• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Uunipaahdettu tomaattikeitto

Uunissa paahdetut tomaatit ovat ihanan maukkaita. Soseuta uunitomaatit keitoksi ja tarjoa mozzarellan sekä basilikan kanssa.Tämäkin resepti vain n. 2,80€/annos*.
Uunipaahdettu tomaattikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Asettele puolikkaat tomaatit leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Sekoita hienonnetut valkosipulinkynnet, öljy, suola ja pippuri keskenään. Levitä seos tomaattien päälle.
  2. Paahda tomaatteja 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Tomaattien kuuluu paahtua hieman tummemmiksi, mutta ei palaa. Tarkkaile uunia paahtamisen aikana. Tarvittaessa voit nostaa pellin uunin yläosaan paahtamisen loppuvaiheessa. Jos tomaatit alkavat tummua liikaa, laske lämpötilaa tai siirrä pelti alemmaksi.
  3. Kaada tomaatit kattilaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vesi ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Mausta ripauksella sokeria ja tarkista maku.
  4. Jaa keitto lautasille ja revi pinnalle mozzarella sekä reilusti tuoretta basilikaa. Rouhi pintaan halutessasi hieman pippuria.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 320g100 g

  • 140 kcal601 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5