Papukeitto ja juusto-chorizotoastitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Papukeitto ja juusto-chorizotoastit

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Kevyt keitto ja lämmin juustotoast sopivat vaikka ulkoilun jälkeen lounaaksi tai iltapalaksi. Mausta keitto halutessasi vielä pestolla.

    Ainekset

    4 annosta
    250 g
     
    kesäkurpitsaa
    tai
    1
     
    valkosipulinkynsi
    tai
    1/2 rkl
     
    öljyä
    tai
    1 l
     
    vettä
    tai
    2
     
    Pirkka kasvisliemikuutiota
    tai
    1 tlk (380 g/230 g)
     
    tai
    100 g
     
    tai
    1/2 tl
     
    basilikaa
    tai
    1/2 tl
     
    oreganoa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Juusto-chorizotoastit

    8 viipaletta (240 g)
     
    tai
    8 viipaletta (n. 100 g)
     
    Valio punaleima emmentalia
    tai
    4–8 viipaletta
     
    tai
    2 (160 g)
     
    tomaattia viipaloituna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    326 kJ / 78 kcal
    Rasva
    3,2 g
    josta tyydyttynyttä
    1,3 g
    Hiilihydraatit
    6,8 g
    josta sokereita
    1,1 g
    Proteiini
    4,2 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Suikaloi kesäkurpitsa ja viipaloi kuorittu valkosipulinkynsi.

    Kuullota valkosipuli rasvassa. Kaada joukkoon vesi, lisää liemikuutiot ja kiehauta.

    Lisää pavut ja kesäkurpitsat. Mausta basilikalla, oreganolla ja mustapippurilla.

    Hauduta kannen alla noin 3 minuuttia, kunnes vihreät pavut ovat kypsiä.

    Asettele leiville juusto-, chorizo- ja tomaattiviipaleita. Paina kaksi leipäviipaletta vastakkain ja grillaa leivät voileipägrillissä tai paistinpannulla.