Paahdettu kesäkurpitsapasta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
300 g | tai |
1–3 (n. 550 g) | kesäkurpitsaa tai |
1 (150 g) | iso punasipuli tai |
4 | valkosipulinkynttä tai |
2–3 rkl | oliiviöljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 rs (250 g) | tai |
1 pkt (220 g/125 g) | tai |
1/2 ruukku | tuoretta basilikaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 546 kJ / 130 kcal |
Rasva | 4,5 g |
josta tyydyttynyttä | 1,7 g |
Hiilihydraatit | 17,2 g |
josta sokereita | 2,4 g |
Proteiini | 4,4 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Kuutioi kesäkurpitsat isoiksi paloiksi. Kuori ja lohko punasipulit. Siirrä punasipulit, kesäkurpitsat ja valkosipulinkynnet kuorineen isoon uuniastiaan. Sekoita kasvisten joukkoon öljy ja mausteet.
Paahda kasviksia uunissa 220 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on saanut hieman väriä. Nosta astia uunista ja lisää tomaatit. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
Keitä sillä aikaa pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Nosta vuoka uunista ja siirrä valkosipulinkynnet leikkuulaudalle. Irrota kuoret ja litistä kynnet veitsen lappeella tasaiseksi tahnaksi. Lisää valkosipulitahna ja valutettu pasta kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin.
Revi mozzarellapallo pieniksi paloiksi ja ripottele pastan päälle. Koristele basikanlehdillä.
Vinkki! Voit myös jäähdyttää valmiin pastan ja tarjota sen ruokaisana salaattina. Lisää tällöin mozzarella ja basilika vasta tarjoiluvaiheessa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka fusilli tricolore kuviopasta 500gHinta 1,35/kpl2,70/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka kirsikkatomaatti 250g 1lk ulkomainenHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinenHinta 3,19/kpl25,52/kg
- Barilla Al Bronzo Fusilloni durumvehnästä valmistettu pasta 400gHinta 2,29/kpl5,73/kg
- De Cecco Fusilli n.34 500gHinta 2,99/kpl5,98/kg
- Pirkka kesäkurpitsa luomuHinta n. 1,12/kpl4,49/kg
- Pirkka kesäkurpitsa ulkomainenHinta n. 0,70/kpl2,79/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250gHinta 3,69/kpl14,76/kg
- Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250gHinta 5,49/kpl21,96/kg
- La Contadina burrata di bufala 125gHinta 5,09/kpl40,72/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,4(56 arviota)
- alle 30 min4,1(116 arviota)
- 30 - 60 min3,7(231 arviota)
- alle 30 min3,9(50 arviota)
- alle 15 min4,1(304 arviota)
- alle 30 min4,0(25 arviota)
- 30 - 60 min4,0(242 arviota)
- yli 60 min4,1(88 arviota)
Arvostele resepti
- Jonna4 kuukautta sittenHyvää, mutta seuraavalla kerralla laitan enemmän suolaa, pippuria ja valkosipulia. Ehkä vielä tuoretta chiliäkin.
- Jenny1 vuosi sittenHelppo valmistaa ja kevyt kyllä, mutta ei maistu miltään, edes extra valkosipulilla.
- Maisa1 vuosi sittenMausteita saa olla reippaasti. Laitan ensi kerralla lisää valkosipulia ja kokeilen pestoa. Kiitos vinkistä Omanelämänsämasterchef😀
- MH1 vuosi sittenTodella hyvä kesäinen pasta!
- Omanelämänsämasterchef3 vuotta sittenTodella hyvä eikä yhtään raskas! Laittaisin enemmän valkosipulia, näin valkosipulin sydänystävänä. :) Heitin myös n. 1/3 purkin pestoa pastan sekaan.
- Kotikokki4 vuotta sittenAivan liian vähän valkosipulia ohjeessa. Laitoin 6 kynttä ja ei siltikään maistunut miltään.
- Tuunaaja5 vuotta sittenVaihdoin pastan kikherneisiin ja lisäsin vähän juustokuminaa ja hunajaa mausteeksi. Toimi niinkin.