• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Omenainen jauhelihakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Omenainen jauhelihakeitto

Omenainen jauhelihakeitto on herkullinen ja nopea keittoruoka, joka syntyy alle puolessa tunnissa. Ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoa ruisleivän kanssa.

  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 34,4 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 3-4(n. 350 g)Pirkka perunaa (keltainen pussi)
    • 2(n. 100 g)Pirkka porkkanaa
    • 1(n. 100 g)sipuli
    • 1-2(n. 200 g)Pirkka omenaa (kotimaista tai Jonagold)
    • 1lvettä
    • 1kasvisliemikuutio
    • 1pkt(250 g)Pirkka naudan vähärasvaista jauhelihaa
    • n. 1/2tlsuolaa
    • 2tloreganoa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2tlmaustepippuria
    • persiljaa hienonnettuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja kuutioi perunat, viipaloi porkkanat ja hienonna sipuli. Kuutioi (kuoritut) omenat.
  2. Pane perunat, porkkanat ja sipuli kiehuvaan, liemikuutiolla maustettuun veteen. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
  3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, mausta suolalla, oreganolla ja pippureilla.
  4. Lisää jauhelihaseos, omenat ja pavut kattilaan. Keitä vielä noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 34,4 kcal144 kJ
  • Proteiinia2,78 g
  • Hiilihydraatteja3,32 g
  • Rasvaa1,04 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille