Paahdettu kesäkurpitsapastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahdettu kesäkurpitsapasta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Raikas paahdettu kesäkurpitsapasta sopii tarjottavaksi niin kesällä kuin talvellakin. Raasta päälle halutetessasi vielä parmesaanijuustoa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
300 g
 
tai
1–3 (n. 550 g)
 
kesäkurpitsaa
tai
1 (150 g)
 
iso punasipuli
tai
4
 
valkosipulinkynttä
tai
2–3 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 rs (250 g)
 
tai
1 pkt (220 g/125 g)
 
tai
1/2 ruukku
 
tuoretta basilikaa
tai

Ravintosisältö

Energia
546 kJ / 130 kcal
Rasva
4,5 g
josta tyydyttynyttä
1,7 g
Hiilihydraatit
17,2 g
josta sokereita
2,4 g
Proteiini
4,4 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuutioi kesäkurpitsat isoiksi paloiksi. Kuori ja lohko punasipulit. Siirrä punasipulit, kesäkurpitsat ja valkosipulinkynnet kuorineen isoon uuniastiaan. Sekoita kasvisten joukkoon öljy ja mausteet.

Paahda kasviksia uunissa 220 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on saanut hieman väriä. Nosta astia uunista ja lisää tomaatit. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.

Keitä sillä aikaa pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Nosta vuoka uunista ja siirrä valkosipulinkynnet leikkuulaudalle. Irrota kuoret ja litistä kynnet veitsen lappeella tasaiseksi tahnaksi. Lisää valkosipulitahna ja valutettu pasta kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin.

Revi mozzarellapallo pieniksi paloiksi ja ripottele pastan päälle. Koristele basikanlehdillä.

Vinkki! Voit myös jäähdyttää valmiin pastan ja tarjota sen ruokaisana salaattina. Lisää tällöin mozzarella ja basilika vasta tarjoiluvaiheessa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka fusilli tricolore kuviopasta 500g
    Hinta 1,35/kpl
    2,70/kg
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,15/kpl
    35,75/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka kirsikkatomaatti 250g 1lk ulkomainen
    Hinta 1,39/kpl
    5,56/kg
  • Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinen
    Hinta 3,19/kpl
    25,52/kg
  • Barilla Al Bronzo Fusilloni durumvehnästä valmistettu pasta 400g
    Hinta 2,29/kpl
    5,73/kg
  • De Cecco Fusilli n.34 500g
    Hinta 2,99/kpl
    5,98/kg
  • Pirkka kesäkurpitsa luomu
    Hinta n. 1,12/kpl
    4,49/kg
  • Pirkka kesäkurpitsa ulkomainen
    Hinta n. 0,70/kpl
    2,79/kg
  • Punasipuli Suomi
    Hinta n. 0,20/kpl
    1,95/kg
  • Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,15/kpl
    3,29/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,55/kpl
    10,95/kg
  • K-Menu valkosipuli 100g 2lk
    Hinta 0,75/kpl
    7,50/kg
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 8,15/kpl
    40,75/l
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 6,35/kpl
    25,40/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Hinta 3,69/kpl
    14,76/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Hinta 5,49/kpl
    21,96/kg
  • La Contadina burrata di bufala 125g
    Hinta 5,09/kpl
    40,72/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (93 arviota)

  • Jonna
    4 kuukautta sitten
    Hyvää, mutta seuraavalla kerralla laitan enemmän suolaa, pippuria ja valkosipulia. Ehkä vielä tuoretta chiliäkin.
  • Jenny
    1 vuosi sitten
    Helppo valmistaa ja kevyt kyllä, mutta ei maistu miltään, edes extra valkosipulilla.
  • Maisa
    1 vuosi sitten
    Mausteita saa olla reippaasti. Laitan ensi kerralla lisää valkosipulia ja kokeilen pestoa. Kiitos vinkistä Omanelämänsämasterchef😀
  • MH
    1 vuosi sitten
    Todella hyvä kesäinen pasta!
  • Omanelämänsämasterchef
    3 vuotta sitten
    Todella hyvä eikä yhtään raskas! Laittaisin enemmän valkosipulia, näin valkosipulin sydänystävänä. :) Heitin myös n. 1/3 purkin pestoa pastan sekaan.
  • Kotikokki
    4 vuotta sitten
    Aivan liian vähän valkosipulia ohjeessa. Laitoin 6 kynttä ja ei siltikään maistunut miltään.
  • Tuunaaja
    5 vuotta sitten
    Vaihdoin pastan kikherneisiin ja lisäsin vähän juustokuminaa ja hunajaa mausteeksi. Toimi niinkin.