• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paahdettu kesäkurpitsapasta

Raikas paahdettu kesäkurpitsapasta sopii tarjottavaksi niin kesällä kuin talvellakin. Raasta päälle halutetessasi vielä parmesaanijuustoa. Resepti vain noin 2,25 €/annos.
Paahdettu kesäkurpitsapasta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuutioi kesäkurpitsat isoiksi paloiksi. Kuori ja lohko punasipulit. Siirrä punasipulit, kesäkurpitsat ja valkosipulinkynnet kuorineen isoon uuniastiaan. Sekoita kasvisten joukkoon öljy ja mausteet.
  2. Paahda kasviksia uunissa 220 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on saanut hieman väriä. Nosta astia uunista ja lisää tomaatit. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
  3. Keitä sillä aikaa pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Nosta vuoka uunista ja siirrä valkosipulinkynnet leikkuulaudalle. Irrota kuoret ja litistä kynnet veitsen lappeella tasaiseksi tahnaksi. Lisää valkosipulitahna ja valutettu pasta kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin.
  5. Revi mozzarellapallo pieniksi paloiksi ja ripottele pastan päälle. Koristele basikanlehdillä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös jäähdyttää valmiin pastan ja tarjota sen ruokaisana salaattina. Lisää tällöin mozzarella ja basilika vasta tarjoiluvaiheessa.

Ravintosisältö perannos 370g100 g

  • 601 kcal2 510 kJ
  • Proteiinia20,4 g
  • Hiilihydraatteja82,2 g
  • Rasvaa19,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille23