - teen tätä usein.
  • Mummu
    1 vuosi sitten
    Tästä tuli perheen suosikki kertalaakista.
  • KotiLeipuri
    1 vuosi sitten
    Hyvä piirakka tuli myös, kun kermaviilillä (ohjeessa maitorahka) ja pakastemustikoilla (ohjeessa puolukka) tuli korvattua.
  • Maria
    2 vuotta sitten
    Tämä on ollut minun luottoresepti jo vuosien ajan! Joka kerta, kun tätä teen joku vieraista pyytää reseptiä.
  • Arja
    2 vuotta sitten
    Meidän perheen uusi suosikki nimenomaan puolukoilla.
  • Jossu68
    2 vuotta sitten
    Piirakan voi tehdä helposti ilman kananmunia ”allergisille” itse käytän pohjaan pari ruokalusikallista perunajauhoja ja puoli desiä vettä kananmunan tilalta. Sekä laitan noin puolet vähemmän marjoja ja laktoositonta maitorahkaa päälle enkä ollenkaan kanamunaa. Tulee hyvää myös näillä muutoksilla.
  • Harhaanjohtavaa niille, jotka ei ymmärrä
    2 vuotta sitten
    Ohjeessa käytetty laktoositonta maitorahkaa, vaikka mascarpone ei ole laktoositonta?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kiitos palautteesta. Voit tietenkin käyttää reseptissä myös "tavallista" , laktoosia sisältävää maitorahkaa. Jos taas haluat täysin laktoosittoman version, voi ja mascarpone kannattaa valita laktoosittomina.
  • Aaa
    3 vuotta sitten
    Tehty monta kertaa. Käytetään maustamatonta tuorejuustoa jota saa kotimaisena ja laktoosittomana.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Lea, harmillista kuulla, ettei piirakka ole onnistunut. Piirakan paistoaikaa voi tarvittaessa hieman pidentää oman uunin mukaan. Piirakan on myös hyvä antaa jäähtyä ja lämmön tasaantua ennen tarjoilua. Palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
  • Lea
    3 vuotta sitten
    Moni kakku päältä kaunis taitaa päteä piirakoihinkin...eli oikein kuvauskelpoinen piirakka mutta leikatessa muistutti lähinnä vetisen kokkelin ja ruispuuron seosta puolukoilla höystettynä...
  • Linie
    3 vuotta sitten
    This recept reminds me a lot of classic cheesecake. Same ingredients and baking time, however, this pie is lot of thinner. It is like a pie version of cheesecake. Made one cheesecake 2 weeks ago with puolukka sauce on the top. It was great.
  • Viola
    3 vuotta sitten
    Tämä on todella ihana piirakka. Olen tehnyt jo kaksi kertaa. Mascarpone ja puolukat sopivat todella hyvin yhteen. Sokeria laitoin vain hyppysellisen , en tykkää liian makeasta.
  • Leilukka
    3 vuotta sitten
    Ihania kakkuja pitää kyllä kikeilla
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    JPS, kyllä mascarponen voi hyvin korvata maustamattomalla tuorejuustolla, maku tai rakenne eivät kärsi muutoksestä. Kotimainen tuorejuusto voi olla aavistuksen happamampaa kuin mascarpone, joten kannattaa maistella täytettä ennen paistoa ja tarkistaa sokerin määrä omaan makuun sopivaksi.
  • JPS
    3 vuotta sitten
    Voiskos ton mascarponen vaihtaa kotimaiseen maustamattomaan tuorejuustoon kun mielellään suosisi kotimaisia raaka-aineta ja kotimaista mascarponea ei kaupasta löydy. Muuttuuko piirakan maku ja/tai rakenne miten?
  • KS
    5 vuotta sitten
    Hurkullista! Eritoten kun käyttää päärynäviipaleita 😋
  • Missmimmu
    5 vuotta sitten
    Ihana piirakka! Tein vadelmista ja mustikoista.