Panzanella
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Tämä versio italialaisesta panzanellasta saa makua sardelleista. Resepti: Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
5 annosta
- 1/2 kuivahtanutta maalaisleipää
- n. 7 rkl oliiviöljyä
- 5 (500 g) kypsää tomaattia tai 500 g kirsikkatomaatteja
- 1/2 rkl hienoa merisuolaa
- 1 prk (50 g/35 g) Pirkka kapriksia
- 6 pientä sardellifileetä (säilyke)
- 1 pkt (220 g/125 g) Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala -juustoa
- 1/4 ruukkua tuoretta basilikaa
- ripaus mustapippuria
Ravintosisältö
- Energia739 kJ / 177 kcal
- Rasva16,4 g
- josta tyydyttynyttä4,2 g
- Hiilihydraatit3 g
- josta sokereita2,2 g
- Proteiini4,1 g
- Suola2,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Leikkaa leipä muutaman sentin suupaloiksi. Lado palat uunipellille leivinpaperin päälle ja pyörittele oliiviöljyssä (n. 3 rkl).
- Paahda 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia, kunnes leivät ovat kullanruskeita.
- Leikkaa tomaatit lohkoiksi tai kirsikkatomaatit kahtia, laita lävikköön ja suolaa kunnolla kauttaaltaan. Jätä valumaan 20–30 minuutiksi. (Mitä kauemmin valutat, sen intensiivisempi maku.)
- Kuumenna pannulla oliiviöljyä (2 rkl). Lisää kaprikset ja anna hautua parin minuutin ajan. Lisää lopuksi pilkotut sardellifileet ja anna hautua noin minuutin ajan niin, että sardellifileet sulavat tahnaksi.
- Kaada kulhon pohjalle kapris-sardelliseos ja oliiviöljyä (2 rkl). Lisää tomaatit ja leipäpalat. Sekoita kunnolla. Siirrä lopuksi kaikki tarjoiluastiaan. Revi päälle mozzarella ja basilikan lehtiä. Valuta salaatin päälle vielä hieman oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Pirkka kapris 50g/35gHinta 0,99/kpl28,29/kg
- DeliDeli sardelli 47gHinta 4,39/kpl93,40/kg
- Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinenHinta 3,19/kpl25,52/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 6,69/kpl33,45/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 5,15/kpl20,60/l
- Nams Terttutomaatti 500g Suomi ExtraHinta 4,99/kpl9,98/kg
- Pirkka Parhaat RAF tomaatti 300g Espanja 1lkHinta 3,59/kpl11,97/kg
- Kirsikkatomaatti 600g perhepakkaus Suomi 1lkHinta 8,49/kpl14,15/kg
- Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250gHinta 3,59/kpl14,36/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125gHinta 3,29/kpl26,32/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250gHinta 2,79/kpl11,16/kg
- Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35gHinta 1,19/kpl34,00/kg
- Santa Maria Kapris 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- La Contadina burrata di bufala 125gHinta 5,09/kpl40,72/kg
- Basilika rkk luomu Suomi 1lkHinta 2,99/kpl
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,99/kpl
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min4,2(49 arviota)
- alle 15 min2,5(16 arviota)
- 30 - 60 min4,0(94 arviota)
- Videoalle 15 min4,1(317 arviota)
- yli 60 min4,1(95 arviota)
- alle 30 min3,3(82 arviota)
- 30 - 60 min3,8(27 arviota)
- alle 15 min4,0(27 arviota)
Arvostele resepti
ka. 2,4 (12 arviota)
- Suolaa suolaa enemmän suolaa - NOT!2 vuotta sittenJärkkysuolaista! Leivässä on suolaa, kaprikset ja sardellit voimakassuolaisia, mozzarellassakin suolaa ja näiden lisäksi tomaatteihin laitetaan 0,5 rkl suolaa. Ei pysty syömään näin paljon suolaa kerralla. Huuhtaisin tomaatit vedellä ”itketyksen” jälkeen, että ruokaa pystyy ylipäätään syömään. Sardellien maku tunkee vahvasti läpi.