PanzanellaReseptin takana kumppani

Panzanella

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Tämä versio italialaisesta panzanellasta saa makua sardelleista. Resepti: Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

5 annosta
1/2
 
kuivahtanutta maalaisleipää
tai
n. 7 rkl
 
oliiviöljyä
tai
5 (500 g)
 
500 g
 
kypsää tomaattia
tai
kirsikkatomaatteja
tai
1/2 rkl
 
hienoa merisuolaa
tai
1 prk (50 g/35 g)
 
tai
6 pientä
 
tai
1 pkt (220 g/125 g)
 
tai
1/4 ruukkua
 
tuoretta basilikaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
463 kJ / 111 kcal
Rasva
10,3 g
josta tyydyttynyttä
2,6 g
Hiilihydraatit
1,9 g
josta sokereita
1,4 g
Proteiini
2,5 g
Suola
1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Leikkaa leipä muutaman sentin suupaloiksi. Lado palat uunipellille leivinpaperin päälle ja pyörittele oliiviöljyssä (n. 3 rkl).

Paahda 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia, kunnes leivät ovat kullanruskeita.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi tai kirsikkatomaatit kahtia, laita lävikköön ja suolaa kunnolla kauttaaltaan. Jätä valumaan 20–30 minuutiksi. (Mitä kauemmin valutat, sen intensiivisempi maku.)

Kuumenna pannulla oliiviöljyä (2 rkl). Lisää kaprikset ja anna hautua parin minuutin ajan. Lisää lopuksi pilkotut sardellifileet ja anna hautua noin minuutin ajan niin, että sardellifileet sulavat tahnaksi.

Kaada kulhon pohjalle kapris-sardelliseos ja oliiviöljyä (2 rkl). Lisää tomaatit ja leipäpalat. Sekoita kunnolla. Siirrä lopuksi kaikki tarjoiluastiaan. Revi päälle mozzarella ja basilikan lehtiä. Valuta salaatin päälle vielä hieman oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,09/kpl
    35,45/l
  • Pirkka kapris 50g/35g
    Hinta 0,99/kpl
    28,29/kg
  • DeliDeli sardelli 47g
    Hinta 4,29/kpl
    91,28/kg
  • Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinen
    Hinta 3,19/kpl
    25,52/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 8,49/kpl
    42,45/l
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 6,65/kpl
    26,60/l
  • Nams Terttutomaatti 500g Suomi Extra
    Hinta 4,95/kpl
    9,90/kg
  • Kirsikkatomaatti 600g perhepakkaus Suomi 1lk
    Hinta 6,49/kpl
    10,82/kg
  • Nams Vertion suomalainen cocktailtomaatti 330g
    Hinta 4,49/kpl
    13,61/kg
  • Meira merisuola 450g hieno, jodioitu
    Hinta 1,75/kpl
    3,89/kg
  • Jozo hieno merisuola 500g
    Hinta 2,89/kpl
    5,78/kg
  • Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35g
    Hinta 1,15/kpl
    32,86/kg
  • Santa Maria Kapris 80g
    Hinta 2,99/kpl
    37,38/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 2,4 (11 arviota)

  • Suolaa suolaa enemmän suolaa - NOT!
    1 vuosi sitten
    Järkkysuolaista! Leivässä on suolaa, kaprikset ja sardellit voimakassuolaisia, mozzarellassakin suolaa ja näiden lisäksi tomaatteihin laitetaan 0,5 rkl suolaa. Ei pysty syömään näin paljon suolaa kerralla. Huuhtaisin tomaatit vedellä ”itketyksen” jälkeen, että ruokaa pystyy ylipäätään syömään. Sardellien maku tunkee vahvasti läpi.